واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مصطفوي در افتتاح هفتهي فرهنگي عراق در ايران: مردم دو كشور دهها سال منتظر چنين روزي بودند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب
مراسم افتتاحيهي نخستين هفتهي فرهنگي عراق در ايران شامگاه گذشته (سهشنبه، اول تير) در فرهنگسراي خاوران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمهدي مصطفوي - رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي - با خيرمقدم به ميهمانان عراقي گفت: براي ما بسي افتخار است كه در نخستين هفتهي فرهنگي عراق در ايران، پذيراي جابر الجابري - قائممقام وزير فرهنگ عراق - و هيأت همراه هستيم. امروز مناسبتي فرخنده در تاريخ روابط فرهنگي ميان دو كشور برادر و همسايه، ايران و عراق، رقم ميخورد. مردم دو كشور دهها سال است كه چشمانتظار فرارسيدن چنين روزي بودند تا بتوانند عمق علاقهي خود را از رهگذر اين روابط فرهنگي نشان دهند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات همچنين تصريح كرد: كشور دوست، عراق، تنها براي ما يك همسايه نيست؛ عراق و ايران بهخاطر اشتراكات عميق تاريخي، ديني و فرهنگي به مانند يك روح در دو بدن هستند. بغداد يك نام فارسي است و به معناي خداداد است و تيسفون يكي از مراكز تمدني بوده و سلمان فارسي در حومهي تيسفون اقامت داشته است.
وي خاطرنشان كرد: وجود بارگاههاي ائمه (ع) در كربلا، نجف، سامرا، كاظمين و مشهد، پيوندهاي عقيدتي ميان ما را ناگسستني كرده است. در طول تاريخ، تأثير متقابل زبان فارسي و عربي، آثار بزرگي را خلق كرده و موجب غناي ادبيات فارسي و ادبيات عربي شده است. امروز هنرمندان و دوستداران ادب و فرهنگ دو كشور گرد هم آمدهاند تا جلوههايي از انديشه و هنر خواهران و برادران عراقي خود را به نظاره بنشينند. بيترديد، دو ملت ايران و عراق با سابقهي تمدني خود كه زماني پروردگاه انديشمندان و دانشمندان پرآوازه بودند، نقشي بينظير در شكوفايي تمدن اسلامي داشتند.
مصطفوي تصريح كرد: اشتراكات تاريخي، ديني و فرهنگي دو ملت ايران و عراق آنچنان عميق و مستحكم است كه هيچ قدرتي، نه رژيم جنايتكار صدام و نه اشغالگران مستكبر، هيچكدام نتوانستند مشكلي در روابط آنها پديد آورند. وجود حوزهي علميهي نجف اشرف با سابقهي چندصدساله همچون گوهري است و هماينك حافظ كيان، استقلال و اسلاميت عراق است و مرجعيت و عالمان آگاه و بيدار عراقي كه مبارزه عليه استعمار انگليس را در اوايل قرن بيستم به عهده داشتند، هماكنون هم مانع از دسترسي متجاوزان به منابع مشروع خود شدهاند.
او همچنين متذكر شد: انقلاب اسلامي با رهبري امام خميني (ره) در عصري ظهور يافت كه هجوم بيگانگان عليه ايمان و اعتقادات مسلمانان به اوج خود رسيده بود و انقلاب روح خودباوري و اتكا به نفس را در ميان ملتها برانگيخت و امروز خوشحاليم كه احياي تمدن ايراني - اسلامي را در عصر حاضر شاهديم.
مصطفوي عنوان كرد: حركت شتابان كاروان فرهنگ و تمدن در منطقه و بسط عدالتطلبي و معنويت الهي در جهان مرهون تلاش همهجانبهي فكري، فرهنگي و علمي همهي كشورهاي اسلامي، بويژه دو كشور ايران و عراق، است كه اين دو كشور به عنوان طلايهداران، مسؤوليت بزرگي را برعهده دارند. ما اعتقاد داريم اين پيوندهاي عميق فرهنگي، ديني و تاريخي بين دو كشور ميتواند با درايت مسؤولين دو كشور و در سايهي تبادل همكاريها و هيأتهاي فرهنگي پشتوانهي محكمي براي تحكيم مناسبت دو كشور و منافع دو ملت باشد.
او در پايان ابراز اميدواري كرد، هفتههاي فرهنگي و ساير مناسبات فرهنگي زمينهساز ارتباط هرچه گستردهتر ميان فرهيختگان، انديشمندان و هنرمندان دو كشور شود.
قائممقام وزير فرهنگ عراق خاطرنشان كرد: از امروز اعلام كنيم هفتهي جنگ يا نقشهي جنگ به پايان رسيده است و اعلام كنيم هفتهي فرهنگي عراق در ايران برپا ميكنيم. جنگ سرنوشت برادرها نيست؛ جنگ و خونريزي براي ما بس است. ايران و عراق به جز براي عشق و همآغوشي به هيچ چيز ديگر نياز ندارند و سرنوشتي جز اين ندارند.
او متذكر شد: به شهادت همگان، از نيمروز همين امروز، صبحگاهي ايراني - عراقي شروع ميشود و اين چيزي است كه فرهيختگان دو ملت اينجا اعلام ميكنند. عراق قبلهگاه آزادمردان و شرفمردان جهان است و سرزمين عراق كه ائمه، جايگاهي را براي خود در آن انتخاب كردهاند، درواقع جايي كه ائمه مدفون هستند، جايي براي صلح، فرهنگ و دوستي خواهد بود.
ائمه آن را جايگاهي براي خير و صلح براي كل بشريت انتخاب كردهاند؛ جايي كه تمام آزادمردان را در خود جاي ميدهد.
اين مقام فرهنگي عراق در ادامه تأكيد كرد: عراق درهاي خود را بهروي شما باز ميكند و هنرمندان و اديبان قلمهاي خود را در دست ميگيرند تا تمام خونهايي كه در اين مرزها ريخته شده و آن مرزها را به رنگ خود كرده است، پاك كنند. ايران و عراق براي همديگر ميميرند و در مقابل دشمنان مانند دو تيغهي ذوالفقار ميايستند. يك دست صدا ندارد و دستهاي ايرانيها و عراقيها براي آيندهاي زيبا كف ميزنند.
محمد مجيد شيخ - سفير عراق در تهران - نيز سخنراني خود را به زبان عربي و بدون ترجمه ارائه كرد و در اين سخنراني، از عراق جديد به عنوان عراق آزاد ياد كرد. همچنين ضمن ارائهي توضيحاتي دربارهي عراق كنوني پس از حكومت صدام جنايتكار، به طرح خواستههاي ملت عراق در اين شرايط پرداخت.
در بخش پاياني اين مراسم، مقامات فرهنگي دو كشور از نمايشگاه كتاب و مجلات عراقي و همچنين آثار تجسمي و تابلوهاي نقاشي هنرمندان عراقي ديدن كردند.
پيشتر اعلام شده بود، اين مراسم با حضور وزير فرهنگ دو كشور همراه خواهد بود.
انتهاي پيام
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]