تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830742806




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جامعه - اتوبوس برقي مقابل منوريل


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: جامعه - اتوبوس برقي مقابل منوريل


جامعه - اتوبوس برقي مقابل منوريل

معصومه ايماني:پنج خط اتوبوس برقي موجود در تهران تا اواخر سال توسعه يافته و به زودي خط اتوبوس برقي از ميدان شوش تا ميدان راه‌آهن راه‌اندازي مي‌شود.
توسعه اتوبوس‌هاي برقي در حالي در دستور كار شهرداري تهران قرار گرفته كه استفاده از اين وسيله نقليه عمومي در فضاي شرق تهران- ميدان امام حسين تا تهرانپارس- تاكنون مورد بي‌توجهي مسوولان شهرداري بوده و بارها از تراموا به عنوان وسيله‌اي جايگزين و برقي كه تهران نيازمند آن است و ايجاد و توسعه آن صحبت به عمل مي‌آمد. اين سياست تا زمان شهرداري قاليباف ادامه داشت اتوبوس‌هاي برقي فقط در محدوده شرق تهران سايه افكنده بودند تا اينكه موضوع توسعه اتوبوس‌هاي برقي مطرح و پيگيري شد.
مهندس حسين بيژني، مديرعامل شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه از راه‌اندازي خطوط اتوبوس برقي از ميدان شوش يا ميدان راه‌آهن تهران تا پايان سال جاري خبر داده و افزوده است: «هم‌اكنون مطالعات كارشناسي لازم جهت راه‌اندازي اين خطوط در مسير مذكور فراهم شده و به زودي به منظور خدمات‌رساني بهتر به مسافران به بهره‌برداري مي‌رسد.»
64 دستگاه اتوبوس در تهران فعال است و ستون‌هاي فلزي در مسير ميدان امام‌حسين تا سه‌راه تهرانپارس با سيم‌هاي مسي به‌طور عمودي و افقي به هم متصل شده تا اتوبوس‌هاي برقي در اين مسير فعال باشند. با برنامه‌ريزي‌هاي انجام شده، به صورت مرحله‌اي و به تدريج خطوط اتوبوس برقي در تهران توسعه مي‌يابد.
برپايه بررسي‌هاي صورت گرفته، اتوبوس‌هاي برقي بهترين راندمان حمل‌ونقل در كل كشور را دارند و اين اتوبوس‌ها از نظر خرابي و هزينه استهلاك نيز جزء كم‌هزينه‌ترين بوده و كارايي آنها بسيار زياد و بيشتر از ساير اتوبوس‌ها است. بر اساس آمار ارائه شده از سوي مديرعامل شركت مطالعات جامع حمل‌ونقل و ترافيك شهر تهران، اتوبوسراني با 271 خط روزانه در 11 منطقه اتوبوسراني (10منطقه معمولي و يك منطقه برقي) عهده‌دار سه ميليون و 200 هزار جابه‌جايي با ميانگين سرعت 10 كيلومتر در ساعت است.
حداكثر جابه‌جايي انجام شده روزانه به ازاي هر اتوبوس برقي 1866 نفر و به ازاي هر اتوبوس معمولي به‌طور متوسط 911 نفر است كه اين رقم در مقايسه با اتوبوس برقي كم بوده و نيازمند ارتقاي ضريب جابه‌جايي مسافر در اتوبوس‌هاي معمولي است.
وي متوسط سر فاصله زماني (زمان انتظار مسافر در ايستگاه‌ها) در كل شبكه را حدود 10 دقيقه اعلام كرد كه رقم قابل قبول آن در دنيا پنج دقيقه است.
متوسط ضريب استفاده از اتوبوس در شبكه اتوبوسراني 51 درصد است و تنها از نيمي از ظرفيت اتوبوس‌ها استفاده مي‌شود.
مديرعامل شركت واحد اتوبوسراني تاكيد كرده است كه «توسعه خطوط اتوبوس‌هاي برقي از لحاظ زيست‌محيطي بسيار خوب و قابل قبول است، اما از آنجا كه براي احداث اين خطوط نسبت به خطوط ديگر بايد هزينه بيشتري صرف شود، توسعه آنها معمولا مورد توجه قرار نمي‌گيرد.»
در اين حال شوراي شهر تهران از احداث خط جديد اتوبوس‌هاي برقي اظهار بي‌اطلاعي مي‌كند. خسرو دانشجو در اين خصوص به كارگزاران گفت: «شوراي شهر تهران از موضوع توسعه خطوط اتوبوس برقي هيچ اطلاعي ندارد.» سخنگوي شوراي شهر و عضو كميسيون عمران تاكيد كرد: «بايد حجم اين خطوط را ديد تا بتوان گفت كه توسعه خطوط اتوبوس برقي نيازمند مصوبه شوراي شهر است يا خير.»
وي در عين حال خاطرنشان كرد: «از آنجايي كه شوراي شهر تهران طرح جامع حمل‌ونقل و ترافيك را به تصويب رسانده، در صورتي كه طرح منطبق با اهداف طرح جامع باشد، نيازي به مصوبه شوراي شهر نيست چراكه يك‌بار اين موضوع به تصويب رسيده ولي در صورتي‌كه در طرح جامع حمل‌ونقل به اين موضوع اشاره نشده باشد، بايد مصوبه شوراي شهر اخذ شود.» دانشجو در پاسخ به اين سوال كه در صورتي‌كه توسعه خطوط اتوبوس برقي در طرح جامع حمل‌ونقل و ترافيك مورد تاكيد قرار نگرفته و اشاره نشده باشد، آيا باز هم اتوبوسراني مي‌تواند اقدام به اجراي اين طرح كند، گفت: «علي‌القاعده نمي‌توان طرح ترافيكي خارج از طرح جامع حمل و نقل و ترافيك را در تهران اجرايي كرد، چون پس از تصويب طرح جامع همه اقدامات ترافيكي و حمل و نقلي بايد بر اساس آن و برپايه چشم‌انداز مشخص شده، انجام شود.»
مسوولان شهرداري تهران اعتقاد دارند: «اگرچه براي احداث خطوط اتوبوس‌هاي برقي بايد هزينه بيشتري صرف شود، اما از آنجاكه هزينه نگهداري اين اتوبوس‌ها و خطوط كمتر است در مجموع از لحاظ اقتصادي در بلندمدت نيز مقرون به صرفه‌اند.
حتي مديرعامل شركت واحد اتوبوسراني تاكيد كرده: «در بين 10 خط برتر اتوبوسراني در سطح تهران از لحاظ برداشت مسافر، سه خط اتوبوس برقي قرار دارد كه اين آمار نشان از ظرفيت بالاي جابه‌جايي مسافر اتوبوس‌هاي برقي دارد. اين اتوبوس‌ها، جزء كم‌هزينه‌ترين و كم‌استهلاك‌ترين وسايل نقليه عمومي هستند كه علاوه بر دارا بودن بالاترين ميزان برداشت مسافر، كمترين آسيب‌رساني را به محيط زيست دارند.»
اين در حالي است كه سخنگوي شوراي شهر تهران در گفت‌وگو با كارگزاران، ارائه نظر دقيق و كارشناسي را منوط به بازديد از طرح و مطالعه آن كرده و افزود: «ممكن است اتوبوس‌هاي برقي در جاي خوبي استفاده شده و بازدهي لازم را داشته باشند. براي صحبت كردن در اين خصوص بايد ببينيم كه خط جديد اتوبوس برقي در كجا احداث مي‌شود، علاوه بر آن بايد در خصوص نحوه تامين برق، نوع اتوبوس‌ها و خدمات پشتيباني اتوبوس‌ها اطلاعات لازم را به دست آورد.»
وي معتقد است: «بايد ديد مسوولان شهرداري و شركت اتوبوسراني قصد دارند از چه اتوبوس‌هايي در مسير جديد اتوبوس‌هاي خطي استفاده كنند، آيا فقط پولي داده و اتوبوس خريداري مي‌كنيم يا همراه آن تكنولوژي‌هاي لازم را نيز وارد كشور مي‌كنيم؟» ناوگان اتوبوسراني شركت واحد روزانه بيش از 5/3 ميليون مسافر را در كلانشهر تهران جابه‌جا مي‌كند و بر اساس آخرين آمار، 276 خط روزانه، 200 خط شبانه، پنج خط اتوبوس برقي و بيش از 22 خط ريالي در تهران مشغول فعاليت است.
اتوبوس‌هاي برقي در خطوط ميدان امام‌حسين(ع) تا سه‌راه تهرانپارس فعال هستند و اگر كار استمرار داشته باشد، اتوبوس برقي از ميدان شوش تا ميدان راه‌آهن به زودي راه‌اندازي مي‌شود. به نظر مي‌رسد شهرداري اين‌بار توسعه خطوط اتوبوس برقي را در دستور كار قرار داده؛ طرحي كه مي‌تواند مقابل منوريل قرار گيرد. سيستمي تك‌ريلي كه حمايت دولت را پشت سر دارد.
 پنجشنبه 3 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 351]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن