واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: كوتاه و خواندني
توليد داروي معجزه گر كه به جنگ پيري و بيماريهاي خطرناك مي آيد
پژوهشگران ادعا كرده اند; به زودي دارويي به بازار مي آيد كه با پيري، ديابت و سرطان مبارزه مي كند.
به گزارش ايسنا، اين داروي جادويي و استثنايي كه پيري را به تعويق مي اندازد و خطر بروز بيماريهاي ديابت، سرطان و امراض قلبي را تا 50 درصد كاهش مي دهد، ظرف پنج سال آينده به بازار خواهد آمد.
به گفته دانشمندان; داروي شگفت انگيز و معجزه گر براي پيشگيري از بروز بيماري آلزايمر نيز قابل استفاده است و هم چنين مي تواند با دادن طاقت و بنيه بيشتر به بيماران به آنها نيرو و توان دوباره ببخشد. اين دارو از مواد شيميايي ساخته شده كه از عملكرد رسوراترولها تقليد مي كنند. رسوراترول تركيبي است كه در پوست انگور يافت مي شود. مطالعات اوليه نشان داده بود كه رسوراترول تاثير رژيم غذايي پرچرب را در موشهاي آزمايشگاهي كاهش داده و بنيه و طول عمر موشها را تا دو برابر افزايش مي دهد. اما براي اينكه يك انسان به اين مزايا دست پيدا كند بايد حدود هزار بطري از اين شربت سحرآميز را بنوشد. در حال حاضر يك شركت داروسازي موسوم به «سيرتريس» قرصي را بر اساس دو ماده شيميايي توليد كرده كه به همين شيوه عمل مي كند. در يك بخش از مطالعات كه روي موشهاي آزمايشگاهي انجام و نتايج آن سال قبل منتشر شد، پژوهشگران دريافتند; اين دارو علايم ديابت را بهبود مي بخشد. هم اكنون نخستين مرحله از آزمايشات كلينيكي داروي جديد روي نمونه هاي انساني در حال انجام است و توليد كنندگان آن معتقدند كه اين دارو هم چنين در پيشگيري از بيماريهاي چون سرطان، بيماري هاي قلبي و آلزايمر مفيد است. پژوهشگران تاكيد مي كنند كه اين تركيب معجزه گر يك داروي واقعي است كه مي تواند بيشتر بيماريهاي مهم و خطرناك را در جهان غرب درمان كند.
ژن موثر در سيگاري شدن شناسايي شد
دانشمندان مي گويند لذت بردن از اولين پك به سيگار ممكن است تا حدي تحت تاثير يك ژن باشد.به گزارش همشهري آنلاين به نقل از بي بي سي دانشمندان دانشگاه ميشيگان يك گونه ژني را يافته است كه در افرادي كه مي گويند اولين پك شان به سيگار باعث لذت بسيارشان شده است، بيشتر يافت مي شود.
به نوشته اين دانشمندان در نشريه Abbiction اين افراد با احتمال بيشتري ممكن است به صورت سيگاري هاي دائمي درآيند.اين پژوهشگران مي گويند كه اين يافته ممكن است به ايجاد داروهاي ضد اعتياد به سيگار كمك كند.تصور نمي رود كه تصميم يك فرد به سيگاركشيدن يا ادامه دادن به سيگار كشيدن، صرفا بر مبناي ژن هاي او باشد، بلكه آميزه اي از ژن ها، عوامل محيطي و فشارهاي اجتماعي در آن دخيل هستند.با اين حال دانشمندان اميدوارند كه با شناخت اسرار ژنتيكي اعتياد به نيكوتين، ترك سيگار را براي سيگاري ها آسان تر كنند، يا در قدم اول از معتادشدن آنها جلوگيري كنند.نقش ژن مورد بررسي CHRNA5 پيش از اين در ساير تحقيقات در اعتياد به نيكوتين روشن شده بود، و پيشنهاد شده است كه ممكن است باعث افزايش خطر ابتلا به سرطان ريه هم بشود.اما بررسي ميشيگان براي اولين بار نشان مي دهد كه اين ژن از همان اولين قرارگرفتن در معرض نيكوتين دست در اندركار است.در اين تحقيق داده هاي ژنتيكي به دست آمده 435 فرد داوطلب كه برخي از آنها سيگاري دائمي بودند، و برخي ديگر سيگاركشيدن را امتحان كرده بودند، اما در حال حاضر سيگاري نبودند،مورد بررسي قرار گرفت و از آنها در مورد اينكه در اولين بار سيگاركشيدن براي شان چقدر لذت بخش بوده است، پرسش به عمل آمد.يافته ها نشان داد كه سيگاري هاي دائمي با احتمال بيشتري داراي اين گونه ژن هستند و با احتمال بيشتري هم گزارش مي كنند كه اولين سيگاركشيدن شان لذت بخش است.
ناآگاهي مادران و بيماري كودك مهمترين عامل سو» تغذيه نوزادان در كشور است
يك فوق تخصص نوزادان گفت: سو» تغذيه در ماه هاي اول زندگي كودكان، عوارض غيرقابل جبران ناپذيري بر روي مغز دارد. دكتر هادي سماعي استاديار دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفت وگو باايسنا، با بيان اين مطلب افزود: عدم دريافت شيرمادر به اندازه كافي منجر به كم آبي بدن نوزاد مي شود كه عقب افتادگي رشد جسمي، افزايش سديم و نمك خون، تشنج و خونريزي مغزي را به دنبال دارد.
وي خاطرنشان كرد: سو» تغذيه نوزادان در ايران به دليل عدم آگاهي مادران يا بيماري كودك است. سماعي ادامه داد: نوزاداني كه زود به دنيا مي آيند، به دليل عدم دريافت و ذخيره روي ، آهن، سلنيم و ساير ريزمغذي ها در سه ماه آخر دوران جنيني، به دريافت تمام ريزمغذي ها نياز دارند.
اين فوق تخصص نوزادان اظهار داشت: با اين حال نوزادان طبيعي كه از شيرمادر تغذيه مي كنند تا 6 ماهگي هيچ كمبودي از اين نظر ندارند.
عفونت شايع ترين عارضه استفاده از لنزهاي رنگي غيراستاندارد است
رييس جامعه اپتومتري ايران عنوان كرد: عفونت و قرمزي چشم شايع ترين عارضه در استفاده از لنزهاي تماسي رنگي غيراستاندارد است كه 25 درصد مراجعان به كلينيكهاي بينايي به آن دچار هستند.
افسانه هراتي زاده با بيان اين مطلب اظهار داشت: لنزهاي تماسي رنگي كه جزو لنزهاي نرم شناخته مي شوند اكثرا به عنوان زيبايي مورد استفاده قرار مي گيرند كه متاسفانه از طريق مراكز غير تخصصي مانند داروخانه ها، آرايشگاه ها، مراكز فروش لوازم آرايشي و حتي بوتيك ها در اختيار مردم قرار مي گيرند كه مي توانند عوارض خطرناكي از جمله انتقال عفونت ها، ايدز يا HIV (در صورت بالا بودن لود ويروس)، هپاتيت C و حتي بيماريهاي انگلي را در پي داشته باشد.
وي گفت: استفاده از لنزهاي رنگي ممكن است براي برخي افراد كه زمينه بيماريهاي آلرژيك را دارند منع مصرف داشته باشد و مي بايست كليه موارد توسط متخصص چشم يا اپتومتريست قبلا مورد بررسي قرار گيرد، در اين زمينه نياز بيشتري به نظارت دقيق از طرف وزارت بهداشت جهت مراكز غيرتخصصي كه به ارائه اين گونه محصولات مي پردازند وجود دارد.
وي شيوع بيشتر عوارض لنزهاي رنگي و مراجعات بيماران به كلينيك هاي تخصصي بينايي را همزمان با مناسبت ها و افزايش مراسم عروسي عنوان كرد و گفت: در اين موارد كه اكثرا ارائه لنزهاي رنگي حتي به صورت كرايه اي و در آرايشگاه ها صورت مي گيرد پس از استفاده از يك نفر در اختيار فرد ديگر قرار مي گيرد كه متاسفانه خطرات و عوارض جبران ناپذيري داشته كه در برخي موارد حتي منجر به تخليه چشم بيمار كه مبتلا به عفونتها و بيماريهاي انگلي خطرناك شده مي گردد. رييس جامعه اپتومتري ايران خاطرنشان كرد: نتايج جديدترين تحقيقات در زمينه لنزهاي تماسي و ديگر مباحث تخصصي پيرامون عيوب انكساري، تنبلي چشم و روشهاي تشخيص و درمان بيماريهاي چشم در جريان برگزاري يازدهمين كنگره سراسري اپتومتري ايران كه از تاريخ 30 مرداد تا 1 شهريور ماه جاري در مركز همايشهاي رازي برگزار مي شود در قالب مقالات و سخنرانيها ارائه خواهد شد.
بيش از 2 هزار فرآورده بهداشتي و دارويي از گياه «آلوئه ورا» توليد مي شود
رئيس پژوهشكده گياهان دارويي جهاد دانشگاهي گفت: بيش از 2 هزار فرآورده آرايشي و بهداشتي و 100ماده دارويي از گياه «آلوئه ورا» توليد مي شود. شمس علي رضا زاده در گفت و گو با فارس , با اشاره به پژوهش بهينه سازي و اقتصادي سازي كشت بافتي گياه آلوئه ورا گفت: اين پروژه تحقيقاتي به تازگي به اتمام رسيده و در حضور مقام معظم رهبري ارائه شد. وي ادامه داد: در اين روش با استفاده از كشت بافتي، گياه آلوئه ورا (صبر زرد) را به صورت بهينه سازي توليد كرديم و هم اكنون به مرحله تجاري رسيده و مرحله تجاري آن نيز در حال انجام است. رئيس پژوهشكده گياهان دارويي خاطرنشان كرد: در روش طبيعي تكثير گياه آلوئه ورا هر 6 ماه فقط يك تا سه گياه جديد توليد مي شود، اما در اين روش جديد در مدت مشابه حداقل 100 گياه جديد توليد مي شود و تعداد تكثير 30 تا 100 برابر مي شود. وي يادآور شد: داخل گياه آلوئه ورا ژلي وجود دارد كه از اين ژل مي توان به عنوان مرطوب كننده پوست و ترميم كننده زخم هاي پوستي و جلوگيري از سوزش هاي ناشي از آفتاب استفاده كرد. رضا زاده با اشاره به اينكه اين گياه در صنايع دارويي نيز كاربرد دارد، افزود: تاكنون بيش از 2 هزار فرآورده بهداشتي و آرايشي و بيش از 100 نوع ماده دارويي از تركيبات اين گياه توليد شده است. وي با بيان اين مطلب كه مصرف عمده اين گياه خوراكي است، گفت: هم اكنون در بازار كمپوت و نوشيدني ها اين گياه وجود دارد. مصرف خوراكي اين گياه در كاهش چربي و قند خون و التيام دردها و زخم هاي گوارشي موثر است.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 370]