واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تحليل سينما/فصل اكران ماه رمضان را زنده كنيم
در سالهاي اخير بارها درباره طرح اكران ماه رمضان بحث و گفتگو شده، اما اين طرحها هرگز به مرحله عمل نرسيده و در ماه رمضان همچنان سينماها به حالت نيمهتعطيل درميآيند.
به گزارش خبرنگار مهر، ماه رمضان مدتها است به يك فصل مرده در اكران سينماها تبديل شده و برنامهريزيهايي كه براي رونق گرفتن سينماها در اين ماه صورت گرفته بيشتر مقطعي بوده تا تاثير آن به روشني مشخص نشود.
زماني صحبت از اكران فيلمهاي مذهبي در اين ماه بود اما توليد محدود چنين فيلمهايي دست سياستگذاران را براي پيگيري اين جريان ميبست. در اين سالها با اقبالي كه مخاطب تلويزيوني به مجموعههاي مناسبتي نشان داده عملا سينماها در ماه رمضان روزهايي كمرونق را ميگذرانند و مردم ترجيح ميدهند اوقات فراغت خود را پاي تلويزيون بگذرانند.
تهيهكنندگان سينما با توجه به اين شرايط از ماهها قبل براي اكران عيد فطر كه بلافاصله بعد از اكران سرد ماه رمضان شروع ميشود برنامهريزي ميكنند. جالب است كه اكران عيد فطر در سالهاي اخير با برنامهريزي به يكي از فصلهاي خوب اكران تبديل شده و پيش از اين پتانسيل اين مقطع زماني براي جذب مخاطب ناديده گرفته ميشد.
اما اين برنامهها هم اصولي و مداوم نيست. هيچ جرياني بدون استمرار به نتيجه نميرسد و نميتوان انتظار داشت برنامههايي موقت كه براي نمايش فيلمها در ماه رمضان در نظر گرفته شده ثمر بدهد. در اين راه ميتوان رسانه ملي را الگو قرار داد و از تجربههاي مفيد مجموعهسازي مناسبتي استفاده كرد.
نخستين گامهايي كه براي مجموعهسازي در ماه مبارك رمضان برداشته شد نمونههايي قابل اعتنا نبودند و زياد مخاطب نداشتند، اما به مرور بيننده تلويزيون به ديدن اين مجموعهها عادت كرد و ماه رمضان به يكي از مهمترين و پربينندهترين عرصه رقابت براي شبكه ها تبديل شد.
تداوم مجموعهسازي مناسبتي يكي از دلايل موفقيت اين حركت بود و استفاده از چهرههاي شاخص براي حضور در اين عرصه و اختصاص بودجه قابل قبول براي توليد اين مجموعهها باعث شد چرخ مجموعهسازي مناسبتي با سرعت بچرخد. اما اين اتفاق در سينما نيفتاده و فيلمهايي در اين مقطع اكران ميشوند كه قدرت جذب مخاطب ندارند.
فيلمهاي اكران ماه رمضان اگر در هر شرايط اكران شوند محكوم به شكست هستند و فقط به دليل خالي بودن سينماها در ماه رمضان بخت روي پرده رفتن را به دست ميآورند. طبيعي است ديدن چنين فيلمهايي براي مخاطب جذاب نيست. از سوي ديگر، بايد براي ترغيب تهيه كنندگان به نمايش فيلمهايشان درماه رمضان امتيازهايي در نظر گرفت.
تخفيف در هزينه تبليغات، افزايش زمان اكران و مواردي از اين دست ميتواند تهيهكنندگان را تشويق كند فيلمهايشان را در اين ماه روي پرده ببرند. تجربه احياي اكران عيد فطر نشان ميدهد ميشود به سينماها در ماه رمضان با شيوههاي مختلف رونق و آنها را از وضعيت فعلي نجات داد. اما اين كار به برنامهريزي طولانيمدت نياز دارد؛ چيزي كه ما با آن ميانهاي نداريم.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 171]