واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري مهر /سياست مبهم غرب و تداوم چالش پ ك ك
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل: در شرايطي كه پ ك ك(حزب كارگران كردستان) يكي از چالشهاي تركيه است، سياست متناقض و سوال برانگيز غرب بويژه آمريكا مانعي براي موفقيت آنكارا در مقابله با اين چالش مي باشد.
حزب كارگران كردستان نام گروهي چپگرا و مسلح در جنوب شرقي تركيه است كه خواستار جدايي منطقه كرد نشين تركيه است.
اين گروه فعاليت خود را در آنكارا شروع كرد و بعدها فعاليتهاي خود را به جنوب شرقي تركيه منتقل كرد. از شروع فعاليت نظامي پ ك ك در تركيه در سال 1984 تاكنون37 هزار نفر در درگيري هاي تركيه و پ ك ك كشته شده اند.
پس از حمله آمريكا به عراق در سال 2003، اين گروه توانست با حمايت آمريكا و دولت محلي كردستان عراق خود را در شمال اين كشور و در مرز تركيه سازمان دهي كند و بر حملات خود به مردم و نظاميان تركيه بيافزايد.
در 22 فوريه سال 2008، نظاميان تركيه در پاسخ به افزايش حملات پ ك ك به نظاميان و شهروندان اين كشور، عملياتي با شركت هزار نيروي نظامي اين كشور به شمال عراق و كمپ هاي پ ك ك را آغاز كرد كه در نهايت با درخواست آمريكا و عراق براي پايان دادن به حملات، آنكارا شمال عراق را ترك كرد. آمريكا، اتحاديه اروپا و ايران اين حزب را گروهي تروريستي اعلام كردهاند.
با حمايت غرب از جدايي طلبي، تروريسم در اقصي نقاط جهان و اين بار در استانبول غيرنظاميان را هدف قرار داد.
در ادامه فعاليت هاي پ ك ك، در شرايطي كه جنگ سياسي بين طيف هاي مختلف در تركيه و خودداري اتحاديه اروپا از پذيرش اين كشور در اين اتحاديه همواره از چالش هاي پيش روي دولت هاي حاكم آنكارا بوده اند، اقدامات تروريستي پ ك ك در روز دوشنبه، 28 جولاي در استانبول، پرجمعيت ترين شهر اين كشور، بر نگراني هاي مردم و مقامات اين كشور افزوده است.
پليس تركيه فرد بمب گذار، را از اعضاي پ ك ك معرفي كرده كه پس از ديدن دوره در كوههاي قنديل، در اردوگاههاي اين گروه تروريستي آموزش ديده و پس از مدتها زندگي در محل حادثه، دست به اين اقدام تروريستي زده است.
در ماههاي اخير، آنكارا، بارها مواضع پ ك ك را در شمال عراق و در كوههاي قنديل در شمال عراق هدف قرار داده است و به شدت عبور و مرور در مرزهاي تركيه، عراق و ايران را كنترل مي كند.
اگر چه آمريكا و اتحاديه اروپا، اين گروه شبه نظامي را در ليست سازمان هاي تروريستي خود قرار داده است و اما اين موضوع به معناي دشمني ايشان با تروريست ها نيست.
بسياري از كشورهاي اروپايي، از جمله سوئد، فرانسه، آلمان و انگليس با حمايت پنهاني از اين حزب و حتي پناه دادن اعضا و حاميان مالي و سياسي پ ك ك، از اين گروه به عنوان يك ابزار سياسي در جهت گرفتن امتياز از تركيه و سوريه استفاده مي كنند.
همچنين بسياري از كمپ هاي آموزشي پ ك ك در بلژيك و هلند قرار دارد و انگليس، آلمان و دانمارك با حمايت رسانه اي از اين گروه تروريستي، ميزبان ماهواره هاي اين گروه هستند.
در كنار حمايت هاي كشورهاي اروپايي، آمريكا در رفتاري منافقانه، در كنار حمايت از تركيه در سخنراني ها و مجامع سياسي همواره از اين گروه حمايت مي كند، به طوري كه مرزهاي كوهستاني شمال عراق، پناهگاه اصلي چريك هاي پ ك ك شده است.
در چنين شرايطي است كه موضوع پ ك ك به خودي خود عامل گسترش تنش سياسي بين گروههاي سياسي در تركيه شده است و در حالي كه ملي گرايان تركيه و نظاميان اين كشور بر اقدامات تندتر با پ ك ك تاكيد دارند جناحهاي سياسي نزديك به غرب به خاطر ملاحظاتي كه در اين رابطه دارند مجبور به كنار آمدن بيشتر با پ ك ك شده اند.
در عين حال نخست وزير تركيه در روز انفجار در استانبول، در محل انفجار و در ميان اعضاي حزب خود درباره چند دستگي سياسي در اين كشور و مقابله با پ ك ك گفت: ما در ميان سياستمداران، قضات و ارتشيان تركيه مخالفاني داريم اما من از همه مي خواهم براي مقابله با پ ك ك با هم متحد شوند.
ژنرال ياشار بيوك آنيت، فرمانده ارتش تركيه هم در جشن بكارگيري كشتي جديد تركيه در پاسخ به سوالي درباره نظر وي در مورد شبكه كودتاگر ارگنه كن كه قصد كودتا عليه دولت اسلامگراي اين كشور را داشت گفت: ما اكنون در فكر عمليات عليه حزب كارگران كردستان(پ ك ك) هستيم و شمال عراق ديگر نقطه آرامي براي آنها نخواهد بود.
آنچه از سخنان اردوغان و از سخنان بيوك آنيت، بر مي آيد اين است كه رهبران تركيه در صورت احساس ناامني داخلي و در خطر قرار گرفتن تماميت ارضي اين كشور، اختلافات را كنار گذاشته و در كنار يكديگر با پ ك ك خواهند جنگيد.
آنچه اكنون خواهد توانست تركيه را از دامن زده شدن به تحركات اين گروهك و گسترده شدن اقدامات ضد تركي در مناطق كردنشين اين كشور نجات دهد، استفاده از كاتاليزورهاي سياسي اجتماعي و فرهنگي براي هزم كردها در ساختار تركيه و ايستادگي شجاعانه در مقابل غرب به رهبري ايالات متحده به عنوان حاميان جدايي طلبي در كشورهاي شرقي است.
غرب، تجربيات خوبي در تجزيه كشورها و تكه تكه كردن آنها براي سلطه بر آنها دارد و تجزيه شوروي سابق، امپراطوري عثماني و يوگسلاوي سابق به كشورهاي كوچكتر و سلطه پذيرتر از نمونه هاي اقدامات مشابه است.
روسيه، ايران، تركيه، عراق، لبنان، چين و بسياري كشورهاي شرقي ديگر، اكنون در معرض تهديدات تجزيه طلبانه غرب به رهبري آمريكا هستند.
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]