تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803755890




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

حماسه همواره حسین علیه السلام خردمندی های شیعی- روایت “قیام جاودا


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: سرانجام ، در اینجا، نمى توانیم از یاد کرد افسوسى بى گران بگذریم . و آن افسوس بس گران این است که عاشورا، هنوز هم ، چنانکه باید شناخته باشد شناخته نیست . دوست به گونه اى عاشورا را ننمایانده است ، و دشمن به گونه اى عاشورا را پوشانده است . دوستان و معتقدان بیشتر از هر چیز به بعد عاطفى عاشورا گراییدند، و در راه تحقق بخشیدن به رسالتهاى گران عاشورا کوتاهى کردند. و دشمنان در نشناختن عاشورا، یا کوچک شمردن عظمتهاى آن اصرار ورزیدند، و براى دور نگاهداشتن افکار و اذهان و نسلها و شهرها از آشنایى با عاشورا و هماهنگ شدن با اهداف آن ، کوشش بسیار کردند. اگر دوستان هر چه بیشتر به شناساندن ابعاد عجیب و عظیم عاشورا پرداخته بودند، دشمنان توفیق چندانى نمى یافتند. خورشید که طلوع مى کند همه بشریت آن را مى بینند، و همه انسانها خورشید را مى شناسند و از عظمت و ارزش آفتاب آگاهند. و مگر عاشورا خورشید تابیده در آفاق ارزشهاى انسانى و تعالیمهاى روحى بشرى نیست . پس چرا چنانکه باید شناخته نیست ؟ شب عاشورا، روز بزرگ انسانیت است ، و روز عاشورا ملکوت سترگ همه روزهاست …
افسوس که سرایندگان عاشورا، ذات عاشورا را نسرودند؛ یا کمتر سرودند…
افسوس که گویندگان عاشورا، ذات عاشورا را نگفتند؛ یا کمتر گفتند…
ذات عاشورا ذات طلوع است : حماسه رسالت … و آنان بیشتر از غروب دم زدند: کشته شدن و اسارت …؟
ذات عاشورا نماز است و عدالت ، نه تنها عزادارى و مصیبت . اگر کسى عاشورا را باهمه ابعاد آن بشناسد، اصل مصیبت امام حسین (ع ) را فراموش مى کند، و براى “عاشورا حسینى ” به سوگ مى نشیند.
افسوس که زبان عاشورا، آنسان که باید فهمیده بشود نشد، و کسان از نزد خویش براى پیام عاشورا واژه ساختند؛ و همان را که وارثان عاشورا در “زیارت عاشورا” آموخته بودند، یعنى دشمنى با ستمگران (حرب لمن حاربکم ) نیز – چنانکه باید – نیاموختند، و چهره هاى ستمگران اصلى را نشناختند و نشناساندند – و گاه پنهان داشتند و افسوس !…
واژه هاى عاشورا، تنها “تشنگى “، “شهادت ” و “اسارت ” نیست ، “نماز” و “عدالت “نیز هست ؛(۱) بلکه واژه های اصلی همین دوتاست ، نماز واژه شب عاشوراست و عدالت واژه روز عاشورا… یعنى پیام شب عاشورا نماز است ، و پیام روز عاشورا عدالت . و آن سه (تشنگى ، شهادت و اسارت )، سکوى پرتاب است ، لیکن چنین درک نشده و نمى شود، آن زیارت که مى گوید:
اشهد انک قد امرت بالقسط و العدل و دعوت الیهما، و انک صادق صدیق ، صدقت فیما دعوت الیه (۲) – من گواهى مى دهم (یا حسین ) که تو به اجراى قسط و عدل فرمان دادى ، و جامعه اسلامى را به قسط و عدل فرا خواندى . و تو راستگویى و صدیقى (ولى راستى خدایى )، و به هر چه فرا خواندى صادقانه فرا خواندى …
آرى ، -عاشورا، از لحظه آغازین خویش ، یعنى ترک “مکه ” در روز “ترویه ” (روز هشتم ماه ذیحجه که مسلمانان متوجه مکه مکرمه اند، و هرکس امکانى دارد مى کوشد تا در حج شرکت جوید، بویژه مجاوران )، زلزله اى خروشناک و گسترنده بود، که معیارها را دگرگون کرد، و پرچم رسالتى بزرگ را بر افراشت ، و مرزهاى صیانت قرآن را استوار گردانید، و بنیاد جامعه منحرف اسلامى آن روز را (که از سیاست قرآنى و اقتصاد قرآنى و قضاوت قرآنى و عدالت قرآنى و تربیت و اخلاق قرآنى دور افتاده بود، و خصلتهاى جاهلیت از نو در آن زنده شده بود، و تبعیض و تفاوت در آن حضور داشت ، و سستى و مردگى بر آن حکومت مى کرد)، به لرزه در آورد…
-عاشورا حاکمیت ضد قرآنى دربار دمشق را مطرود اعلام نمود. افکار تخدیر شده را به خود آورد. آن دسته از اصحاب پیامبر(ص ) و عالمان و محدثان و بزرگان مسلمین را که مى پنداشتند در برابر اوضاع انحرافى جامعه اسلامى هیچ تکلیفى ندارند محکوم کرد. -زهدپیشگان صوفى مشرب را (که محصول نفوذ فرهنگهاى بیگانه در اسلام و – اغلب – موید ستمگران و موجب تخدیر اذهان و سستى در حرکتهاى اجتماعى و انقلابى بودند) رسوا ساخت . - اعتبار واعظان و عالمانى را که در جو اختناق زندگى مى کردند و پذیراى ذلت بودند کاست . -ماهیت اسلام را حاکمیت حق و عدل است از نو مطرح کرد. حکومت تحمیلى و صددرصد غیر مشروع یزید را باطل خواند. -نظام انبیایى فراموش شده را که شالوده آن بر اجراى عدالت – در همه جا و براى همه کس – است به یاد آورد. -خصلتهاى جاهلیت را که زنده شده بود به سوى نابودى راند. -به نسلهاى پر شور جوان تفسیر زندگى آموخت . -بى ثمرى کار عالمان و فقیهانى را که در مسجدها و مدرسه هاى تابع حکومت ظالم به کار علم و درس ‍ مشغول بودند نشان داد. -پوچى عمر عابدان و زاهدانى را که به زهدى گسسته از تعهدهاى اجتماعى و تحرکهاى اقدامى دل خوش ‍ کرده بودند بر ملا ساخت . -نشان داد که دین خدا امانت الهى است که هر گاه زمامداران در نگاهدارى آن خیانت کنند، هیچ چیز مهمتر از مبارزه با آن نیست . -یادآور شد که انسان ودیعه خدایى است که هرگاه حاکمیتها مسیر او منحرف سازند، مهمترین تکلیف ایستادن در برابر آنهاست . عاشورا، فریادهاى شورگستر پیامبران را – دوباره -؛ گوشهاى سنگین فرود آورد؛
و خون قرآن را در قلبهاى مرده جارى ساخت . اذانها و نمازها را از زیر غبار تحمیلى سیاستهاى تخدیرآموز در آورد و جلا داد، و جانها و روانها را از حضور بى حاصل در عرصه زندگیهاى مذلت بار بیرون کشید.
-اذانهاى بى محتواى آن روز را محتوا بخشید. -نمازهاى بى خروش آن روزگار تغذیه کرد. -زندگى با ظالمان را که بجز غرق شدن در منجلاب تسلیم و انحراف و ذلت پذیرى چیزى نیست از مرگ بدتر خواند. -مرگ در راه آزادى و عدالت را سعادت کامل دانست . -رسالت انسان را یادآورى کرد. -حماسه قرآنى را تحقق بخشید. -جوهر تزکیه و تعلیم را که رکن رسالت الهى است به تبلور آورد. -روزهاى یکسان گذر بى خورشید را از افسردگى رهانید. -همتهاى سست آسایش طلب را نفور ساخت . -مردانگیها و دلاورى ها را رواج داد. -آیات جهاد را بر در و دیوار آبادیها نقش کرد. -طنین فریاد عدالت را در گوش لحظه ها در انداخت . -به سپیده دمان مضمون داد. -شامگاهان را از پوچى تهى کرد. -حماسه نمازگزاران را، در آفاق موجودیت انسان و تاریخ ، جلالتى آسمانى ، بر فراز قله عظمتهاى راستین برنشانید. -عاشورا، فریادهاى شورگستر پیامبران را – دوباره -؛ گوشهاى سنگین فرود آورد؛ -و خون قرآن را در قلبهاى مرده جارى ساخت . -اذانها و نمازها را از زیر غبار تحمیلى سیاستهاى تخدیرآموز در آورد و جلا داد، -و جانها و روانها را از حضور بى حاصل در عرصه زندگیهاى مذلت بار بیرون کشید. … هر جا و هر کس با خود مى گفت : عاشورا! شهادت پسر پیامبر! اسارت دختران پیامبر! و براى چه ! و این خروش صخره هاى ساحل فرات بود که دلها را مى لرزاند و از جا مى کند. و این انفجار بیدادگر خونى بود که در زمزمه مناجات سحرگاهان راه یافت ، و سپیده دمان را طلایه دار اعلام حضور خویش ساخت ، و روزها را از تلالو شکوهمند تعهد و رسالت بیاکند، و در واژه هاى زندگى سارى گشت … -عاشورا، شهادت پسر پیامبر، اسارت دختران پیامبر، و آواره – گرداندن آنان در شهرها و بیابانها، و حاضر نمودن آنان- با غل و زنجیر – در دربار دمشق ، در حضور حاضران مجلس یزید، به همراه اظهار شادمانى از فتح و پیروزى و غلبه بر فرزندان پیامبر، چرا؟ و براى چه ؟ این سوالى بود که افکار را به خود مشغول مى داشت ، و سینه ها را مى جوشاند… تا خطبه هاى على وار بانوى قهرمان کربلا، و سخنرانى ولى خدا (در اجماع شام ، در مرکز حاکمیت حزب اموى و پهنه نفوذ فرهنگ جاهلیت سفیانى )، که ماییم فرزندان مکه و منى ، و زمزم و صفا… و ماییم فریادگران راستین اذان ، و حاملان راستین قرآن …قرآن یکبار دیگر با حنجره عاشورا تلاوت شد، تا هیچگاه – آرى ، هیچگاه – فراموش نگردد. و فراموش نمى گردد، تا وارث کبیر عاشورا بار دیگر آن را تلاوت کند، و احکام فراموش شده را نمودار سازد، و معناى حکومت اسلام را نشان دهد…
و بدینگونه عاشورا از مرز شهادت و اسارت گذشت ، و بر فراز قله جاودان رسالت جاى گرفت ، رسالت احیاى قرآن و نجات انسان . و بدینگونه عاشورا دوباره جو نزول قرآن را بازسازى کرد، و سیاهیهاى متراکم جاهلیت را زدود. و نجات این کتاب آسمانى را از همه تمهیدهاى الحادى و حذفهاى تعبیه شده اموى نمود.
قرآن یکبار دیگر با حنجره عاشورا تلاوت شد، تا هیچگاه – آرى ، هیچگاه – فراموش نگردد. و فراموش نمى گردد، تا وارث کبیر عاشورا بار دیگر آن را تلاوت کند، و احکام فراموش شده را نمودار سازد، و معناى حکومت اسلام را نشان دهد…
و اکنون ما مسلمانانیم و دو تجدیدنظر ضرورى ، یعنى دو تکلیف بزرگ ، در برابر عاشورا:

الف – تجدید نظر در شناخت عاشورا، شناختى ژرف و گسترده ، و رابطه آن با اهداف پیامبران و آرمانهاى قرآن ؛ و سپس ‍ شناساندن آن ، به همه ابعاد، و رساندن پیام آن ، به همه انسانها، به نام یک وظیفه بزرگ انسانى ، و یک اقدام سترگ اسلامى . ب – تجدید نظر در چگونگى بهره ورى از عاشورا، و بهره رسانى به انسانها بوسیله آن ، و برگزارى مراسم آن ، و مناسبات متصدیان ، و شرایط ضرورى و بسیار مهم و لازم الرعایه وعاظ حسینى و ذاکران و مداحان و هیئتهاى عزادارى ، و چگونگى اشعار و ادبیات عاشورا، و خلاصه بازسازى “فرهنگ عاشورا”، در جهت هر چه بیشتر عمق بخشیدن به آن ، و بهره رسانى و ساخته شدن و سازندگى به وسیله آن ، و گسترش دادن نفوذ آن ، در نسلها و عصرها… به منظور رهایى خلقها از باطل و ستم و رسیدن به حق و عدالت …
۱-سخنان حضرت امام حسین (ع ) را، که از کتاب “تحف العقول ” نقل شده ، دوباره بخوانید و در آنها ژرف بیندیشید؛ نیز خطبه دوم روز عاشورا را – “ابصارالعین ” ص ۷ و۱۱٫
۲-زیارت روز اول ماه رجب





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن