واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مصطفوي در آيين گشايش هفته فرهنگي عراق در ايران: عراق و ايران نقش انكار ناپذيري در شكوفايي تمدن اسلامي بر عهده دارند//برگزاري هفته فرهنگي زمينه ساز ارتباطي گسترده ميان دو ملت
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: ايران و عراق نقش انكار ناپذيري در توسعه و شكوفايي انديشه و تمدن اسلامي بر عهده دارند.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، دكتر مهدي مصطفوي رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در افتتاحيه هفته فرهنگي عراق در ايران كه شب گذشته در فرهنگسراي خاوران برگزار شد، گفت: براي من مايه افتخار است كه در نخستين هفته فرهنگي كشور عراق در جمهوري اسلامي ايران پذيراي برادر ارجمندم جابر الجابري و هيات همراه هستم.
وي افزود: امروز مناسبتي فرخنده درتاريخ روابط فرهنگي ميان دو كشور برادر و همسايه ايران و عراق رقم مي خورد، مردم دو كشور دهها سال است چشم انتظار فرا رسيدن چنين روزي بودند تا بتوانند عمق علاقه و دوستي ميان خويش را از رهگذر اين مناسبت شكوهمند فرهنگي به نمايش بگذارند.
وي افزود: كشور دوست و برادر عراق براي ما تنها يك همسايه نيست، عراق و ايران به خاطر اشتراكات عميق تاريخي، ديني و فرهنگي به مثابه يك روح در دو كالبدند.
مصطفي با اشاره به اينكه بغداد يك نام فارسي است خاطرنشان كرد: بغد يعني خدا و بغداد يعني خداداد، تيسفون يكي از مراكز تمدني در دوران هخامنشي يعني 528 سال قبل از ميلاد مسيح و پايتخت شاهنشاهي اشكاني و سلمان فارسي در حومه تيسفون اقامت داشت، وجود بارگاه هاي مطهر ائمه معصومين (ع) در شهرهاي مقدس نجف، كربلا، كاظمين، سامرا، مشهد پيوندهاي عقيدتي ميان دو ملت ما را ناگستني كرده است.
وي با بيان اينكه در طول تاريخ تاثير متقابل زبان فارسي و عربي بر يكدگير آثار ادبي بزرگي خلق كرده خاطرنشان كرد: اين تاثير متقابل موجب غناي زبان فارسي شده است و امروز هنرمندان و فرهيختگان و دوستداران ادب و فرهنگ دو كشور گرد آمدند تا جلوه هايي از انديشه، هنر و ذوق خواهران و برادران عراقي خود را به نظاره نشستند.
وي در ادامه گفت: بي ترديد دو ملت عراق و ايران با سابقه درخشان تمدني خود كه دير زماني مهد علم و دانش و پروردگار دانشمندان و انديشمندان پرآوازه بوده اند نقشي انكار ناپذير در توسعه و شكوفايي انديشه و تمدن اسلامي برعهده دارند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به اشتراكات تاريخي و ديني و فرهنگي در دو ملت ايران و عراق گفت: اشتراكات تاريخي، ديني، فرهنگي دو ملت ايران و عراق آنچنان عميق و مستحكم است كه هيچ قدرتي نه رژيم جنايت كار صدام و نه اشغالگران مستكبر، هيچكدام نتوانستند كوچكترين خللي در روابط عميق و برادرانه آنها وارد كنند.
وي افزود: وجود حوزه علميه مقدس نجف اشرف با سابقه چند صد ساله همچون گوهري تابناك بر بارك جهان اسلام مي درخشيد و همينك نيز حافظ كيان و استقلال و اسلاميت سرزمين عراق به شمار مي رود.
وي گفت: مرجعيت و عالمان بيدار و آگاه عراقي، همچنان كه مبارزه با انگليس را در اوايل قرن بيسم ميلادي به رهبري آيت الله شيخ محمد تقي شيرازي بر عهده داشتند و موفق به برون نكردن استعمارگران در يك قرن گذشته شدند هم اكنون هم با درايت و تيزبيني مانع از دستيابي متجاوزان به مطامع نامشروع خود شده اند.
مصطفي افزود: انقلاب اسلامي ايران به زعامت رهبر كبير امام راحل در عصري ظهور يافت كه هجوم بيگانگان عليه فرهنگ آيين اخلاق ملت هاي مسلمان به اوج خود رسيده بود، اين انقلاب روح خودباوري و اتكا به نفس را ميان ما برانگيخت و امروز ما خوشحاليم كه احياي تمدن ايراني و اسلامي را در عصر حاضر شاهديم.
وي افزود: حركت شتابان كاروان فرهنگ و تمدن در منطقه و بست عدالت طلبي و معنويت الهي در جهان مرهون تلاش همه جانبه فكري، فرهنگي و علمي تمامي ملت هاي اسلامي مخصوصا دو ملت بزرگ ايران و عراق به عنوان طلايه داران اين كاروان پر افتخار مسووليت بزرگي به عهده دارند.
رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: ما اعتقاد داريم كه اين پيوندهاي عميق ديني، فرهنگي و تاريخي بين دو كشور مي تواند با درايت مسوولين دو كشور و در سايه تبادل همكاري ها و تبادل هيات هاي فرهنگي پشتوانه محكمي براي تحكيم مناسبات گسترده دو كشور و منافع دو ملت باشند و اميدوارم برگزاري هفته فرهنگي و ساير مناسبت هاي اين چنيني زمينه ساز ارتباط هر چه گسترده تر ميان فرهيختگان، انديشمندان و هنرمندان دو كشور شود./07/110
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]