تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 26 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):هر کس عبادت خالصش را برای خدا بالا بفرستد، خدا بهتریم مصلحت را برای او نازل می ک...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853565883




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همايش انقلاب مشروطه - 7نائيني مشروعيت حكومت را به مشروط بودن آن مي‌داند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: همايش" انقلاب مشروطه" - 7نائيني مشروعيت حكومت را به مشروط بودن آن مي‌داند
حجت‌الاسلام مير موسوي گفت: نائيني مي‌گويد فقها در صورتي بايد جواز شرعي به سلطنت بدهند كه اين سلطنت محدود به قانون باشد يعني حكومت زماني مشروعه است كه مشروطه باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخش سوم همايش" انقلاب مشروطه از منظر علوم اجتماعي جديد" با عنوان انقلاب مشروطه و مفهوم قانون حجت‌الاسلام سيد علي مير موسوي گفت: در دوران مشروطه فقها به متفكران قوم تبديل شدند و مشروطه را از منظر فقهي مورد بحث قرار دادند و آنچه كه من اكنون مطرح مي كنم مربوط به علامه نائيني است.

دكتر مير موسوي گفت: رويكرد فقهي در واقع نوعي نگرش به موضوعات است كه درصدد فهم حكم خداوند درباره موضوعات است. از همان زمان نگاههاي متفاوتي وجود داشت. عده‌اي مخالف بودند كه مشروطه تحت لواي فقه مطرح شود و عده‌اي هم مثل نائيني معتقدند كه فقها بايد جواز فقهي براي مشروطيت پيدا كنند. نائيني اولين بحثي كه به صورت جدي طرح مي‌كند تحليلي است كه از نوع حكومت ارائه مي‌دهد و تقسيم دوگانه ولايتيه و تملكيه را طرح مي كند كه در سنت ما پيشينه نداشته است و شبيه است به تقسيم بندي برخي از غربيان(مونتسكيو) كه بر پايه التزام و عدم التزام به قانون حكومت را تقسيم مي‌كنند.

وي سپس افزود: نكته دوم نائيني اين است كه حكومت را از مقوله امانت معرفي مي‌كند، يعني ولايت از نوع حكومت، ولايت از باب وقف است بدين معنا كه متولي وقف مالكيتي بر آن ندارد بنابراين حكومت امانت است. از اينجا وي به بحث فسادپذيري و ضرورت مهار دولت سياسي مي‌رسد. او حكومت و سياست را امري مقدس نمي‌داند بلكه امري مي‌داند كه دائماً در معرض قساد است و از اينجا است كه بحث مهار قدرت سياسي را مطرح مي‌كند و درباره چگونگي مهار مي‌گويد كه دو شيوه وجود دارد، يكي شيوه دروني كه خود شخص حاكم رعايت كند و ديگري شيوه مهار بيروني. و از آنجا كه نائيني معتقد است در زمان غيبت بحث عصمت وجود ندارد بايد به راهكارهاي بيروني انديشيد و آنها يكي حكومت قانون است و ديگري وجود مجلس.

مير موسوي در ادامه اظهار داشت: نگرش نائيني به دين و سياست نگرش خاصي است. او معتقد است مرجعيت دين در زندگي سياسي يك مرجعيت مطلق نيست چون بخش عمده‌اي از مسائل سياسي خارح از حوزه نصوص ديني است و در آنجا اتخاذ تصميم بر عهده ولي نوعي است. بنابراين مرجعيت ديني در زندگي سياسي يك مرجعيت محدود است. به اين دليل بايد پذيرفت كه قانونگذاري در اين زمينه امكانپذير است، قانونگذاري از نظر او بدعت نيست، چون بدعت اساساً اين است كه چيزي است كه آنچه را در دين نيست بخواهيم وارد دين كنيم. در حوزه اجتماع قلمرو عقل وسيع است و اين بحث را پيش از نائيني بهبهاني نيز مطرح كرده است. نائيني مي‌گويد فقها در صورتي بايد جواز شرعي به سلطنت بدهند كه محدود به قانون باشد يعني حكومت زماني مشروعه است كه مشروطه باشد.

وي سپس افزود: از نظر نائيني اگرچه قانون مي‌تواند قدرت را محدود كند اما به عنوان تجلي قدرت مردم مطرح نمي‌شود، براي همين در انديشه او قانون در ذيل شريعت قرار مي‌گيرد. در حوزه عمومي اگر جائي تعارض ميان شريعت و قانون باشد تقدم با شريعت است و اينجا است كه فقها بايد وارد عمل شوند.

مير موسوي در پايان گفت: نائيني عليرغم تمام دستاوردهايش نتوانسته است فلسفه سياسي مستقلي را مطرح كند كه در آن آزادي و برابري به مثابه حق مطرح شوند. در رويكرد نائيني دو نوع مرجع اقتدار مطرح مي‌شود يكي اقتدار در حوزه دين و ديگري اقتدار در امر عمومي و او نمي‌تواند از اين بن بست خارج شود. رويكرد وي به فقه در عصر خودش با اقبال فقها مواجه نمي‌شود.
 دوشنبه 14 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن