تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى حكمتى كه در قلب منافق جا مى‏گيرد، در سينه‏اش بى‏قرارى مى‏كند تا از آن بي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851820695




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پستانداران - گربه سانان -معرفی ببر (نام علمی Panthera Tigris)


واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: جانوری است از تیرهٔ گربه سانان که بزرگ‌ترین گونه از این تیره به شمار می‌رود. این جانور دارای بدنی عضلانی و پاهایی بسیار نیرومند است. بدن ببر دارای موهای بلند و برّاق به رنگ نارنجی، همراه با خطهای سیاه عمودی می‌باشد. جثّهٔ ببرهای نر بزرگ‌تر از ببرهای ماده‌است و همچنین موهای روی گونهٔ ببر نر بلندتر از ببر ماده می‌باشد. ببرها جانورانی شبکار و مستقل هستند. آنها جانوران ماهری هستند و حتّی می‌توانند به بالای درختها بروند. این جانوران برروی زمین هم بسیار ماهر و سریع هستند و می‌توانند با یک حرکت سریع طعمهٔ خود را شکار کند. جانورانی که ببرها از آنها تغذیه می‌کنند عبارت‌اند از: گراز وحشی، آهو، بوفالو و گاو اهلی و برخی پستانداران دیگر. آنها شناگران خوبی نیز هستند.گاهی این جانوران شب‌ها تا ۲۰ کیلومتر راه می‌روند ودریک خیز می‌توانند ۱۰ متر بپرند، ولی با جثهٔ بزرگشان در نود درصد شکار هایشان ناموفق هستند. نرها و ماده‌ها تنها در هنگام جفتگیری به مدّت چند روز در کنار یکدیگر می‌مانند. ببرهای ماده پس از ۱۰۳ تا ۱۰۵ روز بارداری دو یا سه توله به دنیا می‌آورند. توله‌ها تا چند سال همراه با مادر خود زندگی می‌کنند. بیشتر زیرگونه‌های این جانور در خطر انقراض قرار دارند و برخی مانند ببر مازندران کاملاً منقرض شده‌اند. به طور کلی وزن ببرهای نر از ۲۰۰ تا ۳۲۰ کیلوگرم است و ماده آنها از ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم می‌باشد. میانگین قد در نرها ۲٫۶ تا ۳٫۳ متر و در ماده‌ها ۲٫۳ تا ۲٫۷۵ متر می‌باشد.

ببر Tiger http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Panthera_tigris_sumatran_subspecies.jpg

ببر سوماترایی


ببر (نام علمی Panthera Tigris) جانوری است از تیرۀ گربه سانان که بزرگ‌ترین گونه از این تیره به شمار می رود. این جانور دارای بدنی عضلانی و پاهایی بسیار نیرومند است. بدن ببر دارای موهای بلند و برّاق به رنگ نارنجی، همراه با خطهای سیاه عمودی می باشد. جثّۀ ببرهای نر بزرگ‌تر از ببرهای ماده است و همچنین موهای روی گونۀ ببر نر بلندتر از ببر ماده می باشد. ببرها جانورانی شبکار و مستقل هستند. آنها جانوران ماهری هستند و حتّی می توانند به بالای درختها بروند. این جانوران برروی زمین هم بسیار ماهر و سریع هستند و می توانند با یک حرکت سریع طعمۀ خود را شکار کند. جانورانی که ببرها از آنها تغذیه می کنند عبارت‌اند از: گراز وحشی، آهو، بوفالو و گاو اهلی و برخی پستانداران دیگر. آنها شناگران خوبی نیز هستند.
نرها و ماده ها تنها در هنگام جفتگیری به مدّت چند روز در کنار یکدیگر می‌مانند. ببرهای ماده پس از ۱۰۳ تا ۱۰۵ روز بارداری دو یا سه توله به دنیا می آورند. توله‌ها تا چند سال همراه با مادر خود زندگی می‌کنند.
بیشتر زیرگونه‌های این جانور در خطر انقراض قرار دارند و برخی مانند ببر مازندران کاملاً منقرض شده اند. به طور کلی وزن ببرهای نر از ۲۰۰ تا ۳۲۰ کیلوگرم است و ماده آنها از ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلوگرم می باشد. میانگین قد در نرها ۲٫۶ تا ۳٫۳ متر و در ماده ها ۲٫۳ تا ۲٫۷۵ متر می‌باشد.

چند گونه ببر شناخته شده است:
ببر سیبری
ببر مازندران
ببر بنگال
ببر چینی
ببر سوماترایی

شكار:

گاهی این جانوران شب ها تا 20 کیلومتر راه می روند ودریک خیز می توانند 10متربپرندآن هاا شکارچی های خوب وشنا گرانی خوب محسوب می شوند غذای اصلی آن ها پستانداران بزرگی مانند خوک وحشی بوفلو وگوزن است. ولی با جثه ی بزرگشان در نودر درضد شکار هایشان نا موفق هستند.

آيا ببر ايراني باز مي‌گردد؟



شايد 5 دهه گذشته كه آخرين ببر هيركاني شكار شد، اين فاجعه نه تنها هيچ نگراني را ايجاد نكرد، بلكه باعث شد مردم محلي كه بارها و بارها شاهد حمله اين گربه‌سان وحشي به دام‌ها و انسان‌ها بودند نفسي آسوده بكشند.


در پي نابودي ببر مازندران، تلاش‌هاي زيادي براي يافتن ردپاي اين ببر در كشور شد و پس از سال‌ها كارشناسان به اين نتيجه رسيدند كه نسل ببر مازندران نيز مانند شير ايراني منقرض شده است. در اين ميان تشابه ژنتيكي ببر آمور (ببر سيبري) با اين گونه منقرض شده باعث شد احياي مجدد آن در مجامع مختلف كشور از جمله سازمان محيط زيست عنوان شود و پس از ماه‌ها تلاش مسوولان اين سازمان، 2 قلاده ببر سيبري در حالي هفته گذشته در مراسمي ويژه با 2 قلاده پلنگ ايراني مبادله شدند كه اين پروژه با انتقادهاي جدي از سوي جانورشناسان برجسته ايران و جهان همراه بود.
داستان تبادل پلنگ‌هاي ايراني با ببرهاي روسي از زماني آغاز شد كه وزير محيط زيست روسيه در راس هياتي با مسوولان سازمان حفاظت محيط زيست ايران ملاقات كرد و خواستار دريافت 2 قلاده پلنگ ايراني و احياي نسل اين حيوان در كشور روسيه شد. اين پيشنهاد اتفاقا مورد نظر مسوولان محيط زيست كشورمان هم قرار گرفت. چرا كه بررسي‌هاي انجام شده روي DNA نمونه‌هاي پوست ببر مازندران كه در موزه‌هاي مختلف نگهداري مي‌شود، نشان داد كه اين ببر يا ببر آمور (ببر سيبري) از نظر ژنتيكي تفاوت چنداني ندارد. بنابراين مسوولان ايراني كه مدت‌ها به دنبال احياي ببر مازندران بودند، به شرط تحويل 2 قلاده ببر توسط روسيه موافقت كردند 2 پلنگ ايراني را به اين كشور بفرستند. اين موضوع به گفته رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در روسيه با چالش‌هاي زيادي مواجه بود؛ به شكلي كه نخست‌وزير روسيه براي اين تبادل تحت فشار رسانه‌ها و گروه‌هاي مردمي روسيه قرار گرفته بود اما در نهايت ولاديمير پوتين با پيشنهاد ايران موافقت كرد و قرار شد مراسم تحويل 2 ببر سيبري در تهران انجام شود.


http://img.tebyan.net/big/1389/02/84153421761011803330462243910891574395.jpg

در نهايت هم ببر سيبري در ميان اما و اگر‌ها و مخالفت‌هاي بسيار، بالاخره هفته گذشته وارد ايران ‌شد تا طي مراسمي با حضور مسوولان محيط زيست 2 كشور ايران و روسيه در ميانكاله ساكن شود و البته در نقطه مقابل پلنگ ايراني به روسيه رفت تا نماد بازي‌هاي المپيك زمستاني 2014 در سوچي شود.
در اين ميان، معاون رئيس‌جمهور و رئيس


سازمان محيط زيست با اشاره به تبادل ببر و پلنگ بين 2 كشور ايران و روسيه، اين اقدام را همانند تمامي فعاليت‌هاي اين سازمان برخوردار از پشتوانه علمي و پژوهشي دانست و در نشست مطبوعاتي كه به بهانه روز زمين پاك برگزار شده بود در جمع خبرنگاران تاكيد كرد كه اين تبادل با هدف احياي زيستگاه ببرهاي مازندران در ايران انجام مي‌گيرد. ضمن اين‌كه كشور ايران بالاترين سرمايه پلنگ دنيا را داراست كه ذخاير با ارزشي به شمار مي‌آيند، بنابراين مشكلي براي خروج پلنگ از ايران وجود ندارد.
محمد محمدي‌زاده همچنين تاكيد كرد: در سالي كه از سوي سازمان ملل متحد سال تنوع زيستي عنوان شده، وظيفه داريم اين نوع تنوع زيستي را در كشور فراهم سازيم و جانوران نادر را از خطر نابودي و انقراض نجات دهيم.
وي در عين حال مخالفت‌هاي صورت گرفته از اين اقدام سازمان حفاظت محيط زيست را شتابزده و ناشي از كم اطلاعي دانست و افزود: قصدي براي وارد كردن گونه جديد جانوري به كشور نداريم، تنها مي‌خواهيم گونه‌هايي كه زيستگاه‌شان در ايران بوده به كشور بازگردانيم.
اما در نقطه مقابل دلايل مختلفي براي مخالفت از اين تبادل از همان ابتداي كار عنوان مي‌شدند. نخستين نكته‌اي كه مخالفان بر آن تاكيد دارند تفاوت ببر سيبري با ببر مازندران است. يكي از اين مخالفان اسماعيل كهرم، كارشناس محيط زيست است كه اعتقاد دارد اساسا ببر سيبري با ببر مازندران يكي نيست بنابراين آنچه به ايران مي‌آيد سنخيتي با آنچه كه داستانش در 50 سال گذشته به پايان رسيد، ندارد.
كهرم در عين حال تاكيد مي‌كند: براي پيدا كردن شباهت دو گونه بايد به 3 مبحث ژنتيك، ريخت‌شناسي و جغرافيايي محل زندگي هر يك از گونه‌ها توجه كرد. اين در حالي است كه در مورد ببر سيبري قد و اندازه و زيستگاه اين‌گونه كاملا با ببر مازندران متفاوت است و اين دو تنها تشابه ژنتيكي دارند و اين تشابه ژنتيكي به اين معني نيست كه اين دو با هم يكي هستند. البته مشكل به همين جا ختم نمي‌شود كما اين‌كه آنچه با نام پلنگ ايراني(آسيايي) به روسيه مي‌رود هم مطمئنا بعد از احيا و با توجه به شرايط جغرافيايي كم‌كم هويت خويش را از دست مي‌دهد و ديگر نمي‌توان آن را پلنگ ايراني محسوب كرد. با اين حال سازمان محيط‌زيست اين كار را اقدامي درست مي‌داند.

http://img.tebyan.net/big/1389/02/10698254113484142942511306671167177255197.jpg

به گفته مهندس هوشنگ ضيايي، استاد دانشگاه و مشاور معاون محيط طبيعي و تنوع‌زيستي سازمان حفاظت محيط زيست ببرهاي تمام دنيا يك گونه هستند. البته زير گونه‌هاي ببر متفاوت بوده و به طور مثال ببر بنگال، سيبري و خزري داريم. اما نگراني كارشناسان و انجمن‌هاي حامي محيط زيست به همين تفاوت ژنتيكي اين دو ببر ختم


نمي‌شود؛ چراكه آنها معتقدند جفت‌گيري‌هاي پي‌در‌پي موجب اختلالات ژني مي‌شود و اين اتفاق به بقاي نسل حيوان در اسارت صدمه مي‌زند و مي‌تواند باعث بروز بيماري‌هاي ژنتيكي در جانور شود.

احياي ببر ايراني


معاون رئيس‌جمهور كه واكنش منتقدان طرح تبادل گونه‌هاي زيستي را بي‌پايه و اساس علمي مي‌داند، معتقد است تنها 13 كشور در دنيا ببر دارند، ما هم ببر مازندان يا ببر خزري را به دليل تخريب زيستگاه‌ها از دست داده‌ايم و چون زيستگاه و خاستگاه ببر اينجا (ايران) بوده، تلاش داريم كار احيا را انجام دهيم. بيش از نيم قرن است كه ببرهاي ما منقرض شده‌اند، تلاش شده زيستگاه ببرها در ميانكاله ترميم شود تا شرايط كاملا طبيعي براي آنها فراهم شود.
در سالي كه از سوي سازمان ملل متحد سال تنوع زيستي عنوان شده، وظيفه داريم جانوران نادر را از خطر نابودي و انقراض نجات دهيم.


محمدي‌زاده مي‌افرايد: منطقه ميانكاله به لحاظ آب و هوا و شرايط محيطي كاملا مكان مناسبي براي زندگي ببرهاست، در آنجا جفت‌گيري و مسائل زيستي كاملا مراقبت خواهد شد و به لحاظ تغذيه، ببرها در بهترين شرايط نگهداري مي‌شوند. ببرها از گراز، الاغ، گوزن زرد ايراني و... استفاده مي‌كنند كه پيش‌بيني‌هاي لازم براي تغذيه مناسب انجام شده است و نكته مهم اين است كه اين كار تحت نظر يك موسسه بين‌المللي در حوزه جانوري و با مراقبت قطعي و جدي جانورشناسان ايراني و روسي انجام شده و در واقع از آنجا كه روسيه به عنوان يكي از كشورهاي پيشرو درحفاظت از زيستگاه‌هاست ايران براي اين‌كه زيستگاه ميانكاله را احيا كند، 5 سال مسووليت زيستگاه را به طرف روسي داده است.
به اين ترتيب ببرهاي روسي كه پس از ورود به باغ‌وحش ارم منتقل شده‌اند قرار است پس از يك تا يك ماه و نيم قرنطينه به زيستگاه ميانكاله منتقل شوند. البته به نظر مي‌رسد اين ببرها تا مدت‌ها در قفس باغ وحش ارم محصور بمانند چراكه مسوول پناهگاه حيات‌وحش ميانكاله با تاكيد بر اين‌كه فضاي مورد نياز ببرهاي سيبري تا 6 ماه آينده آماده مي‌شود، اعلام كرده با نصب سايبان، پنكه و كولر، هوا را خنك مي‌كنيم تا بتدريج ببر سيبري با شرايط ميانكاله خو بگيرد!

منبع: جام جم آنلاين






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[مشاهده در: www.p30city.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 364]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن