واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: عجایب هفتگانه - هرم جیزه و باغهای معلق بابل
نقاشی ازباغهای معلق بابل
با وجود اینکه اکثر افراد میدانند فهرستی از عجایب هفت گانه وجود دارد، اما کمتر کسی نام همه آنها را میداند. تهیه فهرست کامل عجایب هفت گانهدر اصل حدود قرن دوم قبل از میلاد کامل شده است و اولین اشاره به ایده تهیه اینمجموعه مکتوب در کتاب تاریخ هرودوت آمده است که در قرن 5 قبل از میلاد مربوط میشود.
چندین دهه بعد از آن، تاریخ نگاران یونانی درباره بزرگترین بناهای تاریخیدوران خود شروع به نوشتن کردند. از جمله کالیماسلامح (Callimachus) - که در 305 تا240 قبل از میلاد می زیست - سر کتابدار کتابخانه اسکندریه، مجموعه ای از عجایبجهان" را تهیه کرد. امروز، تمام چیزی که درباره این مجموعه میدانیم، همین عنوان آناست و بس، به این دلیل که این کتاب نیز در آتش سوزی بزرگ کتابخانه اسکندریه از بین رفت.
فهرست نهایی عجایب هفت گانه در قرون وسطا تکمیل شد. این فهرست شاملچشمگیرترین بناهای تاریخی جهان باستان بود که از بعضی، شواهد بسیار اندکی در دستبود و تعدادی نیز اصلا باقی نمانده بودند. آثار کنده کاری هنرمند هلندی مارتن ونهیمسکرک (Marten Van Heemskerck) و کتاب تاریخ معماری یوهان فیشر ارلاخ (Johann Fischer von Erlach) از قدیمی ترین منابعی هستند که در آن به این فهرست عجایب هفتگانه اشاره شده است.
امروز، شواهد باستان شناسی از بسیاری از اسرار تاریخیکه قرنها عجایب هفت گانه را احاطه کرده بودند، پرده برداشته است. عجایب هفت گانهبرای سازندگانشان نمادهایی از مذهب، اسطوره شناسی، هنر، قدرت و علم بودند و برایما، آنها شواهدی از توانایی انسان هستند.
از زمانهای بسیار قدیم تا کنون،فهرستهای متعدد و متفاوتی از عجایب هفت گانه به نگارش درآمده است. در این مطلب بهمعرفی دو مورد از آنها و در مطلب بعدی به معرفی مابقی آنها خواهیم پرداخت.
هرم بزرگ جیزه
اینهرم که همراه با دو هرم کوچکتر در خارج از قاهره - در مصر- قرار دارند، به دستورخوفو یا خئوپس ، فرعون سلسله چهارم، ساخته شد. مصریان باستان به زندگی پس از مرگاعتقاد فراوانی داشتند و این هرم در واقع مکان مقبره و محل زندگی فرعون پس از مرگاو به شمار می آمده است. از آنجایی که گنجینه فرعون نیز همراه با او در این هرمقرار داده میشد، راه ورود به مقبره بسیار پیچیده و تودرتو است و تعداد زیادی ازسازندگان و مهندسین آن نیز در راهروهای آن ناپدید شدند.
هرم در اصل 147متر ارتفاع داشته است که در حال حاضر در اثر فرسایش، به حدود 137 متر رسیده است. هرضلع قاعده هرم 230 متر طول دارد و در ساخت آن از حدود 2,300,000 بلوک به وزن متوسط2.5 تن استفاده شده است. تاریخ اتمام این بنای عظیم حدود 2680 قبل از میلاد تخمینزده شده است. هرم جیزه تنها بازمانده عجایب هفت گانه است.
باغهای معلق بابل
بقایای باغهای معلق بابل (عراق فعلی)
این باغها بنا به نظربسیاری از مورخین و محققین توسط نبوخدنصر (Nebuchadnezzar) شاه بابل در قرن 600 قبلاز میلاد برای همسرش ملکه آموهیا (Amuhia) ساخته شده است. با توجه به منابع مکتوبیونانی، باغهای معلق دارای چنین مشخصاتی بوده اند:
"باغها مربع شکلبوده و دارای گنبدهای قوسی شکلی بوده که بر روی کف شطرنجی مکعبی شکلی قرار داشتهاست. ایوانی که دور بام ایجاد شده بوده توسط پلکان با پایین مرتبط میشده است. باغهای معلق از گیاهانی که بالاتر از سطح زمین کاشته شده بودند ایجاد شده و ریشهگیاهان و درختان به جای کاشته شدن در زمین، در کف ایوانها جاسازی شده بودند. تماماین مجموعه بر روی ستونهایی قرار داشت و آب از طریق وسایل بالا برنده در کانالهایشیب دار ریخته و در کل باغ جریان میافت. آبیاری گیاهان و رطوبت موجود در فضا ازهمین آب بود. درواقع این بنا با چمن همیشه سبز و درختان محکمش، کاری هنری و تجملیشاهانه بود. یکی از جالبترین جنبه های بنا این بود که کار باغبانی و زراعت در بالایسر بیننده انجام میشد."
همانطور که میبینید، بیشترین اطلاعات درباره باغهایمعلق مربوط به مورخین یونانی است و جالب اینکه در کتیبه های بابل هیچ اشاره ای بهاین باغها نشده است در حالی که توضیح مفصل قصر و شهر بابل در آنها وجود دارد. بنابهنظر تاریخ نگاران امروز، باغهای بابل محصول تخیل شعرا و تاریخ نگارانی است کهشرح بابل را از زبان سربازان اسکندر شنیده و به آن شاخ و برگی شاعرانه داده اند.
در قرن بیستم بعضی از اسرار باغهای معلق فاش شده است زیرا باستانشناسان درحفاریهای خود در محل شهر باستانی بابل در عراق امروز، زیر بنای این باغها را یافتهاند و یک کشف دیگر مربوط به بنای طاق و گنبد دار اصلی است، که شامل دیوارهای ضخیم ویک چاه آبیاری در نزدیکی قصر جنوبی بوده است. گروهی از باستان شناسان منطقه قصرجنوبی را نقشه برداری کرده و ساختمان طاق دار اصلی را بازسازی کرده اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 373]