واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: خرما بهترين و زولبيا و باميه بدترين نوع شيريني در ماه رمضان است
شيريني كه براي ماه رمضان توصيه مي شود، خرما است كه هم قند مورد نياز بدن را تأمين ميكند و همچنين اين نوع قند مضرات قند معمولي را ندارد.
مدير گروه تغذيه و بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: زوليبا و باميه بدترين نوع شيريني است كه در ماه رمضان استفاده ميشود زيرا به دليل نوع پخت و تركيبات آن مانند شكر و روغن فراوان، حاوي مقادير زيادي از كالري است.
سيدعلي كشاورز متخصص تغذيه اظهار داشت: شيريني كه براي ماه رمضان توصيه مي شود، خرما است كه هم قند مورد نياز بدن را تأمين ميكند و همچنين اين نوع قند مضرات قند معمولي را ندارد و داراي نمكهايي است كه بدن از دست ميدهد.
وي در خصوص رژيم غذايي مردم در ماه رمضان گفت: بررسيها نشان داده است در ماه رمضان چربي و قند خون بعضي از روزه داران افزايش مييابد و افراد دچار اضافه ميشوند كه اين به دليل رفتارهاي غلط تغذيهاي، پرخوري و افراط در برنامه غذايي است.
دكتر كشاورز ادامه داد: با وجود اين نوع از رفتارهاي تغذيهاي نه تنها انرژي دريافتي كم نميشود بلكه بعضاً انرژي دريافتي افراد روزه دار به علت افراط و پرخوري بيشتر هم ميشود.
مديرگروه تغذيه و بيوشيمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر خوردن سحري به منظور سلامتي بدن، مصرف مايعات را نيز در هنگام سحر ضروري دانست و در ادامه افزود: به عنوان منبع پروتئين، افراد روزه دار مي توانند گوشت، مرغ، ماهي و يك يا دو عدد تخم مرغ و يا حبوبات را در هنگام سحر ميل كنند، همچنين استفاده از نان، برنج، ماكاروني و يا يك پياله ماست و نيز سبزي خوردن در هنگام سحر ميتواند ميزان بروز تشنگي و گرسنگي را در طي روز كاهش دهد.
دكتر كشاورز با اشاره به افراد روزه داري كه در طول روز ضعف زيادي دارند، گفت: هر چه ميزان مواد غذايي حاوي پروتئين در زمان سحر افزايش يابد، ضعف و گرسنگي در طول روز كمتر ميشود؛ بنابراين فرد روزه دار بايد مقدار پروتئين بيشتري را در هنگام سحر مصرف كند.
وي در خصوص افرادي كه احساس تشنگي شديدي دارند، گفت: اين افراد بايد در هنگام سحر مواد پروتئيني كمتري مصرف كنند و در طول مدت سحر مايعات فراوان را با فاصله بنوشند؛ همچنين مدت زمان سحر را با آرامش و بدون استرس سپري كنند.
اين متخصص تغذيه در خصوص زمان افطار اظهار داشت: مهمترين كمبودي كه بدن انسان با آن مواجه ميشود، آب، نمك و مواد قندي است؛ بنابراين فرد روزه دار بايد روزه خود را با مايعات گرم مثل شير، چاي، آش و سوپ باز كند. ضمن اين كه در طبخ سوپ و آش اگر از سبزي استفاده شود نمكهاي مورد نياز بدن مانند سديم، پتاسيم و منيزيم كه در طول روز از دست رفته است، جبران خواهد شد.
وي در پايان افزود: بهتر است افراد بالغ شام را حداقل دو ساعت پس از افطار صرف كنند، اما نوجوانان و افراد تازه بالغ به دليل آن كه در سن رشد هستند ميتوانند پس از افطار شام را ميل كنند.
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]