واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: روشي كه به نفع نظام و مردم نيست بايد تغيير كند
رئيس جمهور سابق كشورمان گفت: اگر يك سليقه و روش بخواهد كارها را در دست بگيرد و هر كه را نميپسندد، به هر قيمتي از صحنه خارج كند، وضع همين خواهد شد كه ميبينيد؛ ولي اگر اين احساس و درك بوجود آيد كه اعمال چنين روش و سياستي نه به نفع اقتصاد كشور است، نه به نفع مصالح ملت و نه به نفع نظام، (اين رويه) بايد عوض شود .
به گزارش روابط عمومي بنياد باران، حجتالاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي، در ديدار صميمانه با خبرنگاران حوزه دولت اصلاحات كه به مناسبت روز خبرنگار صورت گرفت، ضمن تبريك اين روز و با اشاره به شرايط كشور در آستانه انتخابات دور بعدي رياست جمهوري، اظهار داشت: بايد شيوههاي منطقيتري كه هم به حقوق و آزاديهاي مردم پايبند است و هم پيشرفت كشور را ميخواهد و هم به موفق شدن آن كمك ميكند، حاكم شود. در اين صورت وضعيت مناسبي پيش ميآيد كه انتخابات ميتواند پرشور تر و منشا خير گردد.
آقاي خاتمي افزود: در جامعه اي كه به سادگي در آن تهمت زده ميشود و به نام افشاگري، دروغ رواج مييابد، سرمايهها ازبين ميرود كه اين اخلاق اسلامي نيست.
او با بيان اينكه برخي اوقات هم اصول به خرافه كشيده ميشود، گفت: ما اصولگراييم؛ اما مهم اين است كه اصول را چه بدانيم. فروع را اصول دانستن و زير پا گذاشتن اصول به اسم اصول درست نيست. همه ما اصولگراييم. تفاوت امام با ديگران در اين نيست كه مرجع تقليد بود و توصيه به نماز و روزه و... ميكرد. اين را كه همه ميگويند و ميگوييم اصول مسلم اسلام است و امام هم به شدت روي آنها تكيه داشت. ولي تفاوت امام با بقيه اين است كه ميگفت اين اسلام بايد در زندگي انسان دخالت كند و نظام بسازد و الگو باشد.
رئيس جمهور سابق كشورمان، با طرح اين پرسش كه منظور از الگو سازي چيست، خاطرنشان كرد: يك وجه اين موضوع اخلاقي است كه متاسفانه خيلي كم مورد توجه قرار گرفته و گاهي بداخلاقيهايي ميشود كه شايد حتي نظامهاي غير ديني هم، مرتكب اين بداخلاقيهاي بزرگ نشوند. امام اينها را ميخواست.
آقاي خاتمي وجه ديگر الگوسازي را آزاديهاي مشروع دانست و يادآور شد: ما جمهوري اسلامي را ميخواهيم كه مردم در آن حاكم باشند و احساس آزاديهاي مشروع كنند. قانون اساسي با راي مردم تعيين شده و براي مردم حقوق اساسي قائل شده است. قدرت متمركز محدود شده و اين خيلي مهم است.
رئيس بنياد باران، تفاوت نظام مردمسالار با غير آن را در قدرت متمركز عنوان كرد و اظهار داشت: نظام مردمسالار تحت نظارت و كنترل مردم است و نقد كردن نه تنها ممنوع نيست، بلكه تشويق هم ميشود و هروقت مردم اراده كنند، بدون توسل به زور، قدرت را جابجا ميكنند. در حكومتهاي غيرمردمسالار اينگونه نيست و حكومت خود را در قبال مردم مسئول نميداند و هر صدايي برخيزد كه او را نقد كند، به عنوان برانداز سركوب ميكند.
سيد محمد خاتمي تصريح كرد: شما حرفهاي امام قبل از انقلاب را ببينيد كه هميشه ميگفتند شاه مملكت را فروخت و بدبخت كرد، اقتصاد كشور را از بين برد، نفت دادند و كالاهاي بي ارزش گرفتندو... ما ميخواهيم جمهوري اسلامي بياوريم كه اينها حل شود. بحث امام اين بود كه نظامي ميخواستند كه الگو باشد.
رئيس موسسه بين المللي گفت و گوي فرهنگها و تمدنها، اصولگرايي را از ديدگاه كساني كه دين را در زندگي موثر ميدانند، اينگونه تشريح كرد: اصولگرايي اين است كه ميخواهيم الگويي نشان دهيم كه مناسب با وضعيت امروز دنيا باشد و مردم در عين پايبندي به دين و اخلاق، آزادي داشته باشند، زندگي خوب و آبرومندي داشته باشند و اميدوار باشند و در جهان موقعيت مناسبي كسب كنند كه ديگر گذشته تكرار نشود و حكومتها خودشان را ارباب بدانند و انتقادهاي مردم را برنتابند. بلكه از راي مردم حفاظت شود و بر آنان قيموميت نشود. اينها مسائلي است كه ما را ازديگران جدا ميكند و اصولگرا ميكند. بزرگترين خدمت به دين و كشور و انقلاب، پايبندي به اين اصول است.
آقاي خاتمي با اشاره به اينكه دور دهم انتخابات رياست جمهوري در پيش است، يادآور شد: فكر ميكنم دعواي سختي وجود داشته باشد كه كدام ديدگاه ميخواهد بر مردم حاكم باشد. بايد با هوشياري به مسائل نگريست و راه و موضع خود را مشخص كرد.
وي اضافه كرد: اما در وضعيت فعلي، مطمئنا ما در وضعيت خوبي به سر نميبريم. فاصله مان با اهداف چشمانداز بيشتر شده، زير ساختها آسيب ديده و نگرانيها فراوان است.
رئيس جمهور سابق كشورمان عنوان داشت: همه ما توسعه ميخواهيم. نميشود بدون توليد و سرمايه گذاري و جذب امكانات و فنآوريهاي موجود در جهان و بدون حضور در بازارهاي جهاني و بهره گيري از نيروي انساني كار آمد به توسعه رسيد. او گفت: با شعار كه كارها درست نميشود. نميشود روز به روز فشارها به كشور افزايش يابد و انتظار داشت كه مشكلي هم پيش نيايد.
سيد محمد خاتمي با بيان اينكه اين موضوعات ايجاب ميكند كه هم از سرمايههاي مادي و معنوي بهتر استفاده كنيم و هم در سياست خارجي، به موقعيت مناسب خود دست يابيم، تصريح كرد: با در دست داشتن سياست مردمي (و نه شعاري) براي تامين عدالت و نيز استيفاي حقوق مردم، ميتوان پيشرفت كرد.
رئيس بنياد باران تاكيد كرد: همه مردم ميخواهند وضعشان خوب شود؛ فشارها كمتر شود و مطمئنا چنين كاري يك شبه درست نميشود. هر دولتي كه روي كار بيايد، نميتواند معجزه كند و چه بسا بعد از مدت كوتاهي، ولو با اينكه با اشتياق مردم آمده باشد، با توقعات مردم روبرو ميشود. البته اگر همه شرايط و امكانات با او همراه باشد، ميشود كار كرد، ولي اگر موانع در كار باشد، مشكل مضاعف ميشود.
خاتمي يادآور شد: شما ببينيد با بهانههاي مختلف در برابر دولت قبلي چه موانعي ايجاد ميشد؛ رسانه ملي در مقابل بود؛ بسياري از نهادها و جريانها كارشكني ميكردند. امروز هم جريان تخريب از جمله در نهادهايي كه بايد ملي باشند، چه به صورت تبليغي و جنگ رواني و چه به صورتهاي ديگر، عليه جرياني كه اصلاح طلب نام گرفته، فعال است. اينها نشانه آن است كه هنوز به اين نتيجه نرسيده اند كه با وضع ديگري كه متناسب با معيارهاي انقلاب و اسلام و مصالح ملت و كشور است، ميشود كار كرد و كشور را اداره كرد.
او با اشاره به تصميم خود براي شركت كردن يا نكردن در انتخابات نيز گفت: بهر حال وضعيت چندان روشن نيست؛ گرچه همه ما در مقابل ايران و انقلاب مسئوليم و بايد وظيفه خود را انجام دهيم.
رئيس جمهور سابق كشورمان تصريح كرد: من در مورد خودم از وضعي كه دارم ناراضي نيستم؛ من اعتقاداتي دارم و تشخيصهايي كه نميتوانم از آنها دست بردارم. امروز هم ميكوشم در حد توان اندكم، از آن اسلام و انديشهاي كه درست ميدانم، چه در داخل و چه در خارج دفاع كنم. ممكن است صداي ما خيلي بلند نباشد، ولي اينها وظيفه را از دوش ما بر نميدارد. رئيس موسسه بينالمللي گفتگوي فرهنگها و تمدنها همچنين گفت: اگر فضايي ايجاد شود كه مردم نتوانند حرفشان را بزنند، ذهن آنها (بخصوص نخبگان) عوض نميشود. ممكن است به خاطر ملاحظات يا ترس يا احترام به حكومت حرف نزنند، اما آن حرفها زيرزميني ميشود و زمينه براي نفوذ بيگانه كه از آن نگران بوديم، ايجاد ميشود و بيگانه بجاي آنكه از فضاي آزاد استفاده كند، سوار بر موج نارضايتي شود كه بر اثر كمبود آزادي زياد شده است.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]