واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: اولويت مشكلات زنان
مسائل زنان در كشور نيازمند همراهي قانون گذاران و فرهنگ سازان است تا در وجه حمايتي و فرهنگ سازي گام هاي موثري برداشته شود.
يكي از مسائل اساسي جهان فعلي كه درباره آن بسيار مانور مي دهند و تبليغات فراواني پيرامون آن صورت مي گيرد موضوعات و مسائل مربوط به زنان است.
البته بديهي است كه اين همه پرداختن به موضوع زنان، نشان دهنده اهميت موضوع است اما اين كه چقدر اين پرداخت ها واقعي و به دور از نگاه صرفا تبليغي است جاي تامل دارد زيرا با توجه به حجم توجه آثار همراه با آن مشاهده نمي شود و همين نشان مي دهد در اين فرايند خللي وجود دارد كه مطمئنا قابل كشف و رفع است.
در عرصه جهاني هم حتي در سطح مجامع بين المللي، موضوع زنان جزو اولويت هاست و ميزان توجه به مسائل زن در زمره شاخص هاي رشد يك كشور قرار دارد. اما مساله مهم اين است كه اين شاخص ها تا چه اندازه با فرهنگ و نوع بينش و تفكر كشور ميزبان هم خواني دارد.
از آن جايي كه امروزه به بسياري از موضوعات به صورت جهاني نگريسته مي شود اين سوال مطرح مي گردد كه تا چه ميزان اين نگاه در همه نقاط جهان مي تواند پاسخگوي مشكلات زنان باشد و آيا طرح يك راه و روش براي حل مساله اي در شرايط محيطي اجتماعي فرهنكي گوناگون عاقلانه است؟
اين سوال مهمي است كه بارها از طرف انديشمندان حوزه علوم اجتماعي و انساني مطرح شده و كمتر پاسخي براي آن بيان شده است.
البته علت اين عدم توجه به چنين سوال مهمي هم جاي تامل دارد. واقعيت امر اين است كه تا كنون يك حركت همه جانبه نگر مبتني بر حل مساله صورت نگرفته است و عموم اقدامات، يك بعدي و بر اساس يك تفكر محوري خاص صورت گرفته است. تفكري كه لزوما نمي تواند همه ابعاد مشكلات زنان را در سراسر جهان در بر بگيرد و اين آغاز همان انحراف جهتي است كه در مورد مسائل زنان پيش مي آيد.
متاسفانه در حال حاضر همين رويكرد بي توجه به مقتضيات فرهنگي اجتماعي هر كشور موجب ايجاد تعارض بين پيگيري كنند گان مسائل زنان با جريان معمول گرديده است كه اگر در اين بين حرف درست و حقي هم مطرح شود در زمره همان مباحث هميشگي بي ضابطه قرار مي گيرد و مورد اقبال قرار نگرفته و از سوي مردم و مسوولين هر كشور چندان بدان بها داده نمي شود.
اين نتيجه اي قابل پيش بيني است و نقاط آسيب زاي انديشه هاي ابتدايي مطرح شده را نمودار مي سازد. البته در بيشتر مباحث علوم انساني و اجتماعي توجه به بومي كردن مباحث و يافته ها براي نزديك شدن به فرهنگ همان جامعه به عنوان ضرورتي انكار ناپذير مطرح مي شود.
اكنون سال هاي متمادي است كه زنان بسياري در سراسر عالم دچار رنج ها و مشكلات فراواني در عرصه هاي گوناگون هستند و در انتظار اين به سر مي برند كه دستي براي امدادشان بر خيزد و آنان را برهاند. اما اين كه كدام دست ياريگر توانايي اين امر را دارد نامعلوم است.
قوانين بين المللي زماني كارايي دارند كه همه ملت ها را در نظر گرفته باشد و با بيان قلدرانه موجب پديدار شدن مشكلات بيشتري براي عموم نگردد.
اعتبار قوانين هم به كارايي آن قوانين و رعايت جوانب درست و صحيح مساله است.
راه چاره چيست ؟
اين كه با يك حركت غير عاقلانه و لجوجانه بر مواضع كلي و بدون ظرافت نگري خود پا فشاري كنيم و در برابر همه بايستيم؟ يا اين كه مسائل زنان را طوري طرح كنيم و پي گيري نمائيم كه همراهي جمعي را به دنبال داشته باشد و در اين ميان فرهنگ هاي ملي و بومي هم محترم شمرده شود؟
البته اين حركت زمان و انديشه هاي خلاق پويا و صبوري را كه عجولانه تصميم نمي گيرند و عمل نمي كنند، مي طلبد.
در كشور ما نيز تا كنون اين گونه بوده كه توجه به وجه بومي مسائل زنان به حاشيه رفته و مسائل زنان اهداف جهاني آن را دنبال كرده است، كه نتيجه آن هم معلوم است.
بديهي است كه مسائل زنان در كشور ما بايد پيگيري شود و نيازمند همراهي قانون گذاران و فرهنگ سازان است تا در وجه حمايتي و فرهنگ سازي گام هاي موثري برداشته شود.
اما صرف حركت هاي ايذايي، تبليغاتي و رسانه اي آن هم براي اهدافي كه گاها رنگ و بويي از مسائل و مشكلات حقيقي زنان ما ندارند يك حركت غيرعاقلانه است و نه تنها كمكي به حل معضلات نمي نمايد بلكه عرصه را براي آگاهان و برنامه ريزان دلسوز حوزه زنان هم تنگ مي كند.
پس از پيروزي انقلاب قدم هاي بسياري در جهت رفع مسائل زنان برداشته شده است و لازم است با توجه كامل به دانش و انديشه ملي و مفاهيم انساني و اسلامي بومي همين سرزمين اين رشد ادامه يابد.
رشدي كه ريشه در همين سرزمين دارد و طفيلي عوامل بيروني نيست.
مهم ريشه دار بودن تغيير است و تغييري كه ديروز و امروز ما در آن در نظر گرفته نشود چندان پايدار و پر ثمر نخواهد بود.
دبير كميته بانوان اصولگرايان تحول خواه
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 269]