واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري: ثبت ميراث خليج فارس پژوهش و بررسي بسيار زيادي ميخواهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ميراث و گردشگري
ثبت ميراث طبيعي خليج فارس، هم در كليت و هم در اجزا ممكن است؛ اما اين كار پژوهش و بررسي بسيار زيادي ميخواهد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، فريبرز دولتآبادي ـ معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ـ با اعلام اين مطلب گفت: ميراث خليج فارس از سه منظر ميراث تاريخي، ميراث ناملموس و ميراث طبيعي قابل بررسي و كارشناسي است. يكي موضوع آثار تاريخي، فرهنگي است كه در حاشيهي خليج فارس وجود دارد. اين آثار هم بهلحاظ قدمت و هم بهلحاظ غناي ارزش معماري بايد كاوش و بررسي شوند. البته اين حركت از ديرباز در سازمان ميراث فرهنگي اتفاق افتاده و بسياري از اين موارد نيز شناسايي و ثبت شده است.
وي از سيراف يا مجموعههايي كه در بوشهر و بنادر ديگر خليج فارس وجود دارند بهعنوان نمونههايي از اين دست ياد كرد و ادامه داد: اين موضوعي است كه سازمان از قديم روي آن حساسيت داشته است. هر كدام از اين آثار بهتنهايي گواهي بر سيطرهي ما بر خليج فارس هم بهلحاظ تاريخي و هم بهلحاظ ديگر ارزشهاي اشارهشده ميتوانند باشند.
دولتآبادي بيان كرد: موضوع ديگري كه بايد نسبت به آن حساس باشيم، ثبت ميراث ناملموس است كه بهتازگي مورد توجه سازمان قرار گرفته است. ما ميدانيم كه بهلحاظ فرهنگي، يك فرهنگ غني در حاشيهي خليج فارس شكل گرفته است و سوابق غني فرهنگي مانند زبان و گويش و آداب و رسوم، در اينباره وجود دارند و همهي اينها قابل شناسايي و ثبتاند. البته قبلا مطالعاتي در اين حوزه توسط پژوهشكدهي مردمشناسي انجام شدهاند و ما بهتديج كار ثبت آنها را پيگيري خواهيم كرد؛ اما بهنظر ميرسد كه بايد با نگاه مجدد و ويژه به حاشيهي خليج فارس، يكبار ديگر ميراث ناملموس اين حوزه بررسي، كاوش و پژوهش شود.
معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري دربارهي نوع سوم ميراث موجود در خليج فارس، گفت: موضوع مهمي كه در حوزهي خليج فارس وجود دارد، ميراث طبيعي آن است. در اينباره از دو ديدگاه به خليج فارس ميتوان نگاه كرد؛ يكي كل مجموعهي خليج فارس بهعنوان يك مجموعهي واحد است كه بهعنوان يك اثر طبيعي هم در فهرست ميراث ملي و هم در فهرست ميراث جهاني ميتواند قرار گيرد.
وي تأكيد كرد: البته با توجه به وسعت خليج فارس و ويژگيهاي بيشمار طبيعي شامل ويژگيهاي اقليمي، گياهي و جانوري حاشيهي خليج فارس و گونههاي حيوانات داخل خليج فارس، اين مسألهاي است كه بهدقت نيازمند مطالعه و بررسي است.
دولتآبادي در ادامه اظهار داشت: ديدگاه ديگر اين است كه ما عوارض و زيرمجموعههاي خليج فارس را بهعنوان اجزايي از ميراث طبيعي خليج فارس مد نظر قرار دهيم كه اين كار تاكنون صورت گرفته است و شناسايي و پيگيري پروندهي جنگلهاي حرا در جزيرهي قشم از همين نوع نگاه نشأت ميگيرد و بهطور حتم، ديگر ميراث موجود در اين منطقه را نيز شناسايي و ثبت خواهيم كرد.
معاون سازمان با تأكيد بر اينكه مقولهي ميراث طبيعي و ميراث معنوي موضوعي است كه بهتازگي مورد توجه سازمان قرار گرفته است، بيان كرد: به محض آغاز اين جريان در سازمان، پيگيري موضوع خليج فارس نيز در دستور كار قرار گرفت و اين كار اكنون درحال بررسيهاي دقيق كارشناسي است.
دولتآبادي با نامشخص دانستن زمان مورد نياز براي تكميل چنين پروندهاي، افزود: آماده شدن پروندهي خليج فارس منوط به آمادهسازي ارزيابيها و كارشناسيهايي است كه اكنون درحال انجام هستند.
انتهاي پيام
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]