واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: شوراي مشترك بازرگاني ايران و لهستان تشكيل مي شود
درهمايش تجاري مشترك ايران و لهستان يادداشت تفاهم تشكيل شوراي مشترك بازرگاني ايران و لهستان به امضاي رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و رئيس اتاق بازرگاني لهستان رسيد.
به گزارش اتاق ايران، محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران برگزاري اين همايش را در برهه زماني حاضر و با توجه به فضاي اقتصاد جهاني پر اهميت خواند و گفت: بدون داشتن ديدگاه جهاني مديريت اقتصاد ملي ميسر نخواهد بود.
وي تصريح كرد: اقتصاد ايران و لهستان ميتواند مكمل هم باشد و دو كشور قادرند با يكديگر در بسياري از زمينهها همكاري كنند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران در خصوص تامين امنيت انرژي يادآور شد: هيچ ملتي در دنيا نميتواند بدون داشتن استراتژي براي تامين انرژي مورد نياز خود به فكر توسعه اقتصاد پايدار باشد كه در اين راستا ايران ميتواند شريك قابل اعتمادي براي تامين انرژي باشد. وي با بيان اين مطلب كه "تامين امنيت انرژي، صلح و ثبات جهاني را به همراه خواهد داشت" گفت: در حال حاضر ايران تنها صادركننده نفت نيست، بلكه از امكانات گستردهاي براي سرمايهگذاري در صنايع نفت و گاز و پتروشيمي و همچنين پالايشگاه برخوردار است و اكنون طرف مذاكره و شريك تجاري شما بخش خصوصي ايران است.
نهاونديان خاطرنشان كرد: امروزه ايران در مسير خصوصي سازي گستردهاي گام بر ميدارد. در گذشته بسياري از زمينههاي اقتصادي از قبيل نفت، گاز، پتروشيمي، بانكداري، بيمه، نيروگاه، جاده سازي، مخابرات و ... در انحصار دولت بود، اما از سه سال گذشته براساس ابلاغيه اصل 44 قانون اساسي، بخش خصوصي ميتواند در تمام زمينههاي فوق فعاليت كند.
به گفته وي با توجه به اصلاحات اقتصادي و قانون جديد سرمايهگذاري در ايران، اكنون فرصت بي نظيري براي حضور و مشاركت شركتها و سرمايهگذاران خارجي در پروژههاي مختلف اقتصادي كشور تا ميزان 100 درصد سرمايهگذاري مستقيم فراهم شده است.
وي همچنين مزيتهاي اقتصادي ايران را جهت سرمايهگذاري با توجه به سرمايه انساني جوان، متخصص و تحصيل كرده در منطقه بينظير توصيف كرد و افزود: دسترسي مطمئن به بازارهاي منطقه از طريق تجارت و سرمايهگذاري در ايران براي لهستان امكانپذير خواهد بود.
نهاونديان تاكيد كرد: تاثير مسايل سياسي بر روابط اقتصادي هم براي تجارت و هم براي روابط سياسي مخرب و مضر است، بايد از سياستمردان بخواهيم از تاثيرگذاري مسائل سياسي بر روابط اقتصادي اجتناب كنند و اجازه دهند عاملين اقتصادي به روابط خود ادامه دهند.
وي با اشاره به پتانسيلهاي موجود در روابط ايران و لهستان خاطرنشان كرد: در يك نگاه بلند مدت بخشهاي خصوصي ايران و لهستان ميتوانند در زمينههاي حمل و نقل، ماشين آلاتجادهسازي، راه آهن، كشتي سازي، تاسيس نيروگاه، بانكداري و بيمه، صنايع خودروسازي، معدن و انتقال تكنولوژي در زمينههاي مختلف همكاريهاي مناسبي را پايه گذاري كنند.
همچنين "آرن دارسكي" رئيس اتاق بازرگاني لهستان نيز به روابط طولاني مدت ميان دو كشور اشاره كرد و گفت: پتانسيلهاي خوبي براي توسعه همكاريهاي اقتصادي ميان دو كشور وجود دارد كه در حال حاضر حجم مبادلات فيمابين متناسب با ظرفيتهاي دو كشور نيست.
براساس اين گزارش، در ادامه همايش يادداشت تفاهم تشكيل شوراي مشترك بازرگاني ايران و لهستان به امضاي رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و رئيس اتاق بازرگاني لهستان رسيد. همچنين روساي اتاقهاي بازرگاني دو كشور در ديداري جداگانه، در خصوص راههاي گسترش روابط اقتصادي و زمينههاي جديد همكاري ميان دو كشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]