واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مسوول مركز پژوهش خانواده: نداشتن عزت نفس نقش مهمي در ظهور زنان و دختران آسيب ديده دارد
مسوول مركز پژوهشي خانواده و سلامت جنسي نداشتن عزت نفس و اعتماد به نفس نقش موثري در انحراف زنان و دختران دارد.
به گزارش ايونا، دكتر رسول روشن، مسوول مركز پژوهشي خانواده و سلامت جنسي، در پاسخ به اين سوال كه چه عواملي در شكل گيري آسيبي به نام زنان و دختران آسيب ديده موثر است، گفت: آسيب هاي اجتماعي تك بعدي و يا تك عاملي نيستند، در ايجاد اين آسيب ها عوامل مختلف زيستي، روانشناسي، اجتماعي و اقتصادي دخيل هستند.
دكتر روشن نوع نگرش افراد نسبت به بدن خود را از جمله عوامل زيستي موثر در شكل گيري رفتارهاي بهنجار و ناهنجار دانست و افزود: فردي كه به عنوان مثال از چهره خودش خشنود نيست، ممكن است براي جبران كاستي ظاهر دو مسير پيش بگيرد، برخي راهي براي توانمندي خود در درس و هنر پيدا مي كنند و يا بعضي ديگر مي خواهند در قالب رفتارهاي انحرافي خود را مطرح كنند.
اين روانشناس تغييرات هوش (IQ) را از ديگر عوامل موثر زيستي در بروز آسيبي به نام زنان و دختران آسيب ديده ذكر كرد و تصريح كرد: نابهنجاري هاي رفتاري و رواني و اختلالات شخصيتي مانند داشتن رفتار نمايش براي مطرح كردن خود از جمله عوامل روان شناختي است كه باعث به دام افتادن زنان و دختران در دام باندهاي فساد و سودجويان مي شود.
مسوول مركز پژوهش خانواده و سلامت جنسي اضطراب نداشتن هويتي مستقل و اعتماد به نفس پايين را در ظهور زنان و دختران آسيب ديده موثر برشمرد و افزود: افرادي كه ارزش و احترامي براي خود قايل نيستند، عزت نفس ندارند و تصويري معيوب از خود دارند به راه هاي انحرافي گرايش مي يابند. عده اي از زنان و دختران براي كاهش تشويق و جلب احترام، هر چند اين احترام از نظر جامعه كاذب است، در راه انحرافي قرار مي گيرند.
وي با بيان اينكه از نقش فقر و مشكلات اقتصادي در بروز انحراف زنان و دختران نمي توان چشم پوشي كرد، گفت: امروزه با توجه به افزايش سطح توقعات و رشد سطح زندگي افراد، رويكردها عوض شده است و فقر ديگر در قالب سير كردن شكم تعريف نمي شود، هنوز هستند عده اي كه به خاطر نيازهاي اوليه به انحراف كشيده مي شوند، اما برخي افراد در دهك هاي پايين نيز براي پاسخ گويي به توقعات خود و برخورداري از رفاه بهتر در مسيرهاي انحرافي قرار مي گيرند.
دكتر روشن كمرنگ شدن برخي از مسايل معنوي به خصوص خويشتن داري را در افزايش آمار آسيب هاي اجتماعي از جمله زنان و دختران آسيب ديده تاثيرگذار دانست و افزود: آموزش خويشتن داري بايد از كودكي صورت گيرد، زيرا عوامل معنوي نقش بسيار بازدارنده اي در كاهش آسيب ها و انحرافات اجتماعي دارند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: نبود امكان براي ارضاي مشروع نياز جنسي باعث گرايش افراد به راه هاي غيرمشروع مي شود، متاسفانه حل درست مسايل جنسي مورد توجه و اولويت مسئولان قرار ندارد، بايد بدانيم كه پديده هاي اجتماعي در قالب گفتمان و انكار كردن حل نمي شود، ما بايد بر طبق آداب و رسوم و دين خود راه حل هايي را براي رفع معضلات اجتماعي ارايه دهيم نه اينكه منكر آنها شويم.
مسئول مركز پژوهشي خانواده و سلامت جنسي با اشاره به اقدامات پيشگيرانه بي شمار اسلام در مورد زنان و دختران آسيب ديده، يادآور شد: دين مبين اسلام خويشتن داري را در تمام ابعاد مطرح مي كند، اما منظورش از خويشتن داري سركوب انگيزه ها و اميال نيست، اسلام افراط و تفريط را در هر امري ناپسند مي داند و پيروانش را به اعتدال دعوت مي كند.
وي خاطرنشان كرد: خوردن و آشاميدن انگيزه زيستي است و در آيات قرآن داريم كه «بخوريد و بياشاميد اما اسراف نكنيد»، انگيزه جنسي كمي با انگيزه خوردن و آشاميدن متفاوت است، زيرا خوردن و آشاميدن با حيات ما و انگيزه جنسي با بقاي ما در ارتباط است، افسار انگيزه جنسي بايد در دست افراد باشد، در غير اين صورت اين ميل مي تواند فرد را به انحراف و آلودگي سوق دهد.
اين روانشناس اظهار داشت: اسلام راه درست ارضاي ميل جنسي را ازدواج و حتي ازدواج موقت مطرح كرده و ازدواج را مورد تاكيد فراواني قرار داده است.
دكتر روشن با اشاره به تاكيد اسلام به عزت نفس و كرامت انساني، عنوان كرد: افراد بايد قدر و منزلت خود را بدانند و جامعه نيز بايد براي آنها ارزش قائل باشد، زيرا در صورتي كه فرد كوچك شمرده شود به سمت انحرافات گرايش مي يابد، در روايات آمده است كه انساني كه خود را بي ارزش بداند، تن به هر كاري مي دهد.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه ارتباط با امور خير و معنويات از جمله رفتن به مسجد به انسان احساس ارزشمند بودن مي دهد، گفت: هر چقدر افراد بيشتر خود را عزيز، ارزشمند و محترم بدانند در برابر ناهنجاري هاي اجتماعي بيشتر خود را كنترل مي كنند و از خود مقاومت نشان مي دهند.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 321]