محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829610627
دندانپزشكي ترميمي و زيبايي
واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: تخصصي در دندانپزشكي است كه به امر ترميم و بازسازي دندانهاي طبيعي و تأمين زيبايي ظاهري دندانهاي فرد مي پردازد.
انواع ترميم هاي دنداني
ترميم همرنگ دندان
سفيد كردن دندانهاي زنده
آمالگام
بعضي تصورات غلط در مورد آمالگام
سايتهاي مرتبط
انواع ترميمهاي دنداني
2 نوع ترميم دنداني وجود دارد:
مستقيم
غير مستقيم
ترميمهاي مستقيم: در يك جلسه، بلافاصله پس از تراش و آماده سازي حفره، در محل قرار داده مي شوند، مثل آمالگام، گلاس آينومر، رزين آينومر و بعضي ترميمهاي رزين كامپوزيت.
ترميمهاي غير مستقيم: معمولاً نياز به دو يا چند جلسه درمان دارند. در جلسه اول، دندانپزشك دندان را تراش داده و آماده مي سازد و از ناحيه اي كه بايد ترميم شود، قالبي تهيه مي كند، قالب به لابراتوار دندانپزشكي فرستاده مي شود كه ترميم را در آنجا مي سازد. در جلسه بعدي، دندانپزشك ترميم آماده شده را به حفره با سمان مي چسباند و در صورت لزوم آن را تصحيح مي نمايد. مثل اينله، انله، ونيرها، روكشها و بريج هاي ساخته شده از طلا، آلياژ هاي فلزي، سراميك يا كامپوزيت.
ترميم هاي دنداني مستقيم - يك جلسه اي
ترميم آمالگام
معمول ترين ماده ترميمي است كه بيش از صد سال است كه استفاده مي شود. ماده اي با دوام، با كاربرد آسان، بسيار مقاوم به سايش و نسبت به ساير مواد ارزانقيمت مي باشد. به دلايل مذكور، سالها است اين ماده ، بعنوان انتخاب اول در بسياري از موارد، چه از نظر دندانپزشك و چه از نظر بيمار باقيمانده است. آمالگام بر اساس نظر بسياري سازمانهاي معتبر جهاني كه در رابطه با سلامت افراد كار مي كنند، ماده اي بي خطر، قابل اطمينان و مؤثر در ترميم دندان مي باشد. به دليل تحمل بسيار بالاي آمالگام نسبت به نيروهاي قوي جويدن ،بويژه در ترميم دندانهاي آسيا در خلف دهان كه نيروهاي جويدن به شدت اعمال مي شوند، توصيه مي شود. موارد بسيار اندكي از حساسيت افراد نسبت به آمالگام تا كنون گزارش شده است. معايب آمالگام عبارتنداز: حساسيت كوتاه مدت دندان نسبت به سرما و گرما پس از ترميم دندان، رنگ نقره اي ترميم كه از نظر زيبايي مطلوب نيست(بويژه هنگامي كه دندان ترميم شده در ناحيه قدامي دهان باشد)، مشهود بودن ترميم هنگام خنديدن و صحبت كردن شخص و بالاخره تراش دندان، دندانپزشك ممكن است در ترميمهاي آمالگام نسبت به ساير مواد ترميمي ميزان بيشتري از ساختمان دندان را بردارد تا آمالگام با دندان تطابق يابد.
ترميم كامپوزيت
كامپوزيت تركيبي از يك رزين آكريليك و ذرات نرم شبيه شيشه مي باشد كه ترميمي همرنگ دندان را به ما مي دهد. دوام و مقاومت به شكستگي كامپوزيت در حفرات كوچك تا متوسط با نيروهاي جويدن متوسط خوب است. ميزان كمتري از ساختمان دندان، در طي تراش دندان براي ترميم با كامپوزيت برداشته مي شود و اين امر منجر به داشتن ترميمي كوچكتر نسبت به آمالگام مي شود. كامپوزيت ها با مواد چسبنده به ساختمان دندان متصل مي شوندو دندان پزشك مي تواندترميم محافظه كارانه تري انجام دهد. در دندانهاي تحت نيروهاي مضغي شديد، ترميمهاي كامپوزيت مقاومت متوسطي نسبت به سايش دارند كه ميزان آن كمتر از مقاومت آمالگام است. قيمت آن متوسط است و به سايز حفره ترميمي و تكنيكي كه دندانپزشك براي جايگزيني آن در حفره انتخاب مي كند، بستگي دارد. زمان لازم براي قرار دادن يك ترميم كامپوزيت معمولاً بيشتر از آمالگام است. در ترميم كامپوزيت بايد بتوان حفره را در طي انجام ترميم، خشك و تميز نگهداشت. اين نوع ترميم ممكن است به مرور زمان دچار تغيير رنگ شود.
نيومرها
گلاس آينومرها موادي همرنگ دندان هستند كه از مخلوط اسيد آكريليك و پودر شيشه نرم تهيه مي شوند و براي ترميم حفرات بويژه در سطح ريشه دندانها استفاده مي شوند. گلاس آينومرها مقادير اندكي فلورايد آزاد مي سازندكه براي بيماران در معرض خطر بالاي پوسيدگي ممكن است مفيد باشد. ميزان تراش دندان و در نتيجه وسعت ترميم نهايي در ترميم با گلاس آينومر كوچكتر از آمالگام است. گلاس آينومر در ترميم هاي كوچك كه تحت فشارهاي مضغي قوي نيست، استفاده مي شود، چون مقاومت اندكي نسبت به شكستگي دارند، اغلب در حفرات كوچكي كه تحت فشار نيستند(بين دندانها) يا روي ريشه دندانها استفاده مي شوند. رزين آينومرها هم از فيلر شيشه و اسيدهاي آكريليك و رزين آكريليك تشكيل شده اند. آنها نيز مقاومت كم تا متوسطي نسبت به شكستگي داشته و در ترميم هايي كه تحت فشار نيست( بين دندانها) بكار مي روند. آينومرها در سطوح اكلوزال دچار سايش زيادي مي شوند. هم گلاس و هم رزين آينومرها رنگ طبيعي دندان را تقليد مي كنند ولي شفافيت مينا را ندارند. هردو بخوبي توسط بيماران تحمل مي شوند و به ندرت واكنش آلرژيك ديده شده است.
ترميم هاي دنداني غير مستقيم(دو يا چند جلسه اي)
گاهي بهترين درمان براي يك دندان، استفاده از ترميمي است كه در يك لابراتوار از يك قالب ساخته شده است. روكش تمام سطوح جونده و سطوح طرفي دندان را مي پوشاند. اينله كوچكتر است و داخل دندان قرار مي گيرد. انله بزرگتر از اينله ولي مشابه آن مي باشد و قسمتي يا تمام سطح جونده دندان را مي پوشاند. قيمت ترميم هاي غير مستقيم معمولاً بالاتر از ترميم هاي مستقيم است كه اين امر به دليل تعداد و طول مدت جلسات كاري و هزينه لابراتوار مي باشد.
كامپوزيت غير مستقيم
روكش، اينله و انله ممكن است در لابراتوار از كامپوزيت ساخته شوند. اين مواد مشابه ترميم هاي مستقيم كامپوزيت و به رنگ دندان مي باشد. مزيت كامپوزيت هاي غير مستقيم اين است كه آنها باعث سايش دندانهاي مقابل نمي گردند. مقاومت و دوام آنها به اندازه پرسلن يا ترميم هاي فلزي نيست و بيشتر مستعد سايش و تغيير رنگ مي باشند.
ترميم هاي همرنگ دندان
پركردگي هاي همرنگ دندان كدامند؟
عمده پركردگيهاي همرنگ دندان از مواد پلاستيكي سختي بنام رزين هاي كامپوزيتي ساخته شده اند كه رنگ و ظاهري شبيه به دندان دارند. اين مواد ترميمي كمتر به چشم آمده و بسيار مورد علاقه و درخواست بيماران مي باشند. از ديگر مواد همرنگ دندان، از گلاس اينومرها مي توان نام برد.
مزاياي پركردگيهايي همرنگ دندان چيست؟
رزين هايي كامپوزيتي همرنگ دندان بوده و بسيار طبيعي تر از ساير پركردگيها مي باشند. بيمار با اعتماد به نفس و اطمينان بيشتري مي تواند بخندد، صحبنت كند و غذا بخورد. گلاس اينومرها با دندان پيوند شيميايي داشته و به عبارت ديگر با آن تركيب شده و از خود فلورايد آزاد مي نمايند كه از عود پوسيدگي جلوگيري مي كند.
معايب پركردگي هاي همرنگ دندان چيست؟
نخست آنكه، ترميم هاي همرنگ براي همه دندانها و همه حفرات قابل استفاده نمي باشد، لذا بهتر است در ترميم حفرات كوچك تر و در نواحي دندانهاي جلو استفاده شوند. البته مواد كامپوزيتي خاصي نيز وجود دارند كه از آنها مي توان براي ترميم حفرات بزرگ و در دندانهاي آسيا نيز استفاده كرد. دوم اينكه، هزينه ترميم دندان با كامپوزيت ها گران تر است چون علاوه بر قيمت آنها، زمان بيشتري صرف ترميم دندانها با آنها مي گردد.
چگونه مي توان تشخيص داد بهتر است دنداني با مواد همرنگ پر شود؟
اين اداره و تصميم را به عهده دندانپزشك بگذاريد.
چگونه مي توان از پرگردگي هاي همرنگ دندان مراقبت كرد؟
مراقبت هاي لازم در اين زمينه مشابه مراقبت براي بقيه انواع پركردگي هاست كه شامل: مسواك زدن، نخ كشيدن و معاينات منظم و دوره اي دندانپزشكي مي باشد. با رعايت بهداشت دهان هر ترميمي دوام زيادي خواهد داشت. دندانپزشك ضمن معاينه كليه دندانها، پركردگي ها را نيز از نظر تغيير رنگ، نشتي، سائيدگي غير معمول و شكستگي، تحت نظر دارد و شما را از اين كه نيازي به ترميم مجدد دندان باشد، مطلع مي سازد.
سفيد كردن دندانهاي زنده
بسياري از مردم از بدرنگي دندانهايشان رنج مي برند و بسياري نيز مايلند كه دندانهاي سفيدتري داشته باشند. رنگ دندان متناسب با رنگ پوست مي باشد. دندانهاي سياهپوستان بسيار سفيد بنظر مي آيند كه در واقع اينطور نيست و زمينه تيره و سياه پوست آنها ايجاد خطاي ديد نموده و باعث مي شود كه دندانهايشان سفيدتر ديده شوند. معذالك بسياري از مردم دندانهاي تيره تري دارند كه با رنگ پوستشان متناسب نمي باشد و ممكن است اين تيرگي ژني بوده و يا بطور اكتسابي بوجود آمده باشد. عوامل متعددي در بروز بدرنگي دندان موثرند. با پيشرفت سن رنگ دندانها تيره تر مي گردد. مصرف بعضي از داروها مثل تتراسايكلين ها در زمان حاملگي و در كودكي رنگ دندانها را تغيير مي دهد، زيرا كه اين داروها تمايل به تركيب با انساج سخت بدن دارد. مصرف دخانيات و مواد غذايي رنگي باعث تغيير رنگ خارجي دندان مي گردد. بيماريهايي مثل اريتروبلاستوز، هماتوپورفيريا و آلكاپتونوري از عوامل بدرنگي دندان مي باشند. مسموميت با فلورايد (فلوروزيس) و برخي از اختلالات و نواقص تكاملي و اكتسابي در مينا و عاج نيز در تغيير رنگ دندان مؤثرند. از ديگر موارد تغيير دهنده رنگ دندانها مي توان از ضربه به دندان و خونريزي داخلي آن و برخي از معالجه عصب ها نام برد.
از چه موادي براي سفيد كردن دندان زنده استفاده مي شود؟
بطور معمول از دو ماده هيدروژن پراكسايد(آب اكسيژنه) و كاربامايدپراكسايد استفاده مي شود كه بصورت ژل تهيه شده و در سرنگ هايي پلاستيكي به بازار عرضه ميشوند.
آيا براي استفاده از اين مواد به وسايل خاصي احتياج هست؟
بله، دندانپزشك از دندانها قالب گيري بعمل آورده و يك قاشقك نرم از جنس پلاستيك هاي نرم و شفاف كه دندانها را در بر مي گيرد مي سازد. ماده سفيدكننده فقط بر روي سطوح و دندانهايي در قاشقك ماليده مي شود كه در معرض ديد بوده و احتياج به سفيدتر شدن دارند.
چه مراقبت هايي در طول درمان لازم است؟
هركارخانه سازنده اي بروشور حاوي اطلاعات و دستورات را ضميمه كرده است. مراقبت هايي كه عموميت داشته و بيماران بايد رعايت كنند عبارتند از:
1 - از قاشقك سفيد كننده براي هر دو فك همزمان استفاده نشود، چونكه اين عمل براي بيمار مزاحمت ايجاد نموده و بهتر است نيز بيمار دندانهاي يك فك را در ابتدا سفيد نموده و مؤثر بودن آن را در قياس با دندانهاي فك مقابل مشاهده كند.
2 - از ژل سفيد كننده فقط براي سطوح بيروني و يا دندانهايي كه در صحبت كردن و يا خنديدن به چشم مي آيند استفاده شود.
3 - از مقدار تجويز شده تجاوز نشود و اينطور نيست كه با مصرف بيشتر، دندانها بيشتر و يا زودتر سفيد شوند.
4 - در مواقعي كه قاشقك حاوي ژل سفيدكننده در دهان قرار دارد از مصرف مايعات و يا غذاها خودداري شود.
5 - زمان تجويز شده، دقيقاً رعايت شود.
6 - از فشردن قاشقك حاوي ژل با فشار دندانهاي فك مقابل و يا با دست اجتناب شود.
7 - در طول دوره درمان از خوردن و آشاميدن مواد غذايي رنگي مثل قهوه، چاي، انواع كولاها، سبزي و انواع سس هاي رنگي امتناع شود.
8 - سيگار نكشيد و از خوردن و آشاميدن ميوه هاي ترش و اسيدي مثل مركبات و تنقلاتي مثل لواشك، تمرهندي، قره قوروت و ... خودداري شود.
9 - از همه مهمتر قبل از استفاده دندانها را بخوبي مسواك زده و با نخ نيز تميز نمائيد.
آيا استفاده از مواد سفيد كننده دندان ضرر دارد؟
دو ماده اي كه بطور رايج استفاده مي شوندموادي هستند كه سالهاست به عنوان دهانشويه استفاده شده و مورد تأئيد جوامع دندانپزشكي مي باشند. ولي مصرف آنها، گاهاً ممكن است عوارضي چون حساسيت به دارو و يا حساس شدن دندانها را بدنبال داشته باشد. در مورد حساسيت به دارو مصرف آن به كلي قطع مي گردد ولي در صورت حساس شدن دندان، بايد اطلاع داشت كه اين حساس شدن گذرا بوده و با تمهيداتي كه دندانپزشك بكار مي برد، برطرف مي گردد. معمولاً يكي دو روز فاصله انداختن بين جلسات استفاده، حساسيت دندان را بهبود مي بخشد.
مواد سفيدكننده در چه تغيير رنگهايي تجويز مي گردد؟
برخي از ضايعات و نواقص دنداني مثل بد ساخته شدن مينا و عاج به آن جواب نداده و نياز به درمانهاي تكميلي مثل لامينيت دارند. دندانهايي كه بسيار حساس مي باشند نيز كانديد خوبي نمي باشند و در زنان باردار و شيرده نيز توصيه نمي گردند. از نظر نوع رنگ دندانهايي كه رنگشان در گزوه زرد و نارنجي و قهوه اي است، به درمان بهتر پاسخ داده و دندانهايي كه رنگ زمينه اي آنها خاكستري يا آبي است در برابر درمان مقاومت داشته و نياز به درمانهاي تكميلي مثل لامينيت و روكش هاي چيني دارند.
آيا استفاده از مواد سفيدكننده بدون تجويز پزشك مجاز است؟
استفاده از اين مواد بدون نظر و تجويز دندانپزشك توصيه نمي گردد و تركيب شيميايي و درصد مواد متشكله فعال آنها متفاوت است و براي هر بيماري نحوه مصرف و مقدار مواد مورد نياز فرق مي كند.
قبل از درمان چه مواردي بايد رعايت شود؟
دندانپزشك با معاينه دندانها پركردگي هايي را كه ترك و نشتي دارند شناسايي و مجدداً ترميم مي نمايد. ضمناً دندانهاي پوسيده نيز بايد ترميم شوند. اگر قرار است ترميمي زيبايي و يا روكش چيني و همرنگ با دندان صورت گيرد، اين درمانها در جهت هماهنگي رنگ آنها با دندانهاي ديگر به بعد از درمان سفيد كردن موكول شوند.
چه مدت طول مي كشد تا دندانها سفيدتر شوند؟
مدت درمان بستگي به چند عامل دارد:
- رنگ زمينه اي دندان و ميزان تيرگي آن
- همكاري بيمار و زمان استفاده
- نسبت و درصد ماده فعال ژل سفيدكننده
آمالگام
آمالگام قديمي ترين ماده پركننده دندان مي باشد كه هنوز هم مورد استفاده بوده و كارآيي زيادي دارد. اولين آمالگام در اوائل قرن نوزدهم (سال 1819) به دندانپزشكي عرضه شد. آمالگام هاي اوليه را از سوهان نمودن سكه هاي نقره و مخلوط كردن آنها با جيوه بدست مي آوردند.
تركيب آمالگام چيست؟
پودر آمالگام آلياژي عمدتاً متشكل از نقره، مس و قلع مي باشد كه بيشترين درصد مواد متشكله آن نقره مي باشد. در مطب هاي دندانپزشكي اين پودر با جيوه مخلوط شده و بصورت آلياژ آمالگام مورد استفاده قرار مي گيرد.
مزاياي آمالگام چيست؟
با توجه به حدود دو قرن استفاده از اين مواد، آمالگام به عنوان يكي از بهترين مواد ترميمي شناخته شده مي باشد. مقاومت آمالگام در برابر فشارهاي سنگين جويدن زياد مي باشد. بعد از اختلاط پودر آمالگام با جيوه، بصورت خميري درآمده كه براحتي در حفرات دندان تراش خورده گذاشته شده و سپس سخت مي گردد. بنابراين كاربرد راحت آن يك امتياز محسوب مي گردد و با توجه به كوتاهي زمان كار، هزينه آن از كامپوزيت ها (مواد ترميمي همرنگ دندان) كمتر مي باشد.
آيا جيوه موجود در آمالگام سمي است؟
فلز جيوه و بخار جيوه و تركيبات آلي آن داراي سميت زيادي بوده و براي انسان ضرر دارد، ولي جيوه موجود در آمالگام بصورت تركيب معدني آن مي باشد كه داراي سميت بسيار كمتري نسبت به بقيه حالات جيوه مي باشد و تحقيقات نشان داده است كه مقدار جيوه اي كه از اشخاصي كه متوسط 8 عدد پركردگي آمالگام داشته اند متصاعد مي شود كمتر از حد مجاز جيوه اي است كه كارگران معادن جيوه مي توانند دريافت كنند.
معايب آمالگام چيست؟
آمالگام همرنگ دندان نبوده و به رنگ فلز مي باشد، ضمناً نياز به زماني نسبتاً طولاني (تا چند ساعت) براي سخت شدن دارد و به دليل ماهيت فلزي عايق حرارتي و الكتريكي نمي باشد.
علت تغيير رنگ بعضي از پركردگي هاي آمالگام چيست؟
تركيبات نقره موجود در آمالگام مستعد تغيير رنگ بوده، بخصوص در تماس با مواد غذايي سولفوردار مانند تخم مرغ، رنگ آن مقداري تيره مي گردد كه با توجه به اينكه دندانهاي خلفي با آن پر مي شوند و ديده نمي شوند جاي نگراني وجود ندارد.
علت اينكه گاهي با كشيدن زرورق پوشش شكلات و سيگار بر پركردگي آمالگام، دندان تحريك ميگردد چيست؟
تماس دو فلز نا متجانس در دهان در مجاورت بزاق ايجاد يك جريان الكتريكي گذرا مي كند كه گالوانيك نام دارد. تماس قاشق مسي يا زرورق آلومينيومي با پركردگي آمالگام ممكن است اين جريان الكتريكي را بوجود آورد ولي با قاشق هاي استيل اين حالت يا اتفاق نمي افتد و يا كمتراست و در كل نبايد نگران بود.
چرا بعضي از پركردگي ها مي شكنند و يا خالي مي شوند؟
دنداني كه ترميم مي گردد مسلماً مثل حالت اولي كه سالم و دست نخورده و بدون پوسيدگي بوده مقاومت ندارد و همانند چيني بند زده شده است و احتياج به مراقبت بيشتري دارد. ضمناً به دليل اينكه آمالگام به دندان نمي چسبند نياز به حفره گيردار دارد. رعايت بهداشت دهان ودندان و دستوراتي كه دندانپزشك مي دهداز موارد شكست مي كاهد. عدم رعايت موازين بهداشتي و توصيه هاي مراقبتي باعث عود پوسيدگي در نسج دنداني باقيمانده مي شود. علاوه بر اين فشارهاي زياد سيستم جونده، رفتن يك جسم سخت مثل سنگ روي پركردگي به هنگام غذا خوردن و ضعيف بودن ديواره هاي حفره سبب ساز مي باشند. مقدار نسج باقيمانده، وسعت و عمق حفره، محل آن و دندان درگير نيز از مواردي هستند كه در دوام و عمر دندان ترميم شده دخالت دارند.
از پركردگي هاي آمالگام چگونه بايد مراقبت كرد؟
عمده سختي آمالگام در ساعت اول بعد از ترميم ايجاد مي گردد. بعد از پر كردن دندان با آمالگام بهتر است تا چند ساعت غذايي خورده نشود. روز اول با سمتي از دهان كه دندان پر شده، عمل جويدن غذا صورت نگيرد. در صورت احساس بلند بودن پر كردگي در اولين فرصت براي كوتاه كردن آن به مطب مراجعه شود. در روز اول پر كردن دندان با آمالگام بهتر است از غذاهاي نرم استفاده شود. از روز بعد جويدن عادي موردي ندارد.
آيا آمالگام دنداني بي خطر است؟
بله، آمالگام به مدت بيش ازصد سال است كه در سراسر دنيا براي ترميم دندان استفاده مي شود و مطالعات هرگونه ارتباط بين ترميم هاي آمالگام و مشكلات پزشكي را رد كرده اند. به همين دليل آمالگام هنوز يك ماده بي خطر براي بيماران دندانپزشكي محسوب مي شود.
آيا ممكن است كسي نسبت به آمالگام، واكنش آلرژيك نشان دهد؟
تعداد بسيار كمي از افراد نسبت به ترميم هاي آمالگام آلرژيك هستند و تا به حال كمتر از 100 مورد گزارش شده است. در اين موارد نادر، جيوه، پاسخ آلرژيك را برانگيخته است و علائم آلرژي به آمالگام مشابه ساير آلرژيهاي پوستي بوده است. اغلب بيماران آلرژيك نسبت به آمالگام، تاريخچه پزشكي يا فاميلي آلرژي به فلزات را دارند. اگر وجود آلرژي قطعي باشد، ترميمهاي ديگري بايد استفاده شود.
آيا درست است كه در ساير كشورها، استفاده از آمالگام ممنوع شده است؟
خير- گزارشات نادرست محدوديت استفاده از آمالگام را در تعدادي كشورها با ممنوعيت كلي آن اشتباه كرده اند. در حال حاضر، دندانپزشكان در سراسر دنيا از آمالگامهاي دنداني استفاده مي كنند تا دندانهاي پوسيده را ترميم كنند. مطالعات نيز هيچ ارتباطي بين ترميمهاي آمالگام و مشكلات پزشكي نيافته اند.
آيا ترميمي وجود دارد كه همرنگ دندان باشد؟
بله، رزين هاي كامپوزيت مواد پلاستيكي همرنگ دندان(ساخته شده از شيشه و رزين) هستند كه هم براي پركردن دندان و هم براي ترميم نقايص دنداني بكار مي روندو به دليل اينكه همرنگ دندان مي باشند، تشخيص آنها از دندان طبيعي مشكل است. كامپوزيتها معمولاً در دندانهاي قدامي كه ظاهر طبيعي فرد اهميت دارد، بكار مي روند. در دندانهاي خلفي نيز بسته به محل و وسعت پوسيدگي از مواد همرنگ دندان استفاده مي شود. رزين هاي كامپوزيت معمولاً گرانتر از آمالگام هستند.
اگر دندان من آسيب نديده باشد و ترميم آن سرجاي خود باشد، چرا نياز به تعويض آن مي باشد؟
فشارهاي مداوم جويدن، سائيدن و فشردن دندانها باعث سايندگي، شكستن يا ترك خوردن ترميم مي شود كه ممكن است شما متوجه آن نباشيد، ولي دندانپزشك در طي معاينات روتين دندانپزشكي، ضعيف شدن ترميم را تشخيص داده و تصميم به تعويض آن مي گيرد. اگر حدفاصل ميناي دندان و ترميم شكسته شود، ذرات غذا و باكتريهاي مولد پوسيدگي به زير ترميم راه مي يابند و باعث بروز پوسيدگي در آن دندان مي شوند. پوسيدگي درمان نشده، باعث عفوني نمودن پالپ دندان و بروز آبسه مي شود. اگر نرميم وسيع باشد يا پوسيدگي مجدد ايجاد شده، گسترده باشد، ممكن است ميزان كافي از نسج دندان باقي نمانده باشد، تا بتوان آن را مجدداً ترميم نمود. در اينگونه موارد دندانپزشك، دندان را بازسازي و روكش مي نمايد.
بعضي تصورات غلط در مورد آمالگام
-آمالگام دنداني، براي سلامتي مضر مي باشد. صحيح: درست نيست. شما بايد از اين نظر كاملاً مطمئن باشيد. سازمانهاي متعدد بين المللي كه مسئول مراقبت از سلامت عموم مردم هستند. بارها اعلام داشته اند كه ترميم هاي آمالگام بي خطر هستند.اين سازمانها عبارتنداز: سازمان بهداشت جهاني،انستيتوي ملي سلامت، سازمان غذا و دارو و ...
- برداشتن ترميمهاي آمالگام، بعضي بيماريها را درمان مي كند. صحيح: اين تصور كاملاً غلط است و نامعقول است كه با اين باور افراد را متحمل انجام درمانهاي دندانپزشكي غير ضروري بنمائيم. بسياري از سازمانهاي معتبر پزشكي اين مسئله را تائيد كرده اند.
- هيچ مدرك علمي دال بر پيشرفت MS يا ساير بيماريهاي عصبي با ترميمهاي دنداني حاوي جيوه وجود ندارد(انجمن ملي مالتيپل اسكلروزيس)
- بر اساس مستدل ترين مدارك علمي، هيچ رابطه اي بين ترميمهاي دنداني نقره اي و آلزايمر وجود ندارد.(انجمن آلزايمر)
- هيچ مدرك علمي در مورد اثرات سمي كلينيكي قابل اندازه گيري و بررسي در مورد آمالگام دنداني وجود ندارد.(آكادمي پزشكان اطفال آمريكا)
- ترميمهاي آمالگام، بخارات جيوه آزاد مي سازند كه براي سلامتي بدن مضراست. صحيح: تحت فشار جويدن يا سائيدن، مقادير بسيار اندكي بخار جيوه ( بين 3-1 ميكروگرم در روز) ممكن است از آمالگام آزاد شود، اما مدارك علمي دال بر مضر بودن اين سطح پائين تماس با بخار جيوه وجود ندارد. متخصصين مواد دندانپزشكي اظهار ميدارند كه در يك فرد بسيار حساس، بايد حدود 500 ترميم آمالگام وجود داشته باشد تا حداقل علائم تماس با بخار جيوه بروز نمايد.
- دندانپزشكان نمي توانند به بيمارانشان بگويند كه آمالگام، حاوي جيوه است. صحيح: دندانپزشكان بايد در مورد كليه مواد ترميمي با بيمارانشان صحبت كنند و با كمك هم، مناسبترين درمان را انتخاب نمايند. افرادي كه در مورد خطر آمالگام سؤال مي كنند، نهايتاً بيشتر احتمال دارد كه اين نوع ترميم را براي خود انتخاب كنند، زيرا اطلاعات نادرست آنها توسط دندانپزشك تصحيح شده و متوجه اشتباه خود مي گردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]
-
گوناگون
پربازدیدترینها