واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خواص دارویی میوه ها و سبزیها
خواص درماني گريپ فروت
درخت گريپ فروت به اندازه درخت پرتقال و ارتفاع آن تا 12 متر مي رسد. برگ هاي آن سبز و گل آن سفيد است. ميوه گريپ فروت درشت تر از پرتقال و پوست آن هنگامي که رسيده باشد نازک و به رنگ زرد روشن است. اگر در چيدن گريپ فروت تاخير شود پوست آن کلفت شده و قسمت سفيدي زير پوست ضخيم مي شود و مقداري از آب خود را از دست مي دهد . طعم گريپ فروت رسيده ترش و شيرين و کمي تلخ است. نوعي از گريپ فروت که در شمال ايران مي رويد چون داخل آن قرمز رنگ است به آن توسرخ مي گويند.
گريپ فروت در حال حاضر در چين ، هند ، خاورميانه و در ايران هم در شمال و هم جنوب پرورش داده مي شود.
ترکيبات شيميايي
گريپ فروت منبع غني ويتامينC وB1 است. پوست گريپ فروت داراي مقدار زيادي پکتين است. مهمترين ترکيبات شيميايي گريپ فروت ناري گين، ليموئين، سسکي ترپين، آلدئيد، ژرانيول و کادينين است.
گريپ فروت يک ميوه اسيدي است و بهتر است که آن را همراه ديگر مرکبات مصرف کرد و هنگاميکه آن را مي بريد زود آن را مصرف کنيد زيرا در اثر ماندن مواد موثر خود را از دست داده و تلخ مي شود.
گريپ فروت از ليمو ترش کمتر اسيدي است بنابراين آنهائيکه نمي توانند از ليمو ترش استفاده کنند بهتر است که اين ميوه را به جاي ليمو ترش مصرف کنند.
خواص داروئي
گريپ فروت چون داراي کالري کمي است نوشابه بسيار خوبي براي آنهايي است که مي خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند. گريپ فروت تميز کننده بدن از مواد سمي است و اين مواد را سريعا دفع مي کند و دليل آن اين است که هنگاميکه از گريپ فروت استفاده مي کنيد به علت دفع مواد زائد ممکن است اسهال توليد شود. گريپ فروت داروي خواب است. اگر مي خواهيد خواب خوش و سنگين داشته باشيد يک گريپ فروت و يا آب آنرا گرفته قبل از رفتن به رختخواب آن را بخوريد. ضد سرماخوردگي است و تب را پائين ميآورد. آنهائي که کليه و مثانه و کيسه صفرايشان سنگ توليد مي کند حتما بايد گريپ فروت بخورند. مهمترين کاربرد گريپ فروت براي جلوگيري و درمان بيماري قلبي است و گريپ فروت شفابخش قلب است زيرا کلسترول را پائين آورده و رگها را از وجود چربي ها و مواد رسوب کرده پاک مي کند و پيشرفت تصلب شرائين را متوقف مي سازد. هسته گريپ فروت نيز خواص بسياري دارد زيرا ميکروب کش و ضدقارچ است. البته عصاره هسته گريپ فروت به صورت قرص و کپسول در فروشگاه هاي گياهان دارويي يا برخي از داروخانه ها موجود است مي توانيد خريداري کرده و مصرف کنيد يا اينکه هسته هاي گريپ فروت را جمع آوري کرده و خشک کنيد سپس در داخل آسياب برقي ريخته و پودر کنيد و هر روز مقدار يک قاشق چاي خوري از آن را با آب ميل کنيد يا اينکه همانطوريکه گفته شد همه گريپ فروت را با پوست سفيد آن دو هسته آن در داخل مخلوط کن برقي ريخته و مصرف کنيد.
مضرات
گريپ فروت را نبايد به همراه تعدادي از داروها خورد زيرا اثر آنها را چند برابر مي کند مثلا کساني که داروي فشار خون مصرف مي کنند اگر آنرا با گريپ فروت بخورد اثر دارو زيادتر شده و شخص فشار خونش به شدت پائين مي آيد و خطرناک است.
به، درخت کوچکي است که پوست ساقه و تنه آن قهوه اي بوده و در اکثر نقاط اروپا، نواحي مديترانه، آسيا و آفريقاي شمالي مي رويد. برگهاي آن پوشيده از کرک و صاف است. گلهاي آن درشت ، به رنگ سفيد يا صورتي و داراي پنج گلبرگ است. ميوه رسيده زردرنگ، گرد و يا به شکل گلابي است و سطح آن پوشيده از کرک بوده و داراي طعمي مطبوع، شيرين و يا کمي ترش است.
خواص دارويي
مهر طلايي بدن را سم زدايي مي کند
گياه مهر طلايي، به داشتن خاصيت دارويي شناخته شده است و بومي کشورهاي شمال شرق آمريکا و جنوب شرق کانادا است.
دراين مطلب از ASK.Com به چند خاصيت اين گياه اشاره خواهيم کرد.
* مهر طلايي يکي از قديمي ترين گياهاني است که براي درمان سرماخوردگي، گرفتگي بيني، ناراحتي برونشيت و سينوزيت به کار برده مي شود.
* اين گياه حاوي ويتامين C، E،A و ويتامين هاي گروه B ، مواد معدني و مغذي است.
* خاصيت تقويت کننده سيستم گوارشي را دارد و ناراحتي معده را برطرف مي کند.
* مهر طلايي خاصيت ضد ميکروبي دارد و براي درمان برخي عفونت ها مفيد است.
* اين گياه بدن را سم زدايي مي کند و در نتيجه مانع بروز بيماري ها مي شود.
خواص درماني آب ليمو
اغلب ما طعم ترش آب ليمو را در غذا دوست داريم. اما آيا تا به حال به خاصيت هاي ديگر آب ليمو فکر کرده ايد؟
آب ليمو خواص زيادي دارد که با به دست آوردن اطلاعات کافي مي توانيد در زندگي روزمره خود از آن استفاده کامل ببريد. ليمو يک ميوه مرکباتي است که در غذاها، نوشيدني ها و دسرهاي مختلف استفاده مي شود. اين ميوه منبع غني ويتامين C است و حاوي ويتامين B، ريبوفلاوين (riboflavin)، املاح معدني مانند کلسيم، فسفر، منيزيم، پروتئين و کربوهيدرات نيز مي باشد.
خواص درماني گلابي
گلابي درختي است که بلندي آن به حدود 10 متر مي رسد و بيشتر در مناطق سردسير و کوهستاني مي رويد. اين درخت بومي مناطق جنوبي درياي خزر است.
ريشه گلابي عميق است برگ هاي آن صاف و دندانه دار است. گل هاي گلابي سفيد رنگ مايل به صورتي و به صورت خوشه اي است. ميوه درخت گلابي مخروطي شکل، گوشتدار، شيرين و يا ترش و شيرين است. از تمام قسمت هاي گلابي مانند برگ هاي جوان، پوست و ساقه و ميوه آن استفاده طبي مي شود.
مصرف گوجه فرنگي در کاهش بيماري پروستات موثر است
يک متخصص تغذيه گفت: مصرف گوجه فرنگي اثر مستقيمي بر سلامت مردان و کاهش اختلالات غده پروستات آنان دارد و گوجه فرنگي پخته از اين نظر بهتر از خام است.
مرتضي صفوي در گفت وگو با فارس افزود:افراد مسن براي فعاليت حياتي بدنشان بايد کالري مورد نياز خود را از فيبر، ميوه ها، سبزي ها و مقدار کمي چربي تامين کنند.در حالي که امروزه افراد با پرخوري کالري بدن خود را تامين مي کنند.
وي گفت:مقادير کم ميان وعده هايي مانند بادام زميني، چيپس و کلوچه نسبت به مقادير زياد سبزي انرژي بيشتري توليد مي کنند که مي توان در ميان وعده ها از مواد غذايي مانند سبزي ها، ميوه ها و مواد غذايي با مواد غذايي با ارزش استفاده کنند.
اين متخصص تغذيه اضافه کرد: همه ميوه ها و سبزي ها از نظر خواص به يکديگر مشابه نيستند و برخي از سبزيجات خصوصيات منحصر به فردي دارند که به عنوان مثال مي توان به ليکوپن موجود در گوجه فرنگي و محصولات آن را اشاره کرد.
بادرنجبويه به بهبود حافظه بيماران آلزايمري کمک مي کند
بادرنجبويه که بومي اروپاي جنوبي و منطقه مديترانه است امروزه در سراسر جهان در مناطق معتدل کشت مي شود. در فصل بهار و تابستان، اين گياه گل هاي ريز و زرد رنگ دارد. برگ هاي چروکيده اين گياه بر حسب آب و هوا و خاک منطقه به رنگ هاي سبز پررنگ و زرد متمايل به سبز هستند. به گزارش «Ask.com» تا قرن ها، از اين گياه براي برطرف کردن بيماري ها و امراض استفاده مي شد. برگ، گل و ساقه هاي اين گياه خاصيت دارويي دارد.
خواص درماني موز
موز گياهي است علفي که مانند درختچه است.برگ هاي آن بسيار بزرگ و پهن و گاهي تا 2 متر مي رسد.گل هاي آن مجتمع و به صورت سنبله است ميوه آن ابتدا سبز و بعد از رسيدن به رنگ زرد در مي آيد. موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت مي شده است.در سال 1482 پرتغالي ها موز را در سواحل گينه پيدا کردند و به جزائر قناري بردند و سپس به وسيله ميسيونر مذهبي اسپانيولي به نواحي حاره آمريکا برده شد و اکنون موز در تمام مناطق گرمسير دنيا کشت مي شود. موز را هنگامي که هنوز سبز است از درخت مي چينند و به مناطق مختلف مي فرستند و در آنجا به وسيله گرما دادن آن را مي رسانند. موز انواع مختلف دارد. يک نوع آن بسيار درشت و نوعي از آن هم خيلي ريز است که مزه شيريني دارد. در کشورهاي استوايي معمولا موز را مي پزند و همراه با برنج و لوبيا مي خورند در کشورهاي آمريکاي لاتين موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک مي کنند. هنگامي که موز انتخاب مي کنيد بايد پوست آن زرد و سفت و روي آن لکه هاي سياه وجود داشته باشد و اين نشانه موز رسيده است . موز نارس به دليل داشتن نشاسته زياد هضمش سنگين است .
ترکيبات شيميايي
قندي که در موز وجود دارد به سرعت قابل جذب است.
در موز چند ماده شيميايي بسيار مهم مانند سروتونين، نوروپي تفرين،دوپامين و کاته چولامين وجود دارد.
خواص داروئي
موز از نظر طب قديم ايران معتدل و تر است و خون را غليظ مي کند.موز انرژي زيادي دارد و چون نرم هست غذاي خوبي براي کودکان و اشخاص مسن است. به دليل داشتن پتاسيم زياد ضد سرطان بوده و غذاي خوبي براي ماهيچه ها است. ملين بوده و همچنين در درمان اسهال و اسهال خوني مفيد است. خونساز است.تقويت کننده است. در درمان زخم معده و روده موثر است. گرد موز همچنين داروي خوبي براي پائين آوردن کلسترول است. ضماد برگ درخت موز براي درمان و سوختگي مفيد است.ريشه موز دفع کننده کرم معده است.تاثير خوبي در تامين رشد و تعادل سيستم اعصاب دارد.براي درمان ضعف بدن موز را با عسل بخوريد.
مضرات
مضرات خاصي گفته نشده است.
خواص درماني انگور
درخت انگور که درخت مو نيز ناميده مي شود، درختچه اي است بالا رونده که از ديوار و درختان مجاور بالا مي رود. ساقه آن گره دار و داراي برگ هاي متناوب است.
برگ هاي انگور داراي پنج لوب دندانه دار و به رنگ سبز تيره است. گل هاي آن کوچک، مجتمع و به صورت خوشه ظاهر مي شود. ميوه درخت انگور، گوشتدار و شيرين و برگ هاي مختلف است.
ترکيبات شيميايي
کليه قسمت هاي درخت انگور قابل استفاده دارويي است. بنابراين هر قسمت را جداگانه بررسي مي کنيم.
برگ مو: داراي ساکارز، لوولز Levulose، اينوزيت Inosite، مواد نشاستهاي و تعدادي اسيدهاي آلي است.
دم خوشه انگور: داراي تانن، مواد رزيني، تارتارات پتاسيم و اسيد هاي آلي است.
غوره انگور: که داراي طعم ترش است. غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد ماليک، اسيد فرميک، اسيد سوکسينيک Acib Succinique، اسيد اگزاليک، اسيد گلوکوليکAcib Glucolique و قند است.
پوست انگور: داراي تانن، تارتارات پتاسيم، اسيد هاي آزاد و مواد معدني است.
هسته انگور: در هسته انگور مقداري روغن و تانن موجود است. روغن هسته انگورoil seeb Grape به رنگ زرد مايل به سبز است.
اين روغن فاقد بو و داراي طعمي مطبوع است.
روغن هسته داراي تري گليسيريد، اسيد اولئيک، اسيد پالمتيک، اسيد لينولئيک، اسيد استئاريک و اسيد آراشيک است.
خواص داروئي
انگور بر طبق طب قديم ايران گرم و تر است. اخلاط بدن را متعادل مي کند. بسيار مقوي و مغذي است. خون را تصفيه مي کند. سينه و ريه را صاف و تميز مي کند.
برطرف کننده يبوست است. براي درمان نقرس بسيار مفيد است. انگور بهترين ميوه براي کساني است که مي خواهند لاغر شوند، رژيم آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي نيز مفيد است.
پوست انگور را خشک کرده و مي سوزانند خاکستر بدست آمده را براي درمان اکثر زخم ها استفاده مي کنند.
غوره انگور در درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها موثر است.
آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيد است.
بيماري اسکوربوت که به علت کمي ويتامينC در بدن است با آب غوره درمان مي شود.
آب غوره تقويت کننده کبد است.
برگ مو قابض است.
مضرات
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است.
دیدگاهها
اسفناج، غذاي بيماران ديابتي
ژوئن 3, 2010 در 8:19 ق.ظ. • دستهبندی شده در خواص دارویی میوه ها و سبزیها
اسفناج يکي از مفيدترين و سالم ترين سبزي ها به حساب مي آيد و سرشار از ويتامين، پروتئين، ماده مغذي لازم و آنتي اکسيدان است. براي به دست آوردن حداکثر فوايد اسفناج بهتر است بلافاصله پس از خريد، مصرف شود. اين گياه هر چه مدت زمان بيشتري در يخچال قرارگيرد، ارزش غذايي خود را از دست مي دهد. در اين مطلب از سايت «Healthmad» به خواص اين گياه اشاره خواهيم کرد.* ويتامين موجود در آن براي کم بينايي مفيد است و هر نوع فشار روي چشم را کاهش مي دهد و عضلات چشم را تقويت مي کند.* مصرف موادي مانند کولين و اينوسيتول که به وفور در اسفناج وجود دارد، از سفت شدن رگ ها پيش گيري مي کند.* مصرف منظم اسفناج که تنظيم کننده خون است، به بيماران ديابتي توصيه مي شود. مقداري اسفناج را در ۳ليوان آب روي حرارت کم قرار دهيد و بگذاريد به مدت يک ساعت بجوشد تا ماده مغذي آن کاملا در آب حل شود. محلول به دست آمده را صاف کنيد و پس از خنک شدن روزي نصف ليوان مصرف شود.* اسفناج حاوي فلاووانويد نوعي آنتي اکسيدان قوي و کاروتينويد، نوعي عامل ضدسرطاني است که مانع بروز تومورهاي سرطاني مي شود.* اين گياه خاصيت ضدپيري دارد، و نشاط و تازگي به فرد مي بخشد.* به هنگام ايجاد زخم، ويتامين K موجود در آن به لخته شدن خون کمک مي کند.* خاصيت قليايي اين گياه که نوعي ضد التهاب طبيعي به حساب مي آيد براي مبتلايان به نقرس و آرتروز مفيد است.* خاصيت قليايي موجود در اسفناج در پاک سازي بافت ها و حفظ ميزان دقيق PH خون مفيد است. * آهن فراوان در آن در ساخت عضلات و بازسازي گلبول هاي قرمز موثر است و در نتيجه با کم خوني مقابله مي کند.* اسيد فوليک موجود در اسفناج براي پيش گيري از نقايص مادرزادي لازم است.* فيبر موجود در آن براي سلامتي دستگاه گوارشي و روده ها مفيد است.* اسفناج خام نسبت به پخته شده خاصيت بيشتري دارد.* اسفناج براي درمان بي خوابي، يبوست، چاقي مفرط، التهاب اعصاب، فشارخون بالا، برونشيت، پوکي استخوان، سوء هاضمه حاد، بيماري هاي کليوي، مثانه اي و کبدي نيز موثر است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 468]