تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816683860




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ضرورت‌هاي تدوين برنامه درس ملي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ضرورت‌هاي تدوين برنامه درس ملي


عمومي- حجت‌الاسلام علي ذوعلم*:
طرح برنامه درس ملي، نقشه كلان و چارچوب نظام درسي و پرورشي كشور است.

روند مطالعات و بررسي‌هاي اوليه اين برنامه براساس مصوبه شوراي‌عالي آموزش، نشان داده است كه برنامه درس ملي به‌عنوان سندي ملي و به مثابه قانون اساسي آموزش و پرورش قابل اجرا است.

با توجه به نقدهاي مكرر محافل علمي، كارشناسي و رسانه‌اي مبني بر ناكارآمدي نظام كنوني تعليم و تربيت، بايد چاره‌اي به حال شرايط موجود جست. يكي از راهكارها در مواجهه با مطالبات از نظام آموزش و پرورش تامين آن به‌طور مقطعي است اما اين شيوه‌، ما را دچار روزمره‌گي و فرسايش مي‌كند و به‌طور قطع، برون‌داد فعاليت‌ها را نامتوازن خواهد كرد.

هم‌اكنون در آموزش و پرورش بيش از 900 عنوان كتاب درسي وجود دارد و رويكرد روزمره در تامين مطالبات از نظام تعليم و تربيت، ناهنجاري ايجاد مي‌كند كه بر اين اساس، پيشبرد هماهنگ اهداف و جلوگيري از اين ناهنجاري‌ها در تامين مطالبات، مشروط به تدوين برنامه درس ملي است. همچنين در نظام كنوني آموزش و پرورش به مباحث بهداشتي، اخلاقي و مهارت‌هاي فكري توجهي نشده است و در سامانه فعلي برنامه درسي، هيچ بخشي خود را در قبال اين حوزه‌ها مسئول نمي‌داند اما در برنامه درس ملي به اين بخش‌ها توجه شده است و مسئوليت آنها به‌طور واضح به‌عهده قسمتي خاص از آموزش و پرورش گذاشته مي‌شود.

در واقع با توجه به اين نارسايي‌هاي موجود لازم است به‌طور منسجم و متناسب با چشم‌انداز، نقشه كلان برنامه درس ملي يك‌بار طراحي شود. در واقع مي‌توان گفت كه براي طراحي سند درس ملي 3 ضرورت اصلي وجود دارد.

ضرورت علمي، ضرورت انقلابي و ضرورت قانوني. براساس ضرورت علمي، بايد فلسفه و اهداف نظام آموزش و پرورش به‌طور كامل در برنامه درس ملي روشن و پيوندي منطقي ميان ضرورت علمي و كارشناسي برقرار باشد. درباره دومين ضرورت كه ضرورت انقلابي است بايد گفت انقلاب اسلامي ايران براساس فلسفه حيات مبتني بر اسلام ناب محمدي پيروز شد و در همه عرصه‌هاي اجتماعي مبناي تمدني اسلامي را پايه‌گذاري كرد و مشخص است اين جامعه اسلامي بايد برنامه درس ملي متناسب با فلسفه حيات خود را طراحي مي‌كرد.

ضرورت انقلابي در اين زمينه، ضرورتي بنيادين در تدوين برنامه درس ملي است و به‌دنبال آن، ضرورت قانوني يعني مصوبه شوراي‌عالي آموزش و پرورش، وظيفه تدوين درس ملي را بر ما تكليف كرده است. بايد توجه داشت يكي از مهم‌ترين مسائل در تدوين درس ملي توجه تمام و كمال به فلسفه اسلامي است. نقش فلسفه اسلامي در تدوين اين برنامه، نقش الصاقي و انضمامي نيست و كميته‌هاي هفت‌گانه دبيرخانه سند درس ملي به اين موضوع توجه جدي دارند.

هر چند كه برنامه سند درس ملي برنامه‌اي آرمانگرايانه است، اما در عين حال بايد در تدوين اين سند واقع‌بين بود؛ زيرا با محدوديت‌هاي نظري و عملي مواجهيم؛ البته هنوز امكانات بسياري داريم كه ناشناخته مانده است. به هر حال مهم‌ترين هدف برنامه درس ملي تربيت انسان‌هاي متفكر است كه هر چند كه تاكنون در عناصر مهارتي و تربيتي نظام آموزشي جزو بخش‌هاي فوق برنامه بوده است، در برنامه درس ملي به متن مي‌آيد.

* مديركل دفتر تاليف و توزيع كتاب‌هاي درسي

تاريخ درج: 2 مرداد 1387 ساعت 13:35 تاريخ تاييد: 2 مرداد 1387 ساعت 14:24 تاريخ به روز رساني: 2 مرداد 1387 ساعت 14:23
 چهارشنبه 2 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن