تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853281533




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مديريت استرس


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مديريت استرس
يادمان باشد اگر شاد بينديشيم، شاد مي شويم. اگر فكر بد بكنيم احساس بدي پيدا مي كنيم.


«استرس» يك واقعيت انكارناپذير در زندگي كنوني است و گريز از آن امكان پذير نيست. ضرورتي ندارد كه استرس به تمامي از زندگي حذف شود. بدون استرس، زندگي چنان ساكن و راكد خواهد شد كه جز به تنبلي و كودني ذهني نمي انجامد اما از سوي ديگر، افزايش استرس نيز نظام و سيستم تعادل بدن را به هم مي ريزد و كارايي مطلوب را دچار اختلال مي سازد از اين رو «مديريت استرس» تنها راه مقابله با استرس است كه اكنون به شدت مورد توجه صاحبنظران بوده و كنفرانس ها و سمينارهاي متعدد را در جهان به خود اختصاص داده است. حجم عظيمي از مقالات در حوزه مديريت در اين ارتباط به رشته تحرير درآمده است.بابك گودرزي نژاد در اين اثر كوشيده است با توجه به مطالعات متنوع، راه حل ها و راهكارهاي ساده و در عين حال موثري ارائه دهد تا شخص در پرتو آن، به بهترين نحو فعاليت هاي حرفه اي خود را انجام دهد. حاصل اين اثر در نشريه الكترونيكي سروش تحول (نشريه داخلي شركت روش سازان صنعت) شماره دهم آمده است كه در پي گزيده هايي از آن را مي خوانيد:استرس مي تواند بازتاب رواني و جسمي داشته باشد. از جمله جنبه هاي رواني مي توان بي ميلي به معاشرت، كم اشتهايي، بي ميلي به زندگي و ارتباط، افسردگي و از جمله عوامل جسمي به ميگرن، فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي و عروقي، بي خوابي، كمردرد مزمن و زخم معده اشاره كرد. در عين حال عوامل برون و درون سازماني موثر بر فشارهاي عصبي مطابق شكل شماره يك است.
براي كاهش و مديريت استرس چند راهكار ساده كه مي تواند مثمرثمر براي همگان باشد ارائه مي شود:
- 1- افكار خوب توليد كنيد
يادمان باشد اگر شاد بينديشيم، شاد مي شويم. اگر فكر بد بكنيم احساس بدي پيدا مي كنيم. اگر فكرهاي ترسناك كنيم هراسان مي شويم، همواره شادي در حكم خوردن غصه ها و استرس در حكم علف هرز افكار است.
- 2- ترس از دست دادن موقعيت موفق خود را از بين ببريد
همواره بايد آمادگي آن را داشته باشيد كه ممكن است با يك اتفاق موقعيت خود را از دست بدهيم. هيچ گاه موقعيت خود را مسلم فرض نكنيم. با اين نگاه حتي اگر بيمار هم شويم، مي توانيم به آن غلبه كنيم.
- 3- قبل از تغييردادن ديگران، خودتان را تغيير دهيد
همواره يادمان باشد در بسياري از موارد لزوماً اين افراد نيستند كه بايد تغيير كنند بلكه، اين خود ما هستيم كه بايد با تغيير خود، الگويي براي ديگران هم باشيم.
- 4- از فرصت فكر كردن براي كاهش استرس كمك بگيريد
بعضي از مواقع با فكر كردن، يادداشت كردن، بيرون ريختن افكار بيهوده از ذهن و بازانديشي مي توان استرس را كنترل كرد. نبايد به اين موضوع فكر كرد كه ديگران در مورد ما چگونه فكر مي كنند. مهم اين است كه كارمان را ياد بگيريم و هرگاه اشتباه كرديم، بپذيريم. در اينگونه مواقع بايد از بچه ها ياد گرفت. آنها با يك چشم مي خندند، با يك چشم اشك مي ريزند و توهين و ناراحتي را خيلي زود فراموش مي كنند.
- 5- خودتان را تنها با خودتان مقايسه كنيد
هيچ وقت حسرت بالاتر از خودتان را نخوريد. سعي كنيد به آنهايي كه از شما موقعيت بدتري دارند نيز فكر كنيد. شما مي توانيد شرايط خودتان را كنترل كنيد اما ديگران را نيز با توانمندي هاي خودتان مقايسه كنيد.
- 6- با خلاقيت خشم خود را كنترل كنيد به اين فكر كنيد كه تنها كساني كه مشكل ندارند، آدم هايي هستند كه در گورستان خوابيده اند. براي كنترل خشم يكي از بهترين راه ها، زدن يك راه ميان بر و استفاده از خلاقيت براي حل مشكل است كه افراد را آرام مي كند. - 7- اصل حقيقت گويي
حقيقت را بگوييد. ممكن است يك، دو يا سه دقيقه استرس پيدا كنيد اما اين مهم نيست. توفان هرچه شديدتر باشد، سريع تر هم فروكش مي كند. پس از آن احساس مطلوبي از خودتان پيدا مي كنيد.
- 8- وقت خودتان را مانند پولتان مديريت كنيد
براي اين منظور مديريت زمان بهترين توصيه است. همه مي خواهند كارهايي را كه در دست دارند، انجام بدهند؛كارهايي را كه مهم اند و بايد انجام شوند بنابراين بايد زمان را مديريت كرد. كارهاي مهم را زودتر انجام داد و از شر آنها خلاص شد. به موقع تصميم گرفت و ابتدا كارهاي مهم را كه روي ذهن تاثير مي گذارند زودتر انجام داد. در عين حال نبايد زندگي را پر از فعاليت هاي متعدد و متنوع كرد.
- 9- حرص نزنيد
نه در كار و نه در خوردن حرص نزنيد. حرص خوردن علاوه بر كاهش تمركز شما، سلامت جسم، روح و فكرتان را نيز به خطر مي اندازد.
- 10- به مردم و آنچه مي گويند فكر نكنيد
هيچ وقت به اين فكر نكنيد كه مردم در خصوص شما چه مي گويند. هيچ گاه حرمت نفس تان را از دست ندهيد. يادمان باشد شكست به معناي سقوط كردن نيست. با يك گزارش مثبت مي شود همه چيز را درست كرد. با خوشحال كردن ديگران مي توان استرس را كم كرد و هيچ گاه تصميم گيري خود را به خوشامد، حرف يا فكر ديگران منوط نكنيد.
- 11- بياموزيد كه بلافاصله سپاسگزاري يا ابراز تاسف كنيد
براي اين كار در اولين فرصت ممكن اقدام كنيد. يادتان باشد سلام كردن، هديه دادن، سپاسگزاري كردن، معذرت خواستن و... شخصيت شما را كوچك نخواهد كرد اما سعي كنيد دوباره دچار همان خطا و لغزش نشويد.
- 12- نه گفتن را بياموزيد و نه شنيدن را قبول كنيد
رك گويي ممكن است در آغاز كسي را دلخور كند ولي در بلندمدت اعتبار و حيثيت را بالا برده و استرس را كم مي كند اما مهم اين است كه چگونه «نه» بگوييم كه ديگران را دچار استرس نكند. توضيح دادن دلايل و نحوه «نه» گفتن بسيار مهم است. همچنين ظرفيت نه شنيدن از ديگران را نيز داشته باشيد. - 13- نيايش را فراموش نكنيد
شكر كنيد به داشته ها و نداشته ها، هميشه بگوييد: خدايا شاكرم، همه آن چيزهايي را كه نياز دارم به من داده اي و آن چيز را كه نياز ندارم، نداده اي. خدايا به من سلامتي، درايت و توانايي عطا كن. مطمئن باشيد ياد مستمر خداوند استرش شما را كاهش مي دهد و به آرامش قلبي، روحي و فكري مناسبي براي مواجهه با مسائل مي رسيد.
- 14- بدهيد و بگيريد
يكي از قانون هاي توانمندي مهم جاذبه و دافعه يا دادن و گرفتن است. يادتان باشد كه با ثروت، قلب كسي را نمي توان دزديد. يادتان باشد براي رسيدن به عظمت بايد كاري براي انجام دادن، چيزي براي دوست داشتن و دستمايه اي براي اميد داشت. يادمان باشد بخشودن و توقع نداشتن در اين اصل بسيار مهم است.
15- تلاش
يادمان باشد برنده هرگز دست از تلاش نمي كشد. كسي كه دست از تلاش بردارد هرگز برنده نمي شود. كسي كه دست از تلاش مي كشد استرس زده مي شود.
- 16- پول بيشتر برابر با استرس كمتر نيست
اصولاً دارايي بيشتر استرس بيشتري هم توليد مي كند. در عين حال هزينه كردن زياد هم مي تواند استرس زا باشد. يادمان نرود هر كه بامش بيش، برفش بيشتر.
- 17- هدف تان را دستيابي به ستاره ها قرار دهيد
وقتي دست به سوي ستاره ها دراز مي كنيد ممكن است نتوانيد آنها را بگيريد اما دست خالي هم نخواهيد بود. يادتان باشد اين هدف بايد معني دار باشد و برنامه اي هم به عنوان پشتوانه داشته باشيد چون اگر يك رويا باشد آن گاه ممكن است به سرعت در جهت اشتباه در حال دويدن باشيد.
- 18- ناملايمات زندگي را كمي پذيرا باشيد
روي ناملايمات تمركز و آنها را كنترل كنيد، آنها هميشه وجود دارند. با اولويت بندي ناملايمات مي شود آنها را كنترل كرد اما يادتان باشد كه همه را نمي توان در يك برهه از زمان حل كرد.
- 19- بخنديد
خنده نيروبخش ترين ماده طبيعت است. مي گويند: خنده نوعي نيايش است اگر بتوانيد بخنديد، نيايش كردن را آموخته ايد.
اين همه جدي نباشيد تنها كسي كه بتواند به خود و ديگران و مسائل بخندد راه نيايش كردن را آموخته است.
- 20- بياموزيد از كاري كه براي زندگي كردن مي كنيد لذت ببريد
اگر خواهان شادي يك ساعته هستيد، چرت بزنيد.
اگر خواهان شادي يك روزه هستيد
به پيك نيك برويد.
اگر خواهان شادي يك هفته اي هستيد
به مرخصي تعطيلات برويد.
اگر خواهان شادي يك ماهه هستيد ازدواج كنيد.
اگر خواهان شادي يك ساله هستيد
ثروتي به ارث ببريد.
اگر خواهان شادي براي مدت طولاني عمر هستيد، بياموزيد از كاري كه براي امرار معاش مي كنيد لذت ببريد.
حال اگر بخواهيم استرس را مديريت كنيم راهكارهاي شكل 2 مي تواند به عنوان خلاصه مد نظر قرار گيرد.
در ادامه بايد اشاره كرد در سيستم هاي مديريت ايمني و بهداشت شغلي توجه به مسائل روحي، رواني و كمتر كردن فشار عصبي در حين كار مي تواند بسيار موثر باشد. متاسفانه در سازمان هاي مختلف به دليل آنكه اينگونه موارد دلايل و آثار آني از خود به جا نمي گذارند جدي گرفته نمي شوند.
اگر چه در معيارهاي مرتبط با كاركنان در مدل هاي تعالي سازماني نيز به اين موضوع اشاره مستقيمي نشده است اما واقعيت اين است كه اگر در حين شناسايي ريسك هاي ايمني (در مورد پروژه مديريت ايمني) يا پروژه هاي بهبود مدل EFQM به موضوعات فوق توجه شود كه مقابله با آن زمان و هزينه زيادي را مي طلبد، مي توان به روشي نوين بر معضلات زندگي هاي نوين نيز مديريت و غلبه كرد. بنابراين توصيه مي شود سازمان ها حساسيت ويژه اي را براي اين موضوع به خرج داده و در بررسي هاي خود از اين موضوع مهم غفلت نورزند.
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن