واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: گفتگوي زنده احمدي نژاد با NTV CNN تركيه
خبرگزاري آريا- دكتر محمود احمدينژاد چهارشنبه شب در آستانه سفر به كشور تركيه در مصاحبه زنده تلويزيوني با شبكه NTV CNN تركيه به سوالات مختلف خبرنگاران ترك درباره روابط دوجانبه تهران و آنكارا مهمترين مسائل منطقهاي و بينالمللي و نيز موضوع هستهاي كشورمان پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري آريا، رئيسجمهور در پاسخ به سوالي درباره روابط جمهوري اسلامي ايران و تركيه با اشاره به اينكه ملت مؤمن و بزرگ تركيه در فرهنگ و اعتقادات، جايگاه برجستهاي در مناسبات منطقهاي و بينالمللي دارند، خاطر نشان كرد: روابط ايران و تركيه در عمق تاريخ و اعتقادات دو ملت ريشه دارد، و دو ملت داراي علائق مشترك فراواني هستند. از اينرو دو دولت نيز به تبعيت از ملتهايشان در جهت توسعه روابط دوجانبه حركت ميكنند و تاكنون نيز گامهاي مستحكمي در اين خصوص برداشته شده است.
وي افزود: روابط ايران و آنكارا همواره در طول تاريخ دوستانه بوده است و حجم مبادلات تجاري و فرهنگي و سرمايهگذاري با اراده سياسي حاكم در دو كشور به سرعت رو به گسترش است.
رئيسجمهور با اشاره به اينكه به دعوت رسمي عبدالله گل رئيسجمهور تركيه به اين كشور سفر ميكند، اظهار داشت: در اين سفر موضوعات گوناگون دوجانبه به منظور توسعه مناسبات و همكاريها مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت. همچنين درباره مسائل منطقهاي از جمله مبارزه با تجاوزگري، تروريسم و اعمال زشتي كه برخي گروهكها در منطقه انجام ميدهند، همفكري خواهيم كرد. درباره همكاريهاي چندجانبه در سطح بينالمللي نيز گفتوگوها و رايزنيهاي لازم را انجام خواهيم داد و به طور كلي مجموعه اقدامات متنوعي در برنامه ديدار با رئيسجمهور و نخستوزير تركيه ترتيب داده شده است.
دكتر احمدينژاد با تأكيد بر اينكه دو كشور در موضوع مبارزه با تروريسم اتفاق نظر دارند، تصريح كرد: از دوران گذشته تاكنون همكاريهاي بسياري خوبي براي مبارزه با گروههاي تروريستي بين دو كشور وجود داشته است و دستگاههاي امنيتي دو كشور، ارتباط و هماهنگيهاي لازم را براي مقابله با اين گروهكها به عمل آوردهاند. در آينده نيز در قالب همكاري سه جانبه، ميتوان ملتهاي منطقه را به آرامش رساند.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره برنامه هستهاي كشورمان خاطر نشان كرد: همه ميدانند كه موضوع هستهاي ايران كاملاً سياسي است و هيچگونه مشكل حقوقي و قانوني ندارد. ما در برنامه هستهاي براساس حقوق قطعي و قانوني خود حركت كردهايم و بنا به گزارشهاي متعدد آژانس بينالمللي انرژي هستهاي، كوچكترين انحراف و تخطي از موازين نداشتهايم.
رئيسجمهور تصريح كرد: امروز ايستادگي ملت ايران بر حقوق قانوني خود نتيجه داده و كساني كه مخالف استيفاي حقوق ملتها بودهاند، مجبور شدهاند كه به حقوق ملت ايران احترام بگذارند. البته در اين زمينه، مذاكرات ما با مدعيان همچنان ادامه دارد.
رييس شوراي عالي امنيت ملي كشورمان اضافه كرد: جالب است كساني به عنوان مدعي ملت ايران مطرح هستند كه خودشان در گذشته نه چندان دور زشتترين بهرهبرداري را از انرژي هستهاي كردهاند. بنابراين اگر بنا باشد كسي محكوم شود، آنان محكوم هستند.
وي با اشاره به اينكه گفتوگوها در موضوع هستهاي كشورمان در مسير سازنده در جريان است و مشكلي در اين خصوص مشاهده نميشود، تأكيد كرد: تركيه به عنوان يك كشور دوست و برادر بارها حمايت خود را نسبت به استفاده صلحآميز از فنآوري هستهاي كشورمان اعلام كرده و اين موضوع نشاندهنده روابط برادرانه دو كشور است.
رئيسجمهور در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا تركيه در موضوع هستهاي ايران ميتواند به عنوان ميانجي وارد شود، تصريح كرد: ما تلاش دوستان ترك خود براي پيشبرد حقوق قانوني ايران و به منظور كاهش تنشهاي احتمالي و ادامه يافتن مسيرسازنده موضوع هستهاي كشورمان را اجر مينهيم. اما حضور تركيه تحت عنوان ياد شده موضوعيتي ندارد چرا كه مسير ما روشن است.
دكتر احمدينژاد همچنين در پاسخ به اين سوال كه چرا مواضع شما نسبت به رژيم صهيونيستي اينچنين قاطع و صريح است و شما براي بازگشت آرامش به سرزمينهاي اشغالي چه راه حلي داريد، خاطر نشان كرد: از نظر ما رژيم صهيونيستي نامشروع است و موجوديتش بر مبناي اشغالگري بنا شده است. آنها چندين ميليون نفر از مردم فلسطين را آواره كردهاند و در عوض، افرادي را از سراسر دنيا با وعدههاي واهي در فلسطين اشغالي مستقر كرده و كشوري دروغين، جعلي و موهوم تشكيل دادهاند البته راهحل عادلانه و منطقي جمهوري اسلامي ايران اين است كه در سرزمينهاي اشغاليرفراندوم آزاد برگزار شود تا خود مردم فلسطين سرنوشت سياسي خودشان را مشخص كنند.
وي در خصوص موضع جمهوري اسلامي ايران پيرامون برخي مذاكرات صورت گرفته جهت آزادي بلنديهاي جولان اضافه كرد: ما با تجاوزگري و سركوبهاي روزانه اين رژيم نسبت به مردم بيدفاع فلسطين به شدت مخالفيم. ولي رها شدن بخشي از سرزمينهاي اشغالي به هر ترتيب ممكن را يك قدم به جلو ميدانيم. گرچه بعيد است كه اين رژيم به آزادي جولان راضي شود چرا كه اگر از جولان خارج شود، مجبور خواهد شد كل منطقه را ترك كند. البته جمهوري اسلامي ايران از اينكه رژيم صهيونيستي سرزمينهاي اشغالي را تحويل مردم فلسطين داده و از منطقه خارج شود استقبال خواهيد كرد.
وي خاطر نشان كرد: اين مواضع فقط مختص احمدينژاد نيست بلكه براي اينكه حرف حقي است، موضع همه مردم منطقه اعم از تركيه، عراق، سوريه، عربستان و لبنان است. رژيم صهيونيستي براساس يك دروغ پايهگذاري شده است. چرا كه اگر حتي در اروپا نيز به يهوديان ظلم شده باشد، دليلي ندارد مردم منطقه آن را جبران كنند. كوچاندن مردم از مناطق مختلف دنيا به سرزمينهاي اشغالي، طراحي فتنهانگيزي عليه مردم منطقه بوده است. همه ملتها مشاهده كردهاند كه از روز تأسيس، اين رژيم همواره به تجاوز و جنگ مشغول بوده است.
رئيسجمهور تصريح كرد: راهحل جمهوري اسلامي ايران براساس منشور ملل متحد و مطابق حقوق قانوني بينالمللي است. اگر رفراندم برگزار شود خودبهخود چنين رژيمي وجود نخواهد داشت.
دكتر احمدينژاد خاطر نشان كرد: قدرتهاي سلطهگر بايد اجازه دهند تا رأي مردم فلسطين حاكم شود. جالب اينجاست قدرتهايي كه همواره از دمكراسي و حقوق ملتها حرف ميزنند، وقتي به ملت فلسطين ميرسند ديكتاتور ميشوند. اگر چنين اجازهاي به مردم فلسطين داده شود تا سرنوشت سياسي خود را، خود انتخاب كنند، به نفع همه حتي كشورهاي اروپايي و آمريكا خواهد بود چرا كه رژيم صهيونيستي جز آبروريزي و ضخيم كردن پرونده جنايات جنگي خود، براي اين كشورها فايدهاي نداشته است.
وي اضافه كرد: قدرتهاي زورگو چه بخواهند و چه نخواهند جنايتهاي رژيم صهيونيستي به حساب آنها گذاشته خواهد شد. بنابراين به نفع آنهاست كه حساب خود را از اين رژيم غاصب جدا كنند. در اين خصوص ما آمادگي كامل داريم تا به سازمان ملل در زمينه برگزاري رفراندوم در سرزمينهاي اشغالي كمك كرده تا ريشه عفوني جنگ، ظلم و درگيري از منطقه كنده شود.
رئيسجمهور همچنين در پاسخ به سوالي درباره چگونگي سفر خود به تركيه خاطر نشان كرد: اين سفر كه از قبل برنامهريزي شده است، سفري كاري بوده و به خاطر حضور فصلي مسؤولين تركيه در استامبول، به آنجا خواهم رفت. روابط ايران با مردم تركيه روابطي عاطفي است چنانچه ملت ايران به مردم تركيه علاقه دارند، مطمئن هستيم كه مردم تركيه نيز به مردم ايران عشق و علاقه دارند.
وي افزود: البته همواره مسائل حاشيهاي در سفرها وجود دارد ولي اصل سفر، مذاكرات و توافقاتي است كه براي احقاق حقوق دو ملت انجام ميشود. ما نيز در اين سفر تمام وقت خود را به اين موضوع اختصاص خواهيم داد.
رئيسجمهور در پاسخ به اين سوال كه چه پيامي براي ملت تركيه داريد، گفت: نفس سفر، پيام دوستي و برادري است و نشان ميدهد كه ما احترام زيادي به ملت تركيه قائل هستيم. تركيه در ايجاد تمدن بشري نقش كمنظيري داشته است و امروز هم در بسياري از مسائل جهاني پيشتاز ميباشد. ظرفيت فرهنگي نهفتهاي كه در تركيه وجود دارد براي تمام بشريت و مردم منطقه ارزشمند است. دو ملت بايد در كنار هم به يك تحميل تاريخي كه سلطهگران ايجاد كردهاند پايان داده و به كمك همديگر عظمت ملتهاي خود را در جهان به نمايش بگذاريم.
رئيسجمهور در پاسخ به سوال ديگري درباره اوضاع لبنان و علاقه مردم ايران به سيدحسن نصرالله گفت: سيدحسن نصرالله يك چهره محبوب و مردمي است و حتي در تركيه نيز مردم علاقه فراواني به وي دارند. علت اين محبوبيت آن است كه او با صلابت در مقابل تجاوزات رژيم صهيونيستي ايستاد و از سرزمين و ملت خود دفاع كرد. سيد حسن نصرالله يك قهرمان است زيرا افسانه شكستناپذيري رژيم صهيونيستي را در هم شكست. البته به همان اندازه كه مردم منطقه و آزاديخواهان جهان به سيدحسن نصرالله علاقه دارند، رژيم صهيونيستي و حاميانش نيز از او عصباني و ناراحت هستند.
دكتر احمدينژاد در ادامه اوضاع لبنان را مورد اشاره قرار داد و افزود: جمهوري اسلامي ايران از تماميت ارضي تمام كشورها حمايت ميكند. در خصوص لبنان نيز با همه گروههاي اين كشور ارتباط داريم و آنان را همواره به وفاق و وحدت دعوت كردهايم چنانچه در توافق اخير نيز نقش مهمي داشتيم. معتقديم هر نوع درگيري داخلي در كشورهاي منطقه به ضرر منطقه و به نفع دشمنان خواهد بود.
وي در ادامه مصاحبه زنده تلويزيوني خود با شبكه NTV CNN تركيه در پاسخ به سوالي درباره اينكه آيا مانورهاي نظامي جمهوري اسلامي ايران، موجب افزايش تنش در منطقه نخواهد شد، گفت: ايران قدرتي بزرگ است اما قدرت ما، قدرت صلح و دوستي و فرهنگي است، قدرت ايران براي تجاوز به ديگران نيست و با قدرت سلطهگران متفاوت است. ما هيچوقت به دنبال تجاوز و اشغال سرزمين ديگران نبوديم به همه ملتها احترام ميگذاريم و پيشرفت ملتها را پيشرفت خودمان ميدانيم.
رئيسجمهور پيام قدرتمندي ايران را پيام صلح، دوستي و عشق به ملتها دانست و افزود: است اين به نفع همه است. البته صهيونيستها از اين موضوع ناراحت هستند ولي ناراحتي آنان اهميتي براي ما ندارد.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوال خبرنگار تركيه كه مذاكرات ژنو را مأيوسانه ارزيابي كرد، اظهار داشت: روند گفتگوها در ژنو مفيد بود و همچنان ادامه دارد. هيچ كس هم آن را شكست خورده نخوانده است. البته مذاكرات پرحجم است و طبيعي است كه نميتوان با قدرتهايي كه 30 سال عليه كشورمان رفتار كردهاند، در چند جلسه همه مسائل را حل و فصل كرد.
وي همچنين درباره مانور نظامي رژيم صهيونيستي نيز خاطر نشان كرد: رژيم صهيونيستي به هيچ عنوان قابل مقايسه با كشور بزرگ ايران نيست. حتي در اذهان آنها هم نميگنجد كه با ايران درگير شوند. البته ممكن است چنين تصوري را در آرزوهايشان داشته باشند اما آن را با خود به زوال خواهند برد آنان بسيار حقيرتر از آن هستند كه بخواهند عليه ايران برنامهاي اجرا كنند چنانچه خودشان نيز به اين موضوع اذعان دارند.
رئيسجمهور با تأكيد بر اينكه در حال حاضر رژيم صهيونيستي از درون در حال فروپاشي است، خاطر نشان كرد: اين رژيم فلسفه وجودي خود را از دست داده است، زماني زنده است كه بتواند تجاوز و اشغالگري كند، اما امروز براي ادامه حيات خود مجبور است، اطراف خود ديوار بكشد و اين يعني نابودي.
دكتر احمدينژاد افزود: فلسفه وجودي رژيم صهيونيستي و تأسيس آن، زمينهسازي براي تسهيل سلطه استعمار بود ولي امروز اين كاركرد خود را از دست داده است و هر چه زودتر از منطقه خارج شود، به نفع حاميانش خواهد بود.
وي با تأكيد بر اينكه حاميان رژيم صهيونيستي نبايد در حمايت از اين رژيم تعصب بيجا به خرج دهند، گفت: امروز حتي آن عده از بدبختهاي بيچاره كه از سرزمينهاي خود با وعدههاي دروغين آواره شده و در سرزمينهاي اشغالي ساكن شدهاند هم اسير رژيم صهيونيستي هستند و اگر روزي درها باز شود، همه آنها از آنجا فرار خواهند كرد.
رئيسجمهور در ادامه به آمريكا توصيه كرد: شخصيت مردم آمريكا را به خاطر رژيمي جنايتكار و فاسد هزينه نكنند چرا كه اين به ضرر مردم آمريكا خواهد بود.
دكتر احمدينژاد در پاسخ به سوالي درباره انتخابات آتي رياست جمهوري آمريكا نيز اظهار داشت: براي جمهوري اسلامي ايران تفاوتي نميكند كه چه كسي در آمريكا بر سر كار بيايد. اما اي كاش اين انتخابات آزاد برگزار ميشد و افراد گوناگون ميتوانستند كانديداي رياست جمهوري شوند و مردم آمريكا نيز خارج از دو حزب موجود، انتخاب سومي هم داشتند.
وي افزود: مهم اين است كه كسي كه روي كار ميآيد چه رويكرد و رفتاري داشته باشد. البته هر كس انتخاب شود بايد در روش فعلي دولت آمريكا تغييرات اساسي ايجاد كند. چرا كه وضع موجود آمريكا قابل دوام نيست و اگر اين روشها ادامه پيدا كند، اقتصاد آمريكا دچار فروپاشي خواهد شد. البته فكر ميكنم عقلاي آمريكا به اين موضوع پي برده و در حال تغيير مسير هستند.
رئيسجمهور تصريح كرد: دولت آمريكا قبل از اينكه به فكر دخالت در مناطق مختلف دنيا باشد بايد مسائل و مشكلات مردم داخل رآمريكا را حل و فصل كند.
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]