واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
بالاخره كابوس حضور بازیكنان ایرانی در لیگ های بنجل عربی به پایان رسید تا بار دیگر شاهد حضور بازیكنان مطرح در لیگ كشورمان باشیم.
به گزارش خبرنگار سرویس ورزشی «فردا» با خروج بازیكنانی همچون زارع، مبعلی، كاظمیان، عنایتی، معدنچی، نصرتی و چند بازیكن دیگر طی امسال و سال گذشته شمار بازیكنان ایرانی شاغل در امارات به صفر رسید تا دیگر شاهد تخریب ستاره های ایرانی در لیگ بی كیفیت امارات نباشیم.
هر چند تمام این بازیكنان به دلخواه از تیم های اماراتی جدا نشدند و برخی از آنها را از امارات بیرون راندند اما در هر حال یك حسن برای فوتبال ایران محسوب می شد.
چرا امارات؟
امارات یكی از پول دار ترین كشورهای حوزه خلیج فارس به شمار می رود. از همین رو بازیكنان ایرانی كه می دانستند اماراتی ها چقدر به بازی زیبا و گلزنی علاقه دارند تصمیم گرفتند تا اول به نیت كسب درآمد بالا و دوم برای تجربه یك كشور خارجی به امارات بروند. اگر تعداد فصل ها را بالا می بردند و بهتر بازی می كردند، می توانستند با پول های دریافتی علاوه بر تامین زندگی خود، زندگی نوه و نتیجه شان را هم تامین كنند. این یكی از مزایای بازی در لیگ كوچك امارات است كه بازیكنان ایرانی را شیفته و دل فریفته خود كرده بود. البته گزینه های دیگر نیز مطرح می شود كه از جمله آنها قدرت خرید بالا در این كشور و فضاهای تفریحی زیاد می باشد.
علل خروج
عملکرد لژیونرهای ایرانی شاغل در امارات در فصل گذشته از همه اسفبارتر بود. در لیگی که از لحاظ مدافع و دروازهبان در بدترین شرایط ممکن قرار دارد، بازیکنان ایرانی که عمدتا در پستهای تهاجمی بازی میکنند، واقعا ضعیف ظاهر شدند و از حدود 500گل ردوبدلشده در این لیگ فقط 21گل به ثمر رساندند. در كل سال گذشته هیچ خبر خاصی وجود نداشت و هیچ افتخار ویژهای برای لژیونرهای ایرانی به دست نیامد. غیر از اسپانیا که جواد نکونام جایگاه مناسبی در اوساسونا پیدا كرد و مسعود شجاعی هم هرازگاهی به ترکیب اصلی همین تیم راه پیدا میكرد، در سایر نقاط اروپا اثری از لژیونرهای ایرانی نبود.
اما تهی شدن یكباره لیگ امارات از بازیكنان ایرانی یك امر عجیب به نظر می رسید و خبرهایی مبنی بر دخالت عوامل سیاسی برای خروج بازیكنان ایرانی از امارات به گوش می رسید.
از همین رو مسعود معینی كارشناس فوتبال كشورمان در گفتگو با خبرنگار سرویس ورزشی « فردا» عامل اصلی افت فوتبال كشورمان را خروج ستاره های ایرانی از لیگ دانست و گفت: نقطه نظر من در رابطه با بازیكنانی كه اكثر آنها مهاجم نیز بودند این است كه حضور آنها در لیگ امارات برنامه خاصی از طرف دولت امارات بود تا لیگ ایران را از مهاجمان خالی كنند.
معینی همچنین ادامه داد: یك لیگ زمانی گرم می شود كه ستاره ها در آن حضور داشته باشند.
كارشناس فوتبال كشورمان در مورد آثار مخرب خروج این بازیكنان از فوتبال ایران خاطر نشان كرد: در سال های اخیر رفتن این بازیكنان به لیگ های دست پایین امارات اثرات مخربی بر ورزش كشور گذاشته و شاید استقبال كم مردم و تماشاگران طی سال های اخیر همین نبود ستاره ها بوده است.
وی در ادامه افزود: بین بازیكنانی چون مهدوی كیا و هاشمیان كه در لیگ های سخت و فشرده اروپا بازی كرده اند با بازیكنانی كه در لیگ ساده و بی فشار امارات توپ زده اند فرق خاصی وجود دارد. به همین دلیل نمی توان بازیكنانی را كه در امارات شاغل بودند را لژیونر دانست. بازگشت بازیكنان ایرانی از امارات لیگ امسال را گرم تر از گذشته نیز خواهد كرد.
مسعود معینی خروج یكباره بازیكنان ایرانی را در 3 عامل عنوان كرد: اولین عامل موثر پایان فوتبال این بازیكنان است. عامل دیگر عدم سازگاری این بازیكنان با سیستم عملكردی جدید امارات و عامل سوم نیز یافتن جایگزین های بهتر از لیگ های اروپایی با همان قیمت است كه سبب شده اماراتی ها بازیكنان ایرانی را جواب كنند. اماراتی ها از همین الان خود را برای حضور در جام ملت های آسیا و مقدماتی جام جهانی آماده می كنند و از همین رو به دنبال بازیكنانی هستند كه موجب بالا رفتن كیفیت فوتبال امارات شوند.
كارشناس فوتبال كشورمان در پایان بهترین بازیكن سال های اخیر شاغل در امارات را معدنچی دانست و افزود: بازیكن خوب بازیكنی است كه در امارات خوش درخشیده باشد و منضبط باشد. معدنچی بازیكنی بود كه تا یكسال پیش این خصوصیت را داشت.
بنابراین گزارش با خروج بازیكنان ایرانی شاغل در امارات و اضافه شدن آنها به بدنه لیگ برتر امید می رود كه لیگ دهم گرم و جذاب برگزار شود تا كمك شایانی نیز برای تیم ملی كشورمان در مسابقات جام ملت های آسیا باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]