واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: داروي رايج براي درمان ناباروري بي تاثير است
سلامتي- همشهري آنلاين:
نتايج يك تحقيق جديد نشان ميدهد كه دارويي كه ميليونها نفر از زنان در دهههاي اخير براي افزايش احتمال باروري از آن استفاده كردهاند، مزيتي نسبت به عدم درمان ندارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه آزمونهاي باليني انجام شده بوسيله پژوهشگران در انگليس نشان داد كه كلوميفن سيترات، كه با نامهاي تجاري Clomid و Serophene در بازار دارويي موجود است، نميتواند نسبت باردارشدن در زنان را افزايش دهد.
كلوميفن كه يكي از شايعترين داروهاي ناباروري در جهان است براي القا كردن تخمك گذاري و بهبود توليد تخمك طراحي شده است.
اين بررسي بر روي 580 زن در اسكاتلند، كه همه آنها براي بيش از دو سال به ناباروري توضيحداده نشده مبتلا بودند، همچنين نشان داد كه استفاده از وارد كردن مصنوعي اسپرم به درون رحم (IUI) بدون تحريك دارويي تخمكگذاري نيز مزيتي نسبت به عدم درمان ندارد.
اين پژوهشگران كارآيي تركيب اين دو روش را كه اغلب براي درمان ناباروري انجام ميشود، مورد ارزيابي قرار ندادند.
در يك چهارم موارد ناباروري كه از هر هفت زوج يك زوج را گرفتار ميكند، علت خاصي پيدا نميشود.
سيلادتيا باتاچاريا، استاد دانشگاه آبردين در اسكاتلند و سرپرست اين تحقيق كه نتايج آن در "نشريه پزشكي بريتانيا" منتشر شده است، ميگويد: " احتمالا اين مداخلات درماني كه براي سالهاي بسياري مورد استفاده بودهاند، موثرتر از عدم درمان نيستند."
او افزود: "اين نتايج خطي مشيهاي كنوني درمان ناباروري را به چالش ميكشد."
در اين كارآزمايي باليني، 580 زن كه به ناباروري مبتلا بودند، به سه گروه تقسيم شدند.
يك گروه ترغيب شدند كه از شيوههاي طبيعي استفاده كنند و هيچ درماني دريافت نكردند. گروه ديگر قرص كلوميفن سيترات مصرف كردند، و در گروه سوم اسپرم شستهشده به طور مصنوعي وارد رحم شد.
نتايج حاصل نشان داد كه تفاوت ميزان بارداري در ميان اين سه گروه از لحاظ آماري معنادار نيست.
طارق الطوقي و يعقوب خلف از سرويس ملي بهداشت انگليس در مقالهاي در همين شماره مجله پزشكي بريتانيا درباره اين تحقيق نوشتند:"به عنوان نتيجه مستقيم نبود شواهد، بسياري از زوجهاي دچار ناباروري توضيحدادهنشده، بسياري از زوجها درمانهاي گرانقيمت، بالقوه خطرناك، و اغلب غيرضروري را دريافت ميكنند و حتي خودشان درخواست آن را ميكنند."
باتاچاريا و همكارانش همچنين در مورد بارداريهاي چندقلوي ناشي از كلوميفن سيترات، و نيز نتايج تحقيقات قبلي مبني بر افزايش خطر بالقوه سرطان تخمدان در نتيجه اين درمان نگرانيهايي ابراز ميكنند.
ده تا 20 درصد از زنان در اين كارآزمايي باليني كه كلوميفن استفاده كرده بودند، از مجموعهاي از علائم درد شكمي، نفخ ، گرگرفتگي، تهوع و سردرد شكايت داشتند.
تاريخ درج: 18 مرداد 1387 ساعت 19:13 تاريخ تاييد: 18 مرداد 1387 ساعت 20:35 تاريخ به روز رساني: 18 مرداد 1387 ساعت 20:33
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 572]