واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: بخت النصر برتخت سلطنت بابل نشست
http://www.seemorgh.com/DesktopModules/iContent2/Files/42914.jpg (http://p30city.net)
یكی از آثار باشكوهی كه به فرمان بخت النصر احداث شد باغ های معلق بابل است. براساس یك افسانه بخت النصر باغ های معلق بابل را برای همسرش كه از اقوام ماد بود و برای كوههای سرسبز زادگاهش دلتنگ بود ...
2614 سال پیش در روز 23 سپتامبر سال 605 قبل از میلاد بخت النصر جانشین نابوپولاسار پدرش شد و به عنوان پادشاه بابل بر تخت سلطنت بابل نشست. نابوپولاسار ابتدا حاكم دست نشانده پادشاه آشور در بابل بود و ناگزیر باید از فرامین پادشاه وقت آشوریان « آشور بنی پال » مشهور پیروی می كرد.
آشور بنی پال قلمروی پادشاهی خود را تا مرزهای مصر گسترش داده بود. پس از مرگ آشور بنی پال سلسله آشوریان به دلیل اختلافات دربار ، جنگهای بی پایان ، نفرت اتباع كشورهای اشغال شده و شورش ها رو به ضعف نهاد.
بنابراین نابوپولاسار ، حاكم بابل با هوخشتره ، پادشاه مادها متحد شد و به سرزمین آشور حمله كرد.
آشوریان از نیروهای هوخشتره و نابوپولاسار در سال 615 قبل از میلاد در آراپخا (كركوك امروزی) شكست خوردند و نینوا پایتخت آنها در سال 612 قبل از میلاد به دلیل ستم فراوانی كه مرتكب شده بودند ، ویران شد.
نابوپولاسار سپس استقلال پادشاهی كلده و بابل را برقرار ساخته و به عنوان پادشاه بر تخت سلطنت بابل می نشیند.
بخت النصر پسرش قبل از اینكه پادشاه شود مصریان را در خاركمیش شكست می دهد و آنها را از خاورمیانه بیرون می راند.
پس از مرگ نابوپولاسار ، بخت النصر پسرش پادشاه بابل شد مهارت او در كشورداری كمتر از پدر نبود. بخت النصر پس از این كه پادشاه بابل شد به جنگ كشور یهودیه رفت و پس از شكست دادن آن خاك این سرزمین را به بابل منضم كرد.
او سپس شهر صور در فنیقیه (لبنان امروزی) را تصرف نمود. بخت النصر آنگاه به لیدی هجوم برد و این كشور را نیز اشغال نمود.
بخت النصر ضمن فتوحات فراوان به آبادانی بابل پرداخت و این شهر به باشكوه ترین پایتخت دنیای آن روزگار تبدیل گردید. او حصاری به طول 18 كیلومتر را در پیرامون شهر بابل احداث كرد كه ورودی اصلی آن دروازه ایشتار بود.
به دستور بخت النصر یك راه سنگفرش شده از دروازه ایشتار تا معبد مردوخ خدای بابل احداث می شود. بخت النصر دست به نوسازی زیگورات بابل می زند كه در تاریخ به «برج بابل» است و 90 متر ارتفاع داشت و ابعاد اضلاع پایه آن هر یك 90 متر بودند.
یكی از آثار باشكوهی كه به فرمان بخت النصر احداث شد باغ های معلق بابل است. براساس یك افسانه بخت النصر باغ های معلق بابل را برای همسرش كه از اقوام ماد بود و برای كوههای سرسبز زادگاهش دلتنگ بود ، احداث كرد.
اما امپراتوری نابوپولاسار و بخت النصر دوره ای كوتاه داشت.پس از مرگ بخت النصر در سال 562 قبل از میلاد ، شخصی موقعیت شناس به نام نابونید تاج پادشاهی بابل را به چنگ می آورد.
پس از او بالتازار برتخت سلطنت می نشیند تا اینكه كوروش پادشاه هخامنشی در سال 548 قبل از میلاد بابل را فتح كرده و بالتازار را از سلطنت خلع می كند.
به این ترتیب ، در روز 23 سپتامبر سال 605 قبل از میلاد بخت النصر جانشین پدرش نابوپولاسار شد و بر تخت سلطنت بابل نشست.
در دوران سلطنت بخت النصر بابل به باشكوه ترین شهر جهان آن روزگار تبدیل شد. با مرگ بخت النصر دوران زوال بابل آغاز شد تا اینكه كوروش پادشاه هخامنشی بابل و سراسر بین النهرین را فتح كرد.
پس از اینكه سلسله هخامنشیان توسط اسكندر مقدونی سرنگون شد و مرگ اسكندر، سردارانش فتوحات او را میان خود تقسیم كردند.
سلوكوس كه پادشاه سرزمین پارس و بین النهرین شده بود شهر تیسفون را به عنوان پایتخت سلسله سلوكیان انتخاب كرد. بابل اندك اندك روبه ویرانی نهاد و بعد از 15 قرن شكوه و جلال به بیابان مبدل گردید.
...
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]