واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزير آموزش و پرورش خبر داد: معاونت اقتصادي در آموزش و پرورش تشكيل مي شود// فلسفه تعليم و تربيت تدوين شده است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: دكتر علي احمدي وزير آموزش و پرورش امروز در جمع خبرنگاران از تشكيل معاونت اقتصادي در وزارت آموزش و پرورش خبر داد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار آموزش و پرورش باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، عليرضا علي احمدي وزير آموزش و پرورش در سومين كنفرانس خبري خود كه با محوريت تشريح عملكرد اين وزارتخانه در طول سه سال دولت نهم در آستانه هفته دولت در ساختمان مركزي اين وزارتخانه برگزار شد، در ابتدا با اشاره به 25 اجلاس وزراي آموزش و پرورش سراسر كشور اين اجلاس امسال با نگاهي نسبتا متفاوت از 24 اجلاس قبلي برگزار شد و در برابر اولين بار در اين اجلاس علاوه بر روساي استان ها مشاوران امور بانوان، روساي مدارس كودكان استثنايي، جمعي از روساي مراكز تربيت معلم در طي سه روز شركت داشتند.
وي افزود: در اين اجلاس فرصتي براي بهره مندي از نظرات و سخنان رياست جمهوري، رييس مجلس شوراي اسلامي رييس كميسيون فرهنگي، رييس كميسيون آموزش و تحيقات و رييس فراكسيون فرهنگيان بوجود آمد و زمينه تبادل نظر پيرامون حل مسائل و مشكلات آموزش و پرورش در 50 كارگروه تخصصي نيز فراهم آمد.
وزير آموزش و پرورش ادامه داد : نتايج و ثمرات اوليه اين 50 كارگروه تخصصي آماده ارسال به استان ها است و اميد داريم بتواند به عنوان ره توشه اي براي فعاليت هاي آموزش و پرورش مورد استفاده قرر بگيرد.
وي همدلي و هم راستايي راس و بدنه آموزش و پرورش را از جمله دستاوردهاي بزرگ اين اجلاس معرفي كرد و افزود: در اين اجلاس فرصت مغتنمي بوجود آمد تا با تمامي مسوولين آموزش و پرورش در آستانه شروع سال تحصيلي جديد سياست ها راهبردها و نقطه نظرهاي خود را در ميان بگذاريم.
علي احمدي در ادامه از تشريح عملكرد و اقدامات اين وزارتخانه در طول سه سال فعاليت دولت نهم در آستانه هفته دولت گفت: از جمله فعاليت هاي بزرگ اين مجموعه در طول اين سه سال آمادگي و اعزام دانش آموزان ايراني به المپيادهاي علمي كشور بود كه بر اين اساس دانش آموزان ممتاز كشورمان امسال در المپياد رياضي رتبه پنجم را در ميان 104 كشور جهان بدست آوردند.
وي افزود: رتبه اول دانش آموزان ايراني در رشته نجوم و اختر فيزيكي در المپياد امسال، رتبه ها شش تا 14 كشورمان در طول اين سه سال در المپياد كامپيوتر، رتبه سه تا 11 در المپياد شيمي و كسب رتبه ششم اين المپياد در سال جاري و كسب رتبه هفتم در المپياد زيست شناسي همگي گوشه اي از دستاوردها و درخشش هر دانش آموزان و عملكرد مناسب اين وزارتخانه در طول اين سه سال است.
وي با استناد بر آمارهاي موجود پيرامون فعاليت هاي آموزش و پرورش و عمراني اين وزارتخانه در طول سه سال فعاليت دولت نهم ابراز داشت: با توجه به معيارها و شاخص هاي برنامه چهارم توسعه تعداد مدارس فني حرفه اي طي سه سال گذشته 6/13 دهم درصد رشد داشته است و اين در حالي است كه هنرستان هاي كار و دانش نيز 2/15 دهم درصد داشته اند.
وي ادامه داد: رشد مراكز پيش دانشگاهي با 22 درصد روبه رو بوده است و 27 مركز تربيت معلم در سراسر كشور و 243 آموزشگاه كودكان استثنايي و 76 آموزشگاه استعدادهاي درخشان در طول اين سه سال به بدنه آموزش و پرورش اضافه شده است.
وزير آموزش و پرورش اضافه كرد: 110 مدرسه شاهد، 675 مركز آموزش از راه دور، 256 دبيرستان شبانه روزي، هزار و 215 مدرسه راهنمايي شبانه روزي از ديگر فعاليت ها است.
علي احمدي با بيان اينكه سهم دانش آموزان دفتر بر رشته هاي كارو دانش 24/41 دهم درصد افزايش داشته است، اظهار داشت: تعداد كانون هاي فرهنگي و تربيتي برسم سال دولت نهم 37 برابر شده است و بيش از 60 فضاي ورزشي جديد در اين ايام ساخته و در اختيار دانش آموزان قرار گرفته است.
وي در خصوص رشد تحصيلات معلمان گفت: رشد تحصيلات معلمان از 56/14 صدم درصد به 64/16 صدم درصد افزايش يافته است كه به تعبير ديگر از متوسطه كارداني به بالاتر به كارشناسي و بالاتر بهبود يافته است.
وزير آموزش و پرورش با استناد به آمار ملي موجود پيرامون افزاشي درصد قبولي در دوره هاي تحصيلي ابراز داشت: از نظر كيفيت آموزشي در صد قبولي ابتدايي از 27/97 به 99/97 درصد رسيده و درصد قبولي ملي دوره راهنمايي از 93/90 به 36/91 درصد رسيده است.
وي اضافه كرد: قبولي هاي دوره متوسطه از 8/71 به 69/76 ارتقا يافته است و اين نظم در مراكز نهضت سواد آموزي ما به طوري است كه سطح با سوادي از شش سال به بالا از 5/84 درصد به 86 درصد افزايش پيدا كرده است.
وزير آموزش و پرورش در خصوص پيشرفت هاي صورت گرفته در پروژه هاي عمراني وزارت آموزش و پرورش در طول سه سال فعاليت دولت نهم اظهار داشت: پروژه هاي عمراني از سه هزار و 286 آموزشگاه به سه هزار و 697 و كلاس هاي درس از 38 درصد به درصدي معادل 80 درصد رشد داشته است و اين ر ؟ است كه بودجه عمراني اين وزارتخانه به نرخ جاري و با كمك خيرين بيش از سه برابر در دولت نهم رشد داشته است.
وي اضافه كرد: در اين ميان بيش از 28 هزار و 200 كلاس درس نيز شامل طرح هاي تخريب بازسازي و مقاوم سازي شده اند كه در سال تحصيلي جديد ميزبان دانش آموزان خواهند بود.
** فلسفه تعليم و تربيت و آموزش و پرورش تدوين شده است
علي احمدي در ادامه با تاكيد بر اينكه پيروي مطالبه به حق مقام معظم رهبري پيرامون فرانسه آموزش و پرورش تدوين شده است اظهار داشت: ستاد تحول در آموزش و پرورش يك سال قبل شروع به كار كرد و امسال با ياري خدا فلسفه آموزش و پرورش تدوين شده است.
وي با بيان اينكه درصدد طراحي الگويي براي تحول بنيادين با مشاركت فرهنگيان در افق هاي بلند مدت و كوتاه مدت هستيم ابراز داشت: در اين رابطه موارد اصولي نظام جامع مشاركت در شوراي عالي آموزش و پرورش به تصويب رسيده است و كه با تصويب نهايي آن زمينه مشاركت همه جانبه والدين و فرهنگيان بوجود مي آيد.
** روحيه خلاقيت در متن كتب درسي تقويت خواهد شد
علي احمدي تدوين برنامه درسي را از جمله اقدامات موثر صورت گرفته در طول اين سه سال عنوان كرد و افزود: برنامه درس ملي سندي است كه نقش هكلان برنامه درسي براي تحقق اهداف آموزش و پرورش درساحت هاي مختلف تربيتي با افق هاي بلند مدت است كه در اين برنامه آنچه كه نيازمند بيان در طول 12 سال زندگي شان است مورد توجه قرار گرفته است.
وي افزود: بر مبناي اين برنامه شيوه تدريس راتغيير خواهيم داد و روحيه خلاقيت در متن محتواي تعليم و تربيت تقويت خواهيم كرد.
** ضرورت ايجاد نظام جامع تعليم و تربيت كشور
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه بايد براي نظام تعليم و تربيت رويكرد جامع تري ترسيم شود ابراز داشت: از طريق شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي به دنبال آن هستيم تا يك نظام مكمل تعليم و تربيت كه در آن كليه دستگاه هاي فرهنگي رسانه اي حضور داشته باشند.
** سطح امكانات آموزشي در مناطق كشور غير متوازن است
وزير آموزش و پرورش گفت: زماني كه در سراسر كشور آزمون هاي هماهنگ و سراسري براي تيزهوشان و ساير مناطق برگزار مي كنيم متوجه مي شويم سطح امكانات در مناطق كشور غير متوازن است كه اين امر نياز مند همكاري درست و مجلسي است.
وي با اشاره به وجود مدارس ؟ در برخي مناطق كشور اذعان داشت: در طول اين سال ها تمامي تلاش ها براي كپرزدايي صورت گرفته است كه بازشاهد وجود نمونههايي از اين قبيل هستيم سعي شده است اقداماتي را براي كپرزدايي بيشتر صورت بگيرد.
** احداث يك تا سه دانشگاه همه جانبه تعليم و تربيت در كشور
وزير آموزش و پرورش در خصوص اقدامات صورت گرفته و بخش آموزش عالي گفت: دكتر احمدي نژاد در آخرين ديدار خود با فرهنگيان قول مساعدت و همكاري در تشكيل يك دانشگاه همه جانبه در تعليم و تربيت داده است و كارگروهي نيز به همين مناسب در شوراي عالي انقلاب فرهنگي تشكيل شده است.
** اجراي طرح كانون مدرسه از سال تحصيلي جاري
وزير آموزش و پرورش از اجراي طرح كانون مدرسه در سال تحصيلي جاري خبر داد و اشاره كرد: اين طرحي است كه بين مدارس ابتدايي و كانون پرورش فركي كودكان و نوجوانان اجرا مي شود و دشاش در اوقات فراغت خارج از تحصيل خود به فعاليت هاي فوق برنامه مي پردازند.
علي احمدي با اشاره به طرح رفع مهجوريت از آموزش قرآن كريم ابراز داشت: بر اساس اين طرح ما برنامه درس روخواني قرآن را از مقطع پيش دانشگاهي به سوم ابتدايي آورديم و اداره كلي را در اين راستا در آموزش و پرورش توسعه داديم.
وي توسعه و احداث نمازخانه در مدارس را يكي از غفلت هاي آموزش و پرورش در گذشته عنوان كرد و افزود: با همت حجت الاسلام قرائتي و چندين مدرسه و با اتكا به بودجه اين وزارتخانه در سال 87 سعي در توسعه و احداث نماز خانه در مدارس داريم.
** معاونت اقتصادي در آموزش و پرورش تشكيل مي شود
علي احمدي خاطر نشان كرد: با پيشنهاد رييس جمهور معاونت اقتصادي را در آموزش و پرورش تشكيل مي دهيم كه در اين رابطه بتواند پاسخگو و حلال بخش عظيمي از مشكلات اين وزارتخانه باشد.
وي با تاكيد بر اينكه فعاليت هاي بسياري براي ارتقاي سطح معيشت فرهنگيان در دستور كار است اظهار داشت: توسعه مراكز تعاوني و صرف و مسكن و توافق با بانك هاي مختلف پيرامون اعطاي تسهيلات بانكي به فرهنگيان و پرداخت وام هاي تعميرات، رهن مسكن خودرو و بسياري هم صعب العلاج در دستور كار است.
علي احمدي در خصوص فعاليت صندوق ذخيره فرهنگيان گفت: متاسفانه صندوق ذخيره فرهنگيان در گذشته به دنبال كسب بود براي دوران بازنشستگي فرهنگيان بوده است كه با هماهنگي هاي صورت گرفته جهت دهي آن را تغيير داده ايم تا اين صندوق براي ؟ معيشت فرهنيگان نيز اثر گذار باشد.
** ساماندهي نيروي انساني در مدارس تا نيمه شهريور به پايان مي رسد
وزير آموزش و پرورش در ادامه با بيان اينكه فعاليت هاي زيادي براي اجراي قانون خدمات كشوري و سبك بال شدن اين وزارتخانه صورت گرفته است ابراز داشت: ساختار آموزش و پرورش استان ها و مناطق و مدارس اصلاح خواهد شد و تا اين امر تا پايان نيمه شهريور به پايان مي رسد.
وي افزود: در اين ايام سعي شده است كه مرز آموزش و پرورش را از ساير دستگاه ها مشخص كنيم و به سمتي برويم كه ماموريت هاي اصلي آموزش و پرورش را انجام دهيم.
** كاهش افت تحصيلي با اجراي طرح ارزشيابي توصيفي
وزير آموزش و پرورش با بيان اينكه مركز سنجش آموزش و پرورش را با هدف ارتقاي ارزشيابي تحصيلي تاسيس كرده ايم ابراز داشت: ارزشيابي توصيفي براي مقطع ابتدايي نهايي شده است و مدارس اجرا مي كنيم و اين طرحي است كه نوع نگاه آموزش و پرورش را متحول خواهد كرد و باعث كاهش افت تحصيلي در مقطع ابتدايي خواهد شد و با اين كار يكي از زمينه هاي اصلي آسيب هاي اجتماعي دانش آموزان را مرتفع كرده ايم./146/120
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]