واضح آرشیو وب فارسی:ابرار: احتمال دعوت احمدي نژاد به اجلاس شوراي همكاري خليج فارس
سرمايه ،پگاه سلامي: يك روز پس از سفر امير قطر به تهران و ديدار و گفت وگوي وي با مقامات ارشد جمهوري اسلامي،مطبوعات عرب از احتمال اتحاد بين كشورها جهت دعوت از محمود احمدي نژاد براي حضور در كنفرانس آتي شوراي همكاري خليج فارس خبر دادند. روزنامه كويتي «الوطن» ديروز با اعلام اين خبر به نقل از مقامات شوراي مزبور نوشت: «در حال حاضر مقدمات برگزاري نشست ميان مسوولان كشورهاي عضو شورا و همتايان ايراني شان قبل از برگزاري نشست سران در مسقط در حال انجام است.»
همچنين يك مقام مسوول در تهران در گفت وگويي با ايسنا با تاييد خبر روزنامه «الوطن» تصريح كرد: «احتمال زيادي وجود دارد كه از رئيس جمهوري كشورمان براي شركت در اين اجلاس دعوت به عمل آيد.»
همزمان روزنامه «دارالخليج» چاپ امارات متحد عربي به نقل از دبيركل شوراي همكاري خليج فارس سفر اخير شيخ حمدبن خليفه آل ثاني (امير قطر) به ايران را حاكي از خواست كشورهاي عضو اين شورا مبني بر تداوم گفت وگوهاي سازنده در راه تقويت روابط با تهران ارزيابي كرد و نوشت: «اين اقدام قطر از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و بايد اينگونه اقدامات و تبادل ديدگاه ها ادامه يابد چرا كه اين مسائل به نفع كشورها و ملت هاي منطقه است.» گرچه سفير ايران در قطر (محمد طاهر رباني) سفر امير قطر به تهران را صرفاً در راستاي ابتكار عمل قطر براي برگزاري نشست مشترك ايران و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در آينده توصيف و تاكيد كرده است كه امير قطر حامل پيامي از غرب براي ايران نبوده است اما برخي ناظران سياسي تفسيري به جز آن ارائه مي دهند و بر اين باورند كه امير قطر حامل پيام هايي بوده كه در سفر اخير خود به غرب از سوي مقامات غربي به او توصيه شده بود.
برخي ديگر از ناظران سياسي نيز دعوت احتمالي امير قطر از ايران براي حضور در شوراي مزبور را حاصل نگراني هاي اين كشورها از فعاليت هاي هسته اي تهران قلمداد مي كنند. كمااينكه چندي پيش نيز دبيركل شوراي همكاري خليج فارس
(عبدالرحمان عطيه) با اشاره به نگراني هايي از اين دست تاكيد كرد: «پايتخت بيشتر كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس به تاسيسات هسته اي ايران نزديك تر هستند تا خود تهران به اين تاسيسات.» اما آخرين نگراني اين كشورها مربوط به هشدارهاي اخير برخي فرماندهان بلندپايه نظامي ايران مبني بر بستن تنگه هرمز مي شود كه واكنش كويت را برانگيخت. در همين خصوص بود كه وزير خارجه كويت (شيخ محمد سالم الصباح) اخيراً تاكيد كرد حتي همين تهديدهاي لفظي، هزينه كشتيراني در خليج فارس را بر كشورهاي منطقه سنگين تر كرده است. در چنين شرايطي است كه جمعه اخير امارات متحده عربي با صدور بيانيه اي عليه ايران مالكيت ايران بر ابوموسي را با مالكيت اسرائيل بر فلسطين مقايسه كرد. همزمان با نخستين حضور احمدي نژاد در شوراي مذكور كه سال گذشته صورت گرفت ادعاي مالكيت امارات متحده عربي بر جزاير سه گانه ايراني در خليج فارس بار ديگر مطرح كه در نهايت منجر به طرح اين مساله در بيانيه پاياني اين كنفرانس شد. اين در حالي است كه در همان كنفرانس در بالاي سر احمدي نژاد نقشه اي قرار داشت كه در آن عنوان «خليج عربي» نقش بسته بود. احمدي نژاد در اين نشست اقدام به سخنراني رسمي و ارائه 12 پيشنهاد به سران كشورهاي عضو اين شورا براي ارتقاي روابط خود با تهران كرد كه هنوز نتيجه ملموسي در برنداشته است. احمدي نژاد تنها رئيس جمهوري ايران است كه طي 30 سال گذشته حاضر به شركت در اجلاس شوراي همكاري خليج فارس شده است كه البته اين حضور دستاوردهاي مشخصي را به همراه نياورده ودر طول يك سال گذشته تنش لفظي ميان اعراب و ايران در مواردي گسترده تر شده است.
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابرار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]