واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين همايش سلامت و شوراهاي اسلامي در قزوين برگزار شد
قزوين- نخستين همايش سلامت و شوراهاي اسلامي با هدف مشاركت شوراهاي اسلامي شهر و روستا در تدوين برنامه جامع سلامت روز سه شنبه در سالن اجتماعات استانداري قزوين برگزار شد .
رييس دانشگاه علوم پزشكي قزوين دراين همايش گفت : تاافق سال ۱۴۰۴استان قزوين از نظر شاخصهاي سلامت جسمي ، رواني ،اجتماعي و معنوي جز پنج استان برتر كشور خواهد بود .
دكتر علي اكبر زينالو با بيان اينكه طرح جامع سلامت يك طرح ملي است افزود: اين طرح پروژهاي است كه به صورت پايلوت به صورت علمي و همه جانبه در استان اجرا ميشود كه به مشاركت همه ذينفعان و صاحبنظران فرايند سلامت نيازمند است كه تنها پنج درصد آن توسط دانشگاه علوم پزشكي و مابقي آن توسط مردم و ارگانها انجام خواهد شد .
وي در ادامه با اشاره به برنامه جامع سلامت استان قزوين ، اظهار داشت :
امروزه از سلامت به عنوان محور توسعه پايدار نام برده ميشود و به همين دليل يكي از وظايف حاكميتي دولتها ، تامين ، حفظ و ارتقاي عادلانه سلامت جامعه است كه اين امر موجب رشد اقتصادي ، كاهش نابرابري ، فقر و افزايش توانايي فردي ميشود.
قايم مقام وزيربهداشت ،درمان وآموزش پزشكي تصريح كرد: طبق تعريف ۱۹۴۸ سازمان بهداشت جهاني ، سلامتي نه فقط به معني نداشتن بيماري بلكه به معني خوب بودن كامل از لحاظ جسمي ، رواني و اجتماعي است كه درسه دهه گذشته در بعد سلامت معنوي نيز بسيار تحقيق و بحث شده است .
دكتر زينالو ، مهمترين عوامل اجتماعي موثر درسلامت مردم را مسكن ، ميزان درآمد و توزيع آن ، شرايط تكامل در دروان كودكي ،اشتغال و بيكاري ، حمايتهاي اجتماعي ، امنيت غذايي ، ميزان سواد ،آموزش و دسترسي عادلانه به خدمات بهداشتي و درماني ذكر كرد.
وي اظهار داشت : وضعيت سلامت هر فرد معادل با مجموعه شرايطي است كه به فرد توانايي ميدهد تا از فرصتهاي واقعي و ظرفيت زيست شناختي خوداستفاده كند.
رييس دانشگاه علوم پزشكي قزوين اين شرايط را شامل رفع نيازهاي ابتدايي مانند غذا، آب ،مسكن ،قدرت و اميد به زندگي ،دسترسي عادلانه به اطلاعات لازم براي تمامي عوامل تاثيرگذار بر زندگي سالم يك فرد، سواد بهداشتي به معني داشتن آگاهي ، نگرش ، مهارت و اعتماد به نفس براي استفاده ازاطلاعات بهداشتي ، احساس هويت وتعلق خاطراجتماعي به معني ايجاد تعهدبراي بهبود شرايط اجتماعي جامعه ذكر كرد .
دكتر زينالو با بيان اينكه ارتباط معكوس سرمايه اجتماعي با سه مولفه فقر ، خشونت و كاهش سلامت مستند شده است : افزود : سياستهاي افزايشدهنده سرمايه اجتماعي با كاهش فقر،كاهش خشونت و افزايش سلامت همراه است كه محوريترين اين مداخلات مشاركت مردم درارتقاي سلامت خودشان است .
وي ادامه داد: بنا به حقايق فوق و با توجه به گستره عوامل تاثير گذار بر سلامت اين نكته آشكار است كه مسووليت تامين سلامت جامعه فراتر از يك سازمان ويژه تحت عنوان وزارت بهداشت و يا دانشگاههاي زيرمجموعه آن است و اين مهم نياز به همكاري بين بخشي دارد تا برنامه سلامت استان را با كمك ديگر دستگاهها تدوين و اجرا كنند .
رييس شوراي اسلامي استان قزوين نيز در اين همايش از امضاي تفاهم نامه شوراي عالي استانها و وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشكي خبر داد .
محمد هادي سعيدي گفت : به منظوراستفاده بهينه ازپايگاه مردمي شوراها و توان اجرايي اين نهاد در جلب مشاركتهاي مردمي ،تسريع در خدمت رساني به شهروندان ، پرهيز از انجام كارهاي موازي و حفظ سرمايههاي ملي و با توجه به نقش بنيادي سلامت نيروي انساني در توسعه پايدار كشور و تاثير پذيري سلامت اعضاي جامعه اين تفاهم نامه منعقد شده است .
وي ، مشاركت اعضاي شوراهاي اسلامي شهروروستا در نيازسنجي و تعيين اولويتهاي سلامت منطقه ، همكاري وبرنامه ريزي به منظور فرهنگسازي و ترويج شيوههاي زندگي سالم و ارتقاي سوادسلامت ، برنامه ريزي و همكاري شوراهاي اسلامي با وزارت بهداشت در جهت احيا و توسعه پروژه شهرها و روستاهاي سالم را از بندهاي اين تفاهم نامه ذكر كرد .
سعيدي ، برنامه ريزي و همكاري مشترك در زمينه توسعه فضاهاي بهداشتي ، درماني وبيمارستانها درشهرها و خانههاي بهداشت درروستاها براساس نيازهاي واقعي و افزايش دسترسي در راستاي توسعه عدالت اجتماعي ، برنامه ريزي در زمينه ارتقاي سطح بهداشت محيطهاي شهري و روستايي ، بهسازي و نظارت بر اماكن عمومي را از ديگر بندهاي اين تفاهم نامه برشمرد .
اين مسوول اظهار داشت : در اين طرح ۱۹كار گروه تشكيل شده است كه با همكاري شوراهاي اسلامي شهر و روستا شاهد رشد وبالندگي استان خواهيم بود.
گفتني است استان قزوين به عنوان پايلوت طرح ملي برنامه جامع سلامت كشور انتخاب شده است .ك /۳
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]