واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: استانداردها و توليد محتواي ديني در فضاي مجازي/ 36 مديرگروه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي:توليد محتواي ديني در فضاي مجازي ايراني، نسبت به كشورهاي ديگر هدفمندتر است
گروه وبلاگ و IT: يك عضو هيئت علمي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي توليد محتوا در فضاي مجازي ايراني را نسبت به كشورهاي ديگر هدفمندتر دانست و تأكيد كرد در همه مطالب منتشر شده در فضاي مجازي ديني ايراني، روح آن مطلب هم دميده شده است.
حجتالاسلام «سعيد بهمني»، عضو هيئت علمي و مدير گروه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي و عضو شوراي پژوهشي مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني در نشستي كه با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) داشت، درباره جهتگيري و استانداردهاي توليد محتواي ديني در فضاي مجازي گفت: محتواي ديني ابتدا بايد در فضاي واقعي استانداردسازي شود تا بتوان استانداردهاي توليد محتواي ديني در فضاي مجازي را بهتر و راحتتر پيگيري كرد.
وي تأكيد كرد: عدم تهديد نظام و عدم تخطي از مقررات نظام اسلامي و نيز عدم توهين به مقدسات از معيارهاي توليد محتواي ديني در فضاي مجازي است. در توليد محتواي ديني در فضاي مجازي بايد مسئله كيفيت كمليت و رعايت خط قرمزها را مدنظر قرار داد.
بهمني در ادامه بيان كرد: وقتي مخاطب، مخاطب خاص باشد در تمام فضاها ميتوان مطالب و مفاهيم ديني و قرآني را منتقل كرد و ميتوان هر محتوايي را بسته به جامعه هدف موردنظر ارائه داد.
وي تصريح كرد: زباني كه در توليد محتوا به كار ميرود براي جذب مخاطب امر مهمي است، وقتي كسي با زبان متكلمان صحبت ميكند ممكن است فردي متفرقه آن را به طور تام نفهمد، وقتي به زبان فقه صحبت ميشود ممكن است كسي كه به زبان قرآني آشناست به طور تام متوجه منظور نشود.
اين عضو هيئت علمي و مدير گروه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي اظهار كرد: بنابراين وقتي محتوايي ميخواهد شكل بگيرد ابتدا بايد از ورودي مورد نظر رد شود، سپس تحت تأثير فرايندهاي مختلف قرار گيرد تا تبديل به محصول مورد نظر شود و بعد از خروجي خارج ميشود و تازه در اين مرحله پيامدهاي آن محصول يا محتوا مورد ارزيابي قرار ميگيرد.
بهمني ادامه داد: بنابراين هر محتواي ديني كه در فضاي مجازي توليد ميشود نيز بايد اين مسير را طي كند و در فضاي مجازي آنچه بيش از فضاي واقعي مورد اهميت قرار ميگيرد پيامد يا بازخورد آن محصول و محتواي توليدي است.
وي گفت: من خودم به شخصه بسيار از محتواي موجود در سايتها در امر تحقيق و مطالعات تخصصي ديني استفاده كردهام و از كتابخانههاي مجازي بسيار استفاده كردهام.
اين عضو شوراي پژوهشي مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني در حال حاضر و در زمان اكنون چيزي وجود ندارد كه وارد دنياي مجازي نشده باشد، از علوم متعالي كمتر مجله تخصصي ميتوان يافت كه نسخه ديجيتال آن موجود نباشد.
وي تصريح كرد: اما باتوجه به اينكه هر نوع محتوايي در اين فضا توليد ميشود بايد محتواي ديني توليد شده را در سطح كيفي بالا و با كميت بالاتر نسبت به بقيه مباحث ارائه كنيم.
بهمني گفت: محيط مجازي هم با آسيبهايي همراه است و هم با فوايدي، كه بسياري از آسيبهاي فضاي مجازي با آموزش كاربران حل ميشود.
وي بيان كرد: فضاي مجازي مثل بوستاني است كه هم در آن خار وجود دارد و هم گل و كسي كه آموزش ديده باشد و هدفمند وارد اين محيط شود ميداند كه به چه سمتي حركت كند، به سمت خارهاي موجود در فضاي مجازي برود يا به سمت گلها و ميآموزد كه در فضاهاي مجازي ولگردي نكند.
اين عضو شوراي پژوهشي مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني يكي از راههايي كه در فضاي مجازي اعتماد را ايجاد ميكند را داشتن و ذكر كردن منبع در پايان هر مطلب منتشر شده عنوان كرد.
وي در ادامه اظهار داشت: توليد محتوا در فضاي مجازي ايراني نسبت به كشورهاي ديگر هدفمندتر است چون به همه مطالب منتشر شده در اين فضا روح آن مطلب هم دميده شده است.
وي گفت: محتواي قابل اعتمادي كه براساس قواعد و اصول توليد شده باشد محتوايي است كه داراي استاندارد لازم است و محتوايي قاعدهمند و اصولي است كه از خداوند ذكر شده باشد يا معصومين آن پيام و محتوا را ذكر كرده باشند.
بهمني تأكيد كرد: اين دو -كلام خدا و معصومين- وقتي براساس اصول و ضوابط ذكر شده باشند، استاندارد ميشود. وي براي وزارت ارشاد نقش هدايتي و جهتدهي به توليد محتواهاي ديني را قائل شد و گفت وزارت ارشاد براي تعيين استاندارد سراغ حوزه علميه برود.
اين عضو هيئت علمي و مدير گروه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي تصريح كرد: دستگاههايي كه در كشور نقش هدايت توليد محتواي ديني را ميتوانند به عهده داشته باشند اول شوراي عالي انقلاب فرهنگي است چراكه اكنون وبلاگها بخشي از فرهنگ عمومي را تعذيه ميكنند، دوم وزارت ارشاد و در نهايت شوراي انفورماتيك.
وي بهترين راه براي ساماندهي وبلاگهاي توليد كننده محتواي ديني را ايجاد شبكه بين وبلاگها دانست و بيان داشت: كساني كه استانداردهاي اوليه را دارند بايد با حضور كارشناسان هنجارهاي توليد محتواي ديني را تعريف كنند، و قوانين را پيشنهاد بدهند و زمينه را ايجاد كنند كه وزارت ارشاد انجمنها را تشكيل دهد.
وي در پايان گفت: تنها در اين صورت است كه قوانين از قاعده در ميآيند، و به رأس هرم ارسال ميشوند، نه اينكه ار رأس هرم قوانين بيايد و قاعده آن قوانين را نشناسد.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]