واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سيگار كشيدن جوانان به صورت پنهاني و علني -3 سيگار و قليان دروازه ورود به دنياي مواد مخدر هستند
خبرگزاري فارس: يك محقق و استاد دانشگاه با تهديدآميز توصيف كردن رواج سيگار و قليان در بين جوانان گفت: سيگار و قليان دروازه ورود به دنياي مواد مخدر محسوب ميشوند.
مسعود حاج رسولي در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي فارس، گفت: سيگار كشيدن متأسفانه به عنوان نمادي از بزرگ شدن، رشد و بلوغ است و بسياري از نوجوانان به دليل اينكه فرصتي براي بروز بلوغ و بزرگ شدن آنها ايجاد نكردهايم به سيگار كشيدن گرايش دارند.
استاد دانشگاه ادامه داد: از طرف ديگر امكانات ورزشي و ديگر فعاليتهاي همگاني و سالم اجتماعي خيلي كم است در نتيجه نوجوانان ممكن است به عنوان يك راه تفريح و تخليه هيجان به سيگار و يا ساير اعتيادهاي ديگر پناه ببرند.
وي تصريح كرد: هميشه يادمان باشد الزاما سيگار كشيدن به اعتياد ختم نميشود ولي دروازه ورود به دنياي مواد مخدر قطعا سيگار و قليان است. اعتياد الزاما بايد از دوازده سيگار و قليان وارد شود. اگر چه هر سيگاري و قلياني الزاما معتاد نميشود ولي به هر حال هر دوي آنها به عنوان دروازه ورود به دنياي مواد مخدر محسوب ميشوند.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: اگر ميتوانستيم جذابيتهايي را در ورزش، محافل هنري، فرهنگسراها، تجمعها، تشكلهاي دسته جمعي همچنين تشكيل اردوها ايجاد كنيم اين اميد را داشتيم كه نوجوانان و جوانان كمتر به طرف سيگار، قليان و مواد مخدر روي بياورند.
وي در خصوص وضعيت سيگار در كشورمان به نسبت ساير كشورها گفت: در كشورهاي مختلفي همانند عربستان و يا ديگر كشورهاي عربي روي مواد مخدر و سيگار كشيدن فوقالعاده حساس هستند، بايد اين نوع حساسيتها در كشور ما ايجاد شود.
اين استاد دانشگاه كه در زمينه ترك اعتياد تحقيقات ميداني انجام داده است، اظهار داشت: در خانوادههايي كه اعتياد به سيگار و يا هر نوع ناهنجاري رفتاري به شدت وجود داشته باشد طبيعتا بايد توقع بروز اعتياد را داشته باشيم، خانوادهها و پدر و مادرهايي كه به راحتي در منزل از سيگار و قليان استفاده ميكنند طبيعي است كه فرزندان اين دسته از خانوادهها گرايش بيشتري داشته باشند.
وي در مورد اينكه حتي در بعضي از مواقع جوانان ما با وجود داشتن امكانات ورزشي باز هم از سيگار و يا ساير مواد مخدر استفاده ميكنند اظهار تعجب كرد و گفت: اين مسئله عجيب است، در بعضي از موارد ديده شده كه حتي ورزشكاران و قهرمانان نيز به سيگار كشيدن گرايش دارند؛ شواهدي وجود دارد كه دال بر اين موضوع است و اين مسئله قابل بررسي است.
وي ادامه داد: اين نيست كه هر كس كه امكانات ورزشي در اختيار دارد نسبت به سيگار كشيدن گرايش ندارد و يا بالعكس ،در نبودن اين امكانات حتما سيگاري مي شود، اين صحيح نيست و نياز به تحقيقات علمي دارد.
اين محقق در مورد رواج سيگاركشي در بين دختران جوان، بيان كرد: در فرهنگ ما مصرف سيگار در خانمها به نسبت ساير كشورهاي ديگر كمتر است ولي در مقابل زشتي اين عمل در جامعه ما بسيار است، در كشورهاي ديگر بين دختر و پسر در اين زمينه تفاوتي قائل نيستند.
وي در ادامه افزود : وقتي سيگار كشيدن دختران جوان در كشور شيوع پيدا ميكند نماي زشتي ايجاد ميكند.
به گفته حاج رسولي اگر بتوانيم زمينههاي مثبت را براي جوانان فراهم كنيم ميتوانيم اجازه ندهيم تا به دام ديگر مسائل بيفتند.
وي با بيان اينكه در جامعه ما فقر شادي وجود دارد، گفت: در جامعه شادي كم است يا به عبارتي ديگر در جامعه ما مناسبتهاي شاديآور كم است ،حداقل نمي دانيم اين شاديها را چگونه نشان دهيم. مثل در هنگام برد يك تيم فوتبال، شيشهها را ميشكنند و يا حتي در چهارشنبه سوري براي شادي كردن از روشهاي غيرمعمول و خطرناك استفاده ميكنند.
حاج رسولي توضيح داد: جوان ميخواهد تخليه هيجان كند. بايد به يك آشتي در اين زمينه برسيم و باور كنيم كه جوان سرشار از انرژي است و نياز به نشاط دارد اما از سوي ديگر بايد بدانيم كه اين نحوه شادي كه در بين جوانان معمول شده خطرناك است، بايد شادي خوب و مفيد را به او نشان دهيم روشهاي صحيح را نشانشان دهيم، درست نيست شادي كردن و ابراز هيجان را نفي كنيم.
به اعتقاد اين استاد دانشگاه تمامي اين فعاليتها نياز به انجام كار كارشناسي صحيح، جامعه شناسي و روانشناسي دارد.
حاجرسولي در ارتباط با دخالت عوامل گوناگون در اعتياد اظهار داشت: بر اساس تحقيقات علمي انجام شده در دنيا، 31 علت باعث اعتياد ميشود كه در زمينههاي مختلفي اين عوامل وجود دارند، اگر يك نفر پرخاشگر باشد احتمال اعتياد بيشتر است، اگر افسردگي داشته باشد اين احتمال وجود دارد، و يا فقر، بيكاري تمامي اين عوامل وجود دارند اما اين نيست كه اگر اينها باشند الزاما فرد را به اعتياد ميكشاند. ممكن هم است كسي افسردگي داشته باشد اما معتاد نشود.
وي گفت: كسي كه سيگار ميكشد مي تواند گراس و حشيش هم بكشد و پس از مدتي اين مواد او را راضي نميكند و به مصرف مواد مخدر خطرناكتري روي ميآورد.
انتهاي پيام/ز
جمعه 4 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]