واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: حجتالاسلام ثقفي در نشست اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان: دولت اسلامي ابزاري براي تشكيل حكومت اسلامي است هدف از تشكيل نظام و حكومت اسلامي تحقق اهداف الهي است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
حجتالاسلام والمسلمين ثقفي در آخرين روز و اختتاميه چهاردهمين همايش آموزشي اتحاديهي جامعه اسلامي دانشجويان كه در دانشگاه تربيت دبير شهيد رجايي برگزار شد در رابطه با "سابقه و تاريخچهي بحث فرآيند تحقق اهداف انقلاب و چگونگي بحث فرآيند" به سخنراني مقام معظم رهبري در 12 آذر 79 در ماه مبارك رمضان در جمع مسوولان اصلي نظام اشاره كرد و گفت: مقام معظم رهبري بيان كردند هدف مسوولين اين است كه بتوانيم بخشي از اهداف الهي و اسلامي را محقق كنيم بنابراين هدف از تشكيل نظام و حكومت اسلامي تحقق اهداف الهي است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت الاسلام والمسلمين ثقفي به چند بحث مطرح در صحبتهاي مقام معظم رهبري اشاره كرد و گفت: يكي از موضوعات مورد اشاره مقام معظم رهبري طرح برخي مباني فكري نظام اسلامي از جمله توحيد، تكريم انسان، تداوم حيات بعد از مرگ، استبداد بي پايان انسان، حاكميت حق در عالم بود. كه نظام اسلامي توسط اينها حيات مي گيرد حركت مي كند و جهتگيري مييابد.
وي طرح اين بحث را نوعي نوآوري دانست و گفت: تا به حال نشنيدهايم كسي اصول اعتقادات يك نظام را بشمارد .
وي يكي ديگر از موضوعات مطرح از نظر مقام معظم رهبري را بحث وظايف انبياء خواند و گفت: از وظايف انبياء آشنا ساختن مردم با عبوديت و اطاعت از خداوند ، هدف گرفتن تعالي انسان ، ترجيح رستگاري اخروي به سود دنيوي است و سومين مورد وظيفهي مسوولان است كه عبارت است از تحقق اهداف الهي از طريق حكومتي كه يك فرآيند طولاني و دشوار خواهد داشت و براي اين فرآيند نيازمند نظامي هستيم كه در جهت رسيدن به اين اهداف كمكمان كند كه شروع اين بحث با انقلاب اسلامي و به دنبال آن ايجاد نظام اسلامي ، دولت اسلامي، كشور اسلامي و دنياي اسلامي همراه خواهد بود.
حجتالاسلام والمسلمين ثقفي صحبت هاي مقام معظم رهبري در ماه رمضان سالهاي 80 و 83 را تكرار مجددا صحبتهاي ايشان در سال 79 دانست و گفت: مقام معظم رهبري در اين سه سال در زمان و مكان و مخاطب واحد يك بحث را تكرار و تصريح به تكرار آن كردند. بنابراين به نظر مي رسد مطلب مهمي وجود دارد كه مي خواهند توجهها را به آن جلب نمايند.
وي افزود: مقام معظم رهبري ميفرمايد در مرحلهي خاصي هستيم و در اين فرآيند به كشور اسلامي نرسيدهايم و نميتوانيم ادعا كنيم ما يك دولت اسلامي داريم. پس بايد خود را تربيت كنيم. در جاي ديگر نيز ميفرمايند من و شما بايد به معناي واقعي كلمه اسلامي شويم و اينكه تشكيل دولت اسلامي سختتر از مراحل قبلي است پس فكر نكنيد به سرازيري افتاده ايم. مسوولان ما سهم خوبي از ارزشهاي اسلامي دارند اما كافي نيست پس به حدنصاب دولت اسلامي نرسيدهايم.
وي افزود: در سخنراني سال 84 مقام معظم رهبري به يك ثمره سياسي دست پيدا كرديم و كساني كه در انتخابات 84 پيروز شدند بر اين فرض باور داشتند و ميتوان گفت سال 84 نقطهعطفي در تشكيل دولت اسلامي بود كه البته مخالفان با بحث دولت اسلامي بحثهايي را مطرح كردند كه مقام معظم رهبري نيز در پاسخ به اين شبهات گفتند تلاش براي دولت اسلامي از روز اول شروع شد، اما افت و خيز و پيشرفت و عقب گرد داشته است و دولت اسلامي آن است كه در درونش كم كاري ، بي اعتنايي به مردم ،اشرافي گري و غيره وجود نداشته باشد و ما مي خواهيم اعمال فردي ، رفتار با مردم ، رفتار با مسوولان ، رفتار با نظام بين الملل و سلطه را به معيارهاي اسلامي نزديك كنيم.
وي معتقد است: به علت اينكه بحث دولت اسلامي توسط يك جريان سياسي مطرح گرديد مظلوم واقع شد و در حالي كه اين بحث بايد توسط خواص يعني نخبگان مطرح ميشد تا معلوم شود پشتوانهي فكري دارد و با غرض و انگيزه سياسي مطرح نشده است در نتيجه بحث سياسي اين موضوع غلبه پيدا كرد و باعث مظلوم واقع شدن آن شد.
وي در رابطه با مباني نظري رويكرد به بحث فرآيند گفت: در بحث فكري فرآيند بايد رويكردي متعادل و ميانه داشت همانطور كه در قرآن شاهد اين موضوع هستيم و مفاهيم قرآن را با هر عمقي از برداشت درست ميتوان در جهت سامان دادن ذهني يك جامعه به كار برد.
حجتالاسلام ثقفي اضافه كرد: آنچه كه به معناي واقعي بايد به آن تمسك شود فرمايشات مقام معظم رهبري است و تا زماني كه احساس اضطرار درون ما به وجود نيايد اين حس ايجاد نخواهد شد.
وي همچنين افزود: فرآيند، بحثي مرتبط با ادبيات امام (ره) است، البته امام (ره) كلمه فرآيند را به كار نبردهاند، اما فرآيند نزديكي بسياري با بحث نهضت در ادبيات امام(ره) دارد .
وي در رابطه با خواستگاه فرآيند، تصريح كرد: اگر به شرايطي كه در سال 79 باعث شد تا رهبري بحث دولت اسلامي را مطرح كند بنگريم شاهد دو موقعيت متضاد هستيم؛ يكي زمينههاي فرصتزا مانند رويشها ، اقبال معنوي نسل جوان و به بن بست رسيدن مدعيان از طرف ديگر تهديدهاي ناشي از بروز ناهنجاريهاي مختلف سياسي ، اقتصادي و فرهنگي كه باعث مطرح شدن اين سوال ميشد كه آيا بعد از 25 سال حكومت اسلامي آيا نهضت ما موفق بوده است يا خير؟
وي در جواب اين سوال افزود: اگر پاسخ ما بله باشد اين سوال مطرح ميشود كه فقر و فساد و مشكلات فعلي ناشي از چيست و اگر پاسخ ما خير باشد اين موضوع مطرح مي شود كه يا دين ناكارآمد است و يا نبايد تبديل به حكومت شود و در نهايت اينكه حاكمان و مسوولان ناكارآمد هستند.
حجتالاسلام والمسلمين ثقفي توضيح داد: فايدهي بحث فرآيند اين است كه باعث شد به تدريجي بودن امور توجه شود تا بحث ناكارآمدي از بين برود. از طرف ديگر بحث فرآيند باعث فراهم نمودن زمينههاي ارزيابي و نقد و ارتقاء حكومت ديني ميشود و توجه به اولويتها را مطرح ميكند.
وي به دو اصل اساسي و اصولي شيعه يعني آرمانگرايي و واقعبيني اشاره كرد و گفت: نبايد گرايش قلبي به آرمانها را سست كرد، اما بايد شرايط را براي تحقق آرمانها در نظر گرفت و واقعيتها را با قلب ديد و قلب را به آرمانها سپرد.
وي ضمن اينكه هدايتهاي رهبري از آغاز انقلاب تا به امروز را مستمر و آگاهانه و موثر و كارآمد دانست سه مرحله براي اين 20 سال تقسيم بندي كرد و گفت: اين سه مرحله عبارتند از انذار نسبت به پديدههاي تهاجم فرهنگي از سال 68 تا 70 ، نقد از سال 71-80 و دعوت از سال 79 .
وي به تشريح اين سه مرحله با اشاره به صحبتها و سخنان مقام معظم رهبري در طول اين سالها پرداخت وگفت: رهبري در بحث تهاجم فرهنگي فرمودند هدف تهاجم فرهنگي بي اعتقاد كردن نسل نو به اسلام و انقلاب، برانگيختن دشمن دروني است و در واقع حمله به ايمان مردم و مسوولان را در نظر دارد.
به اعتقاد وي در اين زمينه توجه حمله دشمن به مسوولان مغفول واقع شده و بيشتر به مردم توجه كردند در حالي كه اصل تهاجم فرهنگي در رابطه با مسوولان است.
ثقفي در توضيح فرجام كار در طول اين سالها با اشاره به صحبتي از مقام معظم رهبري در سال 81 مبني بر اينكه اگر قواي سهگانه نتوانند، نخواهند و نكنند مواجهه با اين مشكلات با نيروي خود مردم خواهد بود.
به گزارش ايسنا، حجت الاسلام والمسلمين ثقفي در پايان بخش اول صحبت هاي خود در اين همايش در رابطه با چگونگي تحقق اهداف اسلامي گفت: رهبري از سال 68 در رابطه با تهاجم فرهنگي انذار دادهاند بنابراين دولت اسلامي يك ابزار براي تشكيل حكومت اسلامي است و بايد بتوانيم اين ابزار را فراهم نماييم.
حجتالاسلام والمسلمين ثقفي در بحث دوم صحبتهاي خود به آسيبهاي فكري اشاره كرد و گفت: مشكل فقط رفتارها نيست؛ چراكه رفتارها ناشي از تفكرات ما است، مشكل ما مشكل نرمافزاري اداره حكومت است.
وي فرايند تحقق اهداف اسلامي را پنج مرحله به مثابه پنج پروژه بزرگ دانست كه دو مرحلهي آن طي شده است، گفت: اين پنج پروژه بايد با انقلاب به نتيجه برسد و رسيده است؛ بدين نحو كه انقلاب اسلامي با انقلاب همراه بود، تاسيس نظام در حوالي انقلاب دوم محقق شد و تحقق دولت اسلامي همراه با صحبتي از انقلاب سوم بود.
وي افزود: نتيجه انقلاب اول طرد طاغوت و وابستگي به استكبار جهاني بود و در انقلاب دوم نتيجه حاصله برداشت موانعي بود كه نميگذاشتند قانون اساسي تصويب شود و در مرحله چهارم بعد از تشكيل دولت اسلامي براي تشكيل كشور اسلامي بايد انقلاب فرهنگي و اجتماعي داشته باشيم و فكر نكنيد زماني كه دولت اسلامي شد كشور خود به خود اسلامي ميشود. در مرحله پنجم نيز موضوع انقلاب اسلامي در ديگر سرزمينها نمي تواند مثل انقلاب ما باشد.
وي در ادامه به ترتيب انقلاب اول تا پنجم را انقلاب آماده ساز ، ساختار ساز ، ابزارساز، نمونه ساز و زمينه ساز معرفي كرد .
حجت الاسلام والمسلمين در رابطه با بحث دولت اسلامي نيز گفت: مرحله سوم نيز با انقلاب سوم همراه بود كه قبل از انتخابات با سخنراني احمدي نژاد در اجتماع قم مطرح شد كه هدف آن بر پايه دولت اسلامي بود و بعد از انتخابات هم در ديگر صحبتهاي او تكرار گرديد و از نظر احمدي نژاد انقلاب اسلامي يعني تحول بنيادين در نوع مديريت رابطه مديران با مردم ، در حضور مردم دخالت و نظارت و مشاركت آنها است.
حجتالاسلام و المسلمين ثقفي افزود: در سخنان مقام معظم رهبري انقلاب سوم بزرگتر و سختتر از انقلاب دوم است و به نظر ما اين اتفاق افتاده و شروع شده اما ادامه پيدا نكرده است و دلايل شروع اين انقلاب اين است كه رهبري ميفرمايد ما برگشتهايم به ارزشها، دليل ديگر آن است كه پذيرش اصل انقلاب سوم ولو با معاني ناقص و غلط اتفاق افتاده است. همچنين انقلاب سوم مانند دو انقلاب قبلي همراه با سه عنصر اسلام ، رهبري و مردم بوده است.
وي افزود: ما در مرحله تشكيل دولت اسلامي هستيم يعني امروز توان و امكانات را بايد به صورتي اولويتبندي كنيم كه از آنها براي تشكيل دولت اسلامي بهره ببريم.
انتهاي پيام
انتهاي پيام
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]