واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: درگيري ها در اردوگاه "عين الحلوه " زنگ خطري براي لبناني ها
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): بيروت - درد و رنج ناشي از زندگي در شرايط سخت اردوگاهي براي هزاران فلسطيني پناهنده در اردوگاههاي مستقر در لبنان گويا كافي نيست و بايد آنان نگران درگيريهاي داخلي در اين محيط نيز باشند، اما آنچه بيشتر موجب نگراني است تبديل شدن اين درگيريها به فاجعه اي مانند " نهرالبارد " است .
اردوگاه 45 هزار نفري نهرالبارد در طرابلس در شمال لبنان درست در همين ايام در سال پيش شاهد شديدترين درگيري ها بين اعضاي گروه سلفي " فتح الاسلام " با ارتش لبنان بود.
در اين درگيري ها كه از سي و يكم ارديبهشت ماه سال پيش آغاز و به مدت 106 روز ادامه يافت سرانجام با كشته شدن 223 نفر از افراد مسلح فتح الاسلام ، 163 نفر از نيروهاي ارتش لبنان ، جمعي از پناهندگان فلسطيني ، اسارت 200 نفر از نيروهاي فتح الاسلام و ويراني كامل اردوگاه پايان يافت .
اما جالب توجه آنكه اين درگيري وعمليات بي سابقه در نوع خود كه انتقادهايي را به همراه داشت منجر به نابودي كامل گروه فتح الاسلام و بخصوص سركرده آن " شاكر العبسي " نشد و او در كمال ناباوري كه تصور مي شد كشته شده و همسر وي جسد بي جاني را به عنوان شوهرش معرفي و خيال لبناني ها را اندكي آسوده كرد توانست از مهلكه رهايي يابد.
هرچند پس از اين واقعه و پايان يافتن درگيري ها در نهرالبارد تا مدتي فضاي اردوگاهها آرام بود اما از مدتي قبل حضور و فعاليت برخي نيروهاي سلفي در اين اردوگاهها بخصوص در بزرگترين آنها يعني " عين الحلوه " در جنوب لبنان و درگيري هاي آنها وعلاوه بر آن درگيري هاي داخلي برخي گروههاي فلسطيني ( فتح و حماس ) زنگ هاي خطر را براي مقام هاي امنيتي و نظامي لبنان به صدا درآورده است .
پنج روز قبل يك مسوول جنبش فلسطيني "فتح " بر اثر انفجار بمبي كه بر سر راه وي در اردوگاه عين الحلوه كار گذاشته شده بود، زخمي شد و به دنبال آن هواداران جنبش فتح و گروه سلفي جندالشام درگير شدند.
سي ام تيرماه نيز " شحاده جوهر " از افراد برجسته گروه سلفي جندالشام در درگيري هاي منطقه موسوم به "تعمير" در اردوگاه عين الحلوه جان باخت .
روز قبل از آن نيز بر اثر وقوع درگيري در همان منطقه ( تعمير) دو نفر كشته شدند.
سيزدهم تيرماه هم اين اردوگاه شاهد درگيري مسلحانه ميان گروههاي مسلح وابسته به تشكيلات جندالشام و گروه ديگري وابسته به جنبش ملي آزاديبخش فلسطين فتح بود كه به زخمي شدن يك نفر منجر شد.
روز قبل از آن نيز ، انفجار بمبي در اين اردوگاه زيانهاي مادي به بار آورد.
اين اردوگاه پيش از اين حوادث نيز شاهد ناآرامي هايي از اين دست بوده است .
هرچند عين الحلوه با 75 هزار نفر جمعيت ، بزرگترين اردوگاه پناهندگان فلسطيني در لبنان است و بديهي است مشكلات آن از جمله مسايل امنيتي نيز در مقياسي وسيعتر و بزرگتري باشد اما شباهتي كه وقايع اين اردوگاه با نهرالبارد و يا هر اردوگاه ديگري كه ممكن است پديده افراد مسلح و سلفي در آن فعال باشد وجود دارد، اهدافي است كه در پس اين مسايل نهفته است .
اين هدف شايد چيزي جز آمال و آروزي اسراييل و به تبع آن آمريكا و غرب براي " خلع سلاح " فلسطينيان در اين اردوگاهها نباشد.
بر اساس توافق اوليه مقام هاي لبناني و سازمان آزاديبخش فلسطين ، براي تامين امنيت داخلي اردوگاهها ، جمعي از پناهندگان فلسطيني مجهز به سلاح هستند اما آنان از اين وسيله فقط بايد در داخل اردوگاه استفاده كنند.
همچنين بر اساس اين توافق ، ورود نيروهاي نظامي و امنيتي لبنان به داخل اردوگاهها ممنوع است .
شايد بيشتر از فلسطيني ها ، گروههاي سلفي و تندرو و وابسته به القاعده در لبنان كه وجود آنها را مقام هاي فلسطيني و لبناني پيش از اين تاييد كرده اند از اين دو مورد توافق شده يعني وجود سلاح نزد برخي فلسطيني ها و ممنوعيت ورود نيروهاي نظامي لبنان به درون اردوگاه نهايت استفاده را كرده باشند.
نمونه اين موضوع انبار كردن سلاح از سوي گروه فتح الاسلام در اردوگاه نهرالبارد بود كه باعث شد آنان بتوانند بدون رفت و آمد به بيرون از اردوگاه بيش از سه ماه از ذخاير و مهمات انبار شده در اين اردوگاه استفاده كرده و ضربات سنگيني بر ارتش لبنان وارد سازند.
هرچند در اين زمينه برخي گروههاي داخلي به تجهيز فتح الاسلام براي تحقق برخي اهداف سياسي متهم شده اند اما به هر حال اين گروه سلفي از اين مصونيت سوء استفاده كرد. اما آنچه كه مي تواند در وراي اين مسايل نقش داشته باشد توطئه اي براي تحقق خواسته اسراييل يعني خلع سلاح فلسطيني ها است كه در اين صورت ، پس از خروج سوريه از لبنان ، دومين آرزوي اسراييل براي حذف مبارزان مسلح نيز عملي مي شود.
بر همين اساس مقام هاي لبناني بايد ضمن حفظ هوشياري براي جلوگيري از سربرآوردن نهرالباردي ديگر ، از ريختن آب به آسياب دشمن نيز پرهيز كنند.
حدود 400 هزار پناهنده فلسطيني در 12 اردوگاه در لبنان روزگار سپري مي كنند به اميد آنكه روزي به خانه و كاشانه خود راهي شوند.
در بين اين فلسطيني ها جمعي نيز وابسته به گروههاي سلفي هستند.
گروههاي سلفي در لبنان مانند ساير گروههاي سلفي ديگر تحت تاثير تشكيلات القاعده به خشونت گراييده اند.
حركت التوحيد الاسلامي ، الجماعه الاسلاميه ، عصبه الانصار الاسلاميه ، عصبه النور، جندالشام و فتح الاسلام از جمله مهمترين گروههاي سلفي در لبنان هستند كه بيشتر در شمال اين كشور فعاليت مي كنند.
خاورم ** 265**1158**1651
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]