واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: سلام دوستان
راستي سخن به زردچوبه كشيد - چيزي كه چند وقته ميخوام در موردش بگم و فراموش ميكنم .
براي از بين بردن « بوي مرغ هنگام پختن » ميتوان از زردچوبه استفاده كرد . اين ماده كه جز لاينفك ادويه جات بشمار ميرود خواص دارويي و خوراكي فراواني دارد .
زردچوبه
-------------
[ زردچوبه ، ريشه گياهي است با نام علمي"Curcuma Longa" كه به نام "TurmericRoot" در جهان مشهور است.
اين گياه، بومينواحي جنوبي آسياست و به طور وسيع در تمام نقاط هند، نواحي جنوبي چين، تايوان، ژاپن، اندونزي و بعضي نواحي آفريقا كشت ميشود. بيش ترين محصول زردچوبه دنيا از هندوستان تأمين ميشود.
نام هندي آن به معني زعفران هندي و نام چيني آن به معني زنجفيل زرد است. اين گياه از خانواده زنجفيل"Zingiberaceae" است. زردچوبه از قديم به عنوان هضم كننده غذا و صفراآور مصرف مي شده است.
از زردچوبه داروهاي زيادي به شكل خوراكي و موضعي تهيه ميشود كه محصولات موضعي مانند؛ پماد، روغنها، كرم و لوسيون براي زخمها، اگزما و ورم به كار ميرود و اشكال خوراكي آن به صورت قرص، شربت و آمپول استفاده ميشود. زردچوبه از زمان قديم در طب آيورودا به عنوان ضد ورم و ضد آرتريت مصرف ميشود.
از اثرات مهم زردچوبه اثر صفراآوري و تحريك ترشح پانكراس آن را ميتوان نام برد. تحقيقات بر روي اسانس زردچوبه نشان داده است كه داراي اثر صفراآور و حل و دفع سنگ مثانه ميباشد.
كوركومين "Curcomin" مهم ترين ماده مؤثر زردچوبه، داراي خواص ضد سموم كبد، ضد ورم. ضد سرطان و ضد عفونت است.
از اثرات ديگر كوركومين كه به تازگي تأييد شده است، خواص ضد موتاژن، ضد ايدز و ضد اكسيدان آن ميباشد. ماده ديگر زردچوبه به نام "ar–Turmerone " داراي خاصيت ضد سم مار بوده و قادر به خنثي كردن بسياري از سموم مارهاست.
** احتياط
با وجودي كه تاكنون اثرات جانبي از زردچوبه گزارش نشده است ولي در مواردي مصرف آن بايد با احتياط صورت گيرد. از جمله مصرف آن در زمان حاملگي بايد متعادل باشد.
همچنين كساني كه مجراي كيسه صفراي آنها بسته و يا داراي اشكال است و يا اين كه داراي سنگهاي صفراوي در كيسه صفرا هستند بايد با احتياط از زردچوبه استفاده كنند. مصرف زردچوبه به همراه غذاها و داروها، بلامانع بوده و تداخلي ايجاد نميكند.
مقدار مصرف عادي زردچوبه كه هر روز ميتوان بدون عارضه جانبي از آن استفاده كرد "1.5" تا"3" گرم در روز است. گرچه قسمت اعظم زردچوبه در دنيا در تغذيه و به صورت پودر مصرف ميشود ولي اشكال مختلف دارويي آن نيز در داروخانههاي گياهي بسياري از كشورها موجود است.
از :
http://www.iranmania.com/nutrition/food ... chobeh.asp.
جلوگيري از سرطان روده با زردچوبه و پياز
----------------------------------------------
آيا خوردن زردچوبه و پياز از سرطان كولون (سرطان روده بزرگ) جلوگيري مي كند؟
تحقيقات بر روي اين مورد در دانشگاه جان هاپكينز آمريكا انجام شد و به اين نتيجه رسيدند كه دو تركيب موجود در زردچوبه و پياز (كوركومين و كوئرستين) موجب كاهش اندازه( به ميزان50%) و تعداد (به اندازه 60 %) پوليپ هاي روده مي شود.
كوئرستين (quercetin) كه در پياز وجود دارد، يك آنتي اكسيدان است. اين آنتي اكسيدان در سيب، چاي ، انگور قرمز، پرتقال، ليمو ، آلبالو و سبزيجات سبز رنگ نيز يافت مي شود.
كوئرستين نه تنها در كوچك كردن سلول هاي سرطاني اثر دارد، بلكه در جلوگيري از آلرژي و ورود بعضي ميكروب ها به بدن نقش بسزايي دارد.
كوركومين (curcumin) كه در زردچوبه وجود دارد، در بدن به دو صورت ظاهر مي شود: آنتي اكسيدان و آنتي باكتريال (از ورود باكتري به بدن جلوگيري مي كند).
گذشته از اين ها، زردچوبه در سلامتي كبد، كاهش كلسترول خون و جلوگيري از فعاليت سلول هاي سرطاني به خصوص در سرطان هاي سينه، خون و روده بزرگ نقش بسزايي دارد.
از :
http://www.iranianuk.com/article.php?id=22742
تأثیر زردچوبه در روماتیسم مفاصل
---------------------------------------------
یك بررسی جدید نشان می دهد كه زردچوبه و مكملهای غذایی آن ممكن است به پیشگیری و درمان برخی بیماریهای استخوانی مثل آرتریت روماتوئید و پوكی استخوان كمك كند.
ریشه زردچوبه در طب سنتی آسیا برای قرنها به عنوان درمانی برای التهاب مفاصل یا آرتریت كاربرد داشته است. داروهای ضد التهابی نوین كه برای درمان آرتریت به كار می روند، عوارض جانبی بسیاری دارند، بنابراین پزشكان و پژوهشگران به دنبال شیوههای درمانی جایگزین برای این بیماری بودهاند.
امروزه مكملهای غذایی حاوی زردچوبه با نام كوركومین (curcumin) ،ماده شیمیایی كه رنگ زرد زردچوبه ناشی از آن است ،در بازار موجود است. تصور می شود این ماده نیز دارای خواص ضد التهابی باشد.
دكتر ژانت ال فانك از كالج پزشكی دانشگاه آریزونا یكی از پژوهشگران در تحقیق فوق در این باره گفت:" هدف ما از بررسی داروهای گیاهی خاص این است كه بین خواص مفید گیاهان دارویی سنتی و اثرات زیان بار آنها افتراق دهیم. به این ترتیب امیدواریم نه تنها شیوههای طب سنتی را درك كنیم و به آزمون بگذاریم، بلكه استفاده آنها را نیز پیشرفت دهیم و اصلاح كنیم."
دكتر فانك با دكتر باربارا ان. تیمرمن، رئیس مركز پژوهش طب گیاهی آریزونا برای بررسی بهتر اثرات مواد شبه كوركومینی در زردچوبه عصارههایی با میزان استاندارد تهیه كردند. سپس تأثیربخشی آنها را بر روی موشهای آزمایشگاهی مبتلا به آرتریت روماتوئید آزمایش كردند. نتیجه آن بود كه این مواد واقعاً علائم التهاب مفصل را كاهش می دهند.
دكتر فانك معتقد است كه نتایج مشابهی در انسانها نیز مورد انتظار است، اما باید با آزمونهای بالینی ثابت شود.
فانك گفت اگر معلوم شود كه چنین اثری در انسانها نیز رخ می دهد، احتمالا روزی 5/1گرم مواد شبه كوركومینی باید مصرف شود، كه حدود 10 برابر میزان مصرف روزانه زردچوبه یك فرد متوسط هندی است. بنابراین تنها راه برای تأمین این مقدار مواد شبه كوركومینی، از راه مكملهای غذایی است.
به گفته فانك احتمالاً سایر مواد موجود در زردچویه به جز كورکومین هم دارای خواص ضد التهابی هستند و این مواد همراه هم با كورکومین التهاب را مهار می كنند.
منبع: روزنامه همشهری
از :
http://www.tebyan.net/Social/Nutrition/ ... 52804.html.
زَردچوبه یا زَرچوبه (Curcuma longa) نوعی گیاه و ادویهای است که از آن گیاه تهیه می شود.
زردچوبه از رده زنجبیلوارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیلها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، جنس زردچوبههایها (Curcuma) است.
پودر زردچوبه به رنگ زرد تیره است که یکی از پرکاربردترین ادویه جات به شمار می رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می رود، تشکیل می دهد.
مواد ضد باکتری زردچوبه موجب می شود، از آن به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده شود.
ویژگی های درمانی
-----------------------
زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثر ترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلول های بدن است. این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می گردد.
درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی از دیگر اثرات درمانی این گیاه است.
از :
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D8% ... 8%A8%D9%87
زردچوبـه، ضد آلزایمر
---------------------------
زردچوبه در درمان و پیشگیـری از بیماری آلزایمر موثر است.
به گزارش واحد مركزی خبر، محققان دریافتند زردچوبه یا رنگ دانه زرد موجود در ادویـه كاری پروتئین بتاامیلیوئیـد را در مغـز موشها تجزیه و از رسوب این پروتئین كه سبـب تخریب بافت مغز میشود جلوگیری میكند.
محققان معتقدند زردچوبه بیش از هر داروی دیگری در پیشگیری از تشكیل توده پروتئینی موثر است.
درطب سنتی هند، زردچوبه از هزاران سـال پیش به عنوان یك ماده ضدالتهاب در درمـان بیماریهای مزمن و ناتوان كننـده كـاربـرد داشته است.
این تحقیق نشان میدهد، میتوان از خـواص ضدالتهابی و آنتی اكسیـدان ایـن مـاده در بیماریهایی ماننـد سـرطان , آلـزایمـر و بیماریهای قلبی بهره برد.
از :
http://sharifnews.com/?4697
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 849]