واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: حمله وسلى كلارك به مك كين
حامد رشيدي
“وسلى كلارك”يكى از اعضاى حزب دموكرات و از اصلى ترين منتقدين نومحافظهكاران در عرصه سياست خارجى ايالات متحده محسوب مى شود.وى در انتخابات درون حزبى دموكراتها درسال 2004 حضورى فعال داشت اما در نهايت قائله را به جان كرى واگذار نمود.
كلارك در آستانه برگزارى انتخابات سال 2008 ايالات متحده بار ديگر وارد ميدان شده و سوابق نظامى جان مك كين را به چالش كشيده است.از آنجايى كه وسلى كلارك ژنرالى نظامى است،اظهارات وى جنجال زيادى در آمريكا به پا كرده است.بر اين اساس اظهارات ژنرال بازنشسته ارتش آمريكا درباره پيشينه نظامى سناتور جان مك كين ، فضاى انتخابات رياست جمهورى اين كشور را ملتهب كرده است.
وسلى كلارك كه از هواداران سناتور دموكرات باراك اوباما در انتخابات رياست جمهورى امسال آمريكا است با آنكه به پيشينه نظامى مك كين احترام مى گذارد ، اما ازآنجاكه وى در زمره تصميم گيران اصلى نيروى دريايى آمريكا نبوده است اين وضعيت سبب نمى شود وى در رقابت با اوباما براى دستيابى به مقام فرماندهى كل قوا در آمريكا ، رياست جمهوري، در موقعيت برترى قرار داشته باشد. وسلى كلارك گفته است مك كين در زمان فعاليت نظامى اش خلبانى بيش نبود و فقط بايد از دستورها اطاعت مى كرد و بمبها را فرومىريخت. اينكه يك نظامى (مك كين در دوران جنگ ويتنام) با هواپيمايش عمليات كند و هواپيمايش هدف قرار بگيرد و سقوط كند ، اعتبار براى نامزد انتخابات رياست جمهورى به شمار نمى رود.
هواپيماى مك كين در اكتبر سال هزار و نهصدو شصت و هفت در حالى كه بر فراز ويتنام شمالى در حال پرواز بود هدف قرار گرفت و سقوط كرد. وى پس از اين ماجرا دستگير شد و به مدت پنج و نيم سال زندانى شد. البته اوباما با زيركى خودش را از اين اظهارات ژنرال وسلى كلارك دور كرد و به پيشينه نظامى جان مك كين احترام گذاشته است.
نظاميان آمريكايى نيز از اظهارات ژنرال كلارك به شدت خشمگين شده و تصريح كرده اند نبايد از اين سخنان به عنوان حربه اى در مبارزات سياسى استفاده شود. از نظر مك كين اظهارات ژنرال كلارك اقدامى جداگانه و مستقل نيست بلكه در قالب تلاشهاى هماهنگ اردوگاه اوباما براى تخريب چهره وى در رقابتهاى انتخابات رياست جمهورى است.در هر صورتاظهارات كلارك پيشينه نظامى مك كين را در نزد مردم ايالات متحده خدشه دار نموده است.
وسلى كلارك بارها به بوش پسر در خصوص اتخاذ هرگونه رويكرد تهاجمى نسبت به تهران هشدار داده است.همچنين كلارك از مخالفان سياستهاى بوش و چنى در عراق محسوب مى شود.در جريان مبارزات انتخاباتى سال 2004،وى به سبب نظامى بودن نتوانست ارتباطى مستقيم و مطلوب با طرفداران حزب دموكرات برقرار سازد و به عنوان نمايند اين حزب برگزيده شود،اما هوارددين رئيس حزب دموكرات و ديگر اعضاى اين حزب از وى به عنوان فردى تاثيرگذار ياد مى كنند.حمايت وسلى كلارك از باراك اوباما،سناتور ايالت ايلنويز مى تواند آراى نظاميان آمريكايى را به سود وى جلب نمايد.اين رد حالى است كه مك كين بر روى آراى اين دسته از افراد حساب ويژه اى باز كرده است.
به نظر مى رسد در صورت پيروزى نهايى اوباما در برابر مك كين،حضور وسلى كلارك در معادلات سياست خارجى ايالات متحده پررنگ تر باشد.كلارك فردى است كه در بسيارى موارد تابع نظريات زيبگنيو برژينسكى مشاور امنيت ملى سابق آمريكا و مشاور ارشد اوباما در انتخابات فعلى است.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]