واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: تاثير وجود حيوانات خانگي در ايجاد خروپف شبانه/ تاثير ورزش دو بر طول عمر/ نوزاد حيوانات مي تواند سيگنال هاي شيميايي اضطراب را دريافت و مبادله كند
دانشمندان دريافتند كه وجود حيوانات خانگي در كودكي تاثير بسزايي در ابتلا به خروپف كه ميتواند منجر به بيماري هاي قلبي عروقي و ريوي شود دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري روسيه، محققان بر روي 16 هزار نفركه در نقاط مختلف ميزيسته اند مطالعه كرده و دوران كودكي و ميزان ابتاا به خروپف را در آنها برررسي كرده اند. بنابراين گزارش، 18درصد ار اين تعداد حداقل هفته اي سه بار از خروپف هاي بلند و شديد رنج مي برند و از مجموعه عوامل شناخته شده در خروپف عفونت گوش تا دو سالگي بيشترين ميزان را به خود اختصاص داه و كودكاني كه در خانواده هاي پر جمعيت زندگي كرده و يا در خانه آنها سگ نگهداري مي شده است بيشترين تعداد مبتلايان به اين بيماري را تشكيل مي دهند.
اين گزارش مي افزايد عوامل خروپف مي تواند سبب ايجاد جريان تورم شده و به اين ترتيب تا بالاترين سطوح راه تنفسي نفود كنند كه اين روند از كودكي آغاز شده و در دوران بلوغ باعث تشديد شدن اين امر مي شود.
دانشمندان افزودند كه خرهر كردن علاوه بر كمبود خواب مي تواند باعث بروز بيماري هاي ديگر نيز شود احتمال مرگ زودرس و بيماري هاي قلبي و عروقي، خونريزي داخلي و سكته مغزي از بيماري هايي هستند كه در اثر خروپف ايجاد مي شوند.
در اين گزارش امده است كساني كه خرخرشبانه دارند در طي شب صدها بار ازخوب مي پرند اگرچه اين بيداري آگاهانه نيست چون به طور كامل صورت نمي گيرد اما در اثر تداوم خرخر شخص نمي تواند به طور كامل بخوابد و اين باعث بالارفتن فشار خون و در نتيجه بروز بيماري هاي قلبي و عروقي مي شود كه مجموعه اين عوامل باعث مي شوند كه شخص در طول روز با مشكلي به نام عصبانيت مواجه شود.
اين گزارش در پايان مي افزايد آگاهي از محيطي كه شخص در آن رشد كرده مي تواند به پيشگيري از اين بيماري كمك كند.
****تاثير دويدن بر طول عمر
دويدن روزنه به زندگي سالم و افزايش طول عمر كمك مي كند
تحقيقات دانشمندان آمريكايي نشان داده است كه اعضاي ميان سال يك باشگاه دو نسبت به افرادي كه نمي دويدند 50 درصد شانس بيتشري براي افزايش طول عمر 20 ساله دارند.
بنابراين گزارش تحقيقاتي كه در طي 19 سال روي دونده ها صورت گرفته است نشان داده است كه 284 نفر از اعضاي يك باشگاه به همراه 156 نفر كه همگي در شرايط يكساني زندگي مي كرده اند و همگي 50 ساله و بالاتر بوده اند در انجام تمرينات ورزشي مورد آزمايش قرار گرفتند.
در اين گزارش آمده است كه دونده ها حدود 200 دقيقه در هفته و افراد عادلي 20 دقيقه درهفته دويده انده و پس پايان دوكران آزمايش مشخص شده است كه تمامي اين افراد به راحتي توانايي دويدن را داشته اند و افراد نمي توانند به بهانه زخمي شدن از ورزش دو اجتناب كنند چون دونده ها نسبت به سايرافراد پائين تري درصد آسيب پذيري حتي در زانوهاي خود را داشته اند.
**** نوزاد حيوانات مي تواند سيگنال هاي شيميايي اضطراب را دريافت و مبادله كند
بيني نوزاد حيوانات يافته هاي تخصص يافته اي دارد كه مي تواند سيگنال هاي شيميايي اضطراب را كه در مواد خوراكي و در هنگام خطر به آنها داده شده حس و آنها را مبادله كند.
بسياري از گياهان و موجودات مي توانند در مواقع خطر استرس ترس و يا نزديك شدن دشمن مواد دريافت كننده اضطراب را تشخصي داده و اضطراب خود را منتقل كنند.
بنابراين گزارش، محققان هنوز از چگونگي تشخيص و انتخاب اين مواد توسط حيوانات آگاهي كامل ندارند ولي دريافته اند كه اين عمل توسط يافته هاي حساس موجود در نوك بيني آنها انجام مي شود اما عملكرد آنها هنوز ناشناخته است.
دراين گزارش آمده است كه آزمايشات بر روي دو گروه از موش ها كه يافته هاي حساس آنها در يك گروه غيرفعال شده بود انجام شده است و يافته ها نشان مي دهد كه هر دو گروه موش ها مي توانند با موفقيت سيگنال هاي درون مواد را شناسايي كنند چون اين امر در حيوانات تبديل به يك رفتار مشابه مي شود كه حتي پس از غيرفعال يافته ها هم اين امر را براي آنها ميسر مي سازد.
اين گزارش در پايان مي افزايد تحقيقات براي شناخت كامل عملكرد اين يافته ها و اينكه چگونه حيوان در هر صورت مي تواند مواد را تشخيص دهد هنوز ادامه دارد.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]