واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: «داود ميرباقري» در جمع خبرنگاران:«مختارنامه» مطابق با يافتههاي تاريخي ساخته شده است
گروه هنر: سريال «مختارنامه» اثري است كه مطابق با يافتههاي تاريخي ساخته شده، البته در اين راه از نظرات كارشناسان ديني و علماي قم نيز بهرهمند شدهايم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، شب گذشته مصادف با 15 مرداد عوامل سريال «مختارنامه» همزمان با سالروز ميلاد امام حسين (ع) در لوكيشن اين سريال مذهبي، ميزبان اهالي رسانه بودند.
در ابتداي اين مراسم، طي نشستي داود ميرباقري (كارگردان)، حسن اسلاميمهر (رئيس مركز سيما فيلم) و فهيميفر (مسئول امور سريالهاي سيما فيلم) ضمن خوشامدگويي و تبريك روز خبرنگار به چند سوال اهالي رسانه پاسخ دادند.
در ابتداي اين مراسم «داود ميرباقري» درباره نحوه آغاز اين سريال اظهار كرد: آن سالي كه از من دعوت شد تا بر روي پروژه مختار كار كنم، اطلاعات چنداني درباره اين شخصيت نداشتم و شش ماه زمان خواستم تا بتوانم تحقيقات خودم را در اين زمينه تكميل كنم.
وي ادامه داد: من پيش از اين قرار بود سريال «سلمان فارسي» را كليد بزنم، اما بنا به دلايلي اين اتفاق صورت نگرفت و ساخت پروژه «مختار» به من سپرده شد. كار تحقيق و نگارش اين سريال بيشترين انرژي را از ما گرفت و حساسيتها در اين مورد بود كه شخصيت مختار چگونه بايد معرفي شود.
ميرباقري در تكميل توضيح فوق گفت: بعد از اين مدت با انجام تحقيقات و مصاحبههايي كه با كارشناسان و صاحبنظران در اين زمينه صورت گرفت، كار نگارش اوليه فيلمنامه را آغاز كردم و تا به نتيجه نهايي برسم، سه بار ديگر فيلمنامه نوشته شد.
كارگردان سريال «مختارنامه» اضافه كرد: اين سريال حاصل تجربه شخصي و دريافتي است كه من از شخصيت مختار به دست آوردهام. من احساس و نگاه خودم را تبديل به فيلمنامه كردهام، البته در اين ميان يك تيم تحقيقاتي و پژوهشي در قم به گروه ما براي انجام تحقيقات كمك كرد و يافتههاي ما با منابع تاريخي و مذهبي مطابقت داده شد.
وي در پايان گفت: من اميدوارم حاصل تلاش طاقتفرساي پنج ساله من و گروهم نتيجه بدهد و در هنگام پخش داوريهاي منصفانهاي درباره اين سريال صورت گيرد. مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» يك پروژه عظيم در سيما محسوب ميشود كه ما براي توليد آن از تمام ظرفيتها و تواناييهاي هنري كشور بهره گرفتهايم.
در ادامه اين مراسم «حسن اسلاميمهر» رئيس مركز سيما فيلم خاطرنشان كرد: طي دو سال اخير يك اتفاق بزرگ فرهنگي در سيما فيلم افتاد كه توليد چندين سريال الف و الف ويژه و بيش از 300 تلهفيلم، نمونهاي از اين تلاش در راستاي برنامهسازي است.
وي در ادامه بيان كرد: اما با توجه به سياستهاي جديدي كه صدا و سيما در پيش گرفته، قرار بر اين شده تا توليد سريالهاي تلويزيوني به شبكهها واگذار شود و اين موضوع با هدف توليد آثار متناسب با رسالت شبكههاي مختلف تلويزيوني صورت گرفته است. با توجه به اين تصميم، سريالهايي كه در مرحله نگارش فيلمنامه و پيشتوليد قرار دارند، مسئوليت توليدشان به شبكهها واگذار ميشود.
وي به فعاليتهاي صورت گرفته در سيما فيلم اشاره و اظهاركرد: هم اكنون گروههاي مختلف توليدي مشغول انجام كار تحقيقاتي بر روي موضوعات تاريخي همچون وقايع مشروطه، كودتاي 28 مرداد، ملي شدن صنعت نفت هستند. همچنين در حوزه جنگ و دفاع مقدس نيز كارهاي متعددي در حال تحقيق و نگارش فيلمنامه قرار دارند.
اسلاميمهر افزود: متاسفانه تاكنون در حوزه آزادگان فيلمها و سريالهاي زيادي توليد نشده است. در همين راستا چند كار هم اكنون در حال نگارش است تا بتوانيم حق مطلب را درباره آنها ادا كنيم.
رئيس مركز سيما بيان كرد: 42 فيلم و سريال هم اكنون در مرحله تحقيقات، بازنويسي نهايي، پيش توليد و توليد در مركز سيما فيلم قرار دارند كه با توجه به سياست هاي جديد سازمان صدا وسيما كارهاي آنها به شبكه هاي تلويزيوني واگذار ميشود.
وي متذكر شد: مدتي است كه يك مركز تخصصي براي توليد فيلم تشكيل شده كه در حال حاضر تيم هاي مختلف مشغول نگارش فيلمهايي در حوزههاي اجتماعي، جوانان، تاريخ اسلام، ايران و كودكان هستند.
در خاتمه اين نشست «فهيمي فر» مسئول امور سريالهاي مركز سيما فيلم اعلام كرد: در سال 1373 مركز سيما تشكيل شد كه كار توليد فيلم و سريال را در دستور كار خود قرار داد. از آن تاريخ تاكنون آثار زيادي در دو حوزه فيلم و سريال توليد شد. اما سازمان صدا و سيما در تصميمي به اين نتيجه رسيد كه بحث سريالسازي را در داخل خود سازمان و بين شبكههاي تلويزيوني پيگيري كند.
وي ادامه داد: در يك دوره دو ساله نزديك به 50 سريال در دست توليد است كه هر يك از آنها در مرحله اي قرار دارند كه سريال «كارآگاه علوي»، «نردبامي برآسمان» و «جستجوگران» در مرحله توليد، پروين اعتصامي، دستان سبز، ياران مثبت به نويسندگي و كارگرداني تهمينه ميلاني، قضات به نويسندگي و كارگرداني مهدي فخيم زاده، قفسي براي پرواز، شبهاي رمضان، قصههاي كوچه و خط ممتد در مرحله نگارش فيلمنامه هستند.
فهيميفر اضافه كرد: «صائقه خاموش» مربوط به نهضت ملي شدن صنعت نفت توسط مجتبي راعي، اقبال لاهوري، زكرياي رازي توسط داريوش مهرجويي، خواجه نصرالدين طوسي توسط جعفري جوزاني، فارابي و كوچه اقاقيا، در مرحله بازنويسي، و شيخ فضل الله نوري، ابوذر غفاري، شب سالمين، فضل بن عياض، پهلوان پهلوانان، استاد صنعتي، ميرعماد، با بهمن آغاز شد، قصه هاي جلال آل احمد، مسافران انقلاب، هوشمندان سياره ادراك و سعدي نيز در مرحله اوليه تحقيق و نگارش قرار دارند كه كارهاي آنها به شبكه هاي مختلف تلويزيوني واگذار خواهند شد.
وي در خاتمه يادآور شد: با توجه به اين كه 5 سريال تلويزيوني رده الف ويژه هم اكنون در دست توليد است و جزو پروژههاي سنگين و عظيم سيما محسوب ميشوند، مديريت آنها همچنان به عهده سيمافيلم است و پروژه «مختارنامه» هم شامل اين پنج مورد ميشود تا انتهاي توليد تحت مديريت سيما فيلم خواهد بود.
در پايان اين مراسم خبرنگاران از سكانسي از اين سريال كه «فريبر عربنيا» و «محمد صادقي» در آن بازي داشتند بازديد به عمل آوردند.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]