واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: قران پژوهى تشريح اهداف طرح ملى قرآن آموزى بلاغ
آشنايى روستائيان با فرهنگ و مفاهيم قرآنى و مقابله با تهاجم فرهنگى در اين مناطق، مهمترين هدف طرح ملى قرآن آموزى «بلاغ» است.
«نصرالله چمران» رئيس دبيرخانه دانشكده هاى علوم قرآنى سراسر كشور، با بيان اين مطلب گفت: چند محور به عنوان اهداف اصلى اجراى طرح ملى قرآن آموزى بلاغ در نظر گرفته شده است كه محور اصلى آن آموزش موضوعات قرآنى به روستائيان است تا با توجه به وجود راديو، تلويزيون و ديگر ابزارهاى ارتباطى در روستا، اين افراد با فرهنگ و مفاهيم قرآن كريم نيز آشنا شوند. وى افزود: هدف دوم اين طرح اين است كه دانشجويان علوم قرآنى كه بخش عمده اى از آنان اصالت روستايى دارند و از شهرستان هاى مختلف در طرح حضور دارند، توانمندى هاى خود را تجربه كنند تا زمانى كه وارد جامعه مى شوند بتوانند آموخته هاى علمى را به بهترين شكل ارائه دهند.
چمران اظهار كرد: هدف سوم از اجراى طرح ملى قرآن آموزى بلاغ، آشنايى دانشجويان با مسائل و مشكلات روستائيان است تا اين دانشجويان كه در آينده به عنوان مديران و مسئولان بخش هاى مختلف كشور به فعاليت مى پردازند، موضوعات روستائيان را در تصميم گيرى ها بيشتر وارد كنند و در نتيجه ارتباط مردم با مسئولان گسترش يابد.
رئيس دبيرخانه دانشكده هاى علوم قرآنى سراسر كشور تصريح كرد: انتظار داريم اين طرح در ميزان مهاجرت از روستا به شهر تأثيرگذار باشد و در كشاورزى نيز با انتقال مفاهيمى چون بركت دادن به كار و محصول از طريق ارتباط با قرآن و پيروى از سيره ائمه(ع) اثرات مطلوبى باقى گذارد.
وى در پاسخ به اين پرسش كه چه نوع آموزش هايى در اين طرح از سوى دانشجويان به روستائيان ارائه مى شود، يادآور شد: موضوعاتى چون احكام قرآن و اسلام، روخوانى و روان خوانى قرآن و آشنا كردن روستائيان با ترجمه و مفاهيم قرآن در طول يك ماه اقامت دانشجويان به روستائيان ارائه مى شود.
چمران گفت: دانشجويان در اين طرح بر حسب توانايى خود در موضوعات مختلف اخلاقى، كشاورزى، بهداشتى و غيره به روستائيان مشاوره مى دهند و با توجه به تفاوت روستاها در مناطق مختلف كشور سعى در دفع هجمه فرهنگى بيگانگان هم دارند.
رئيس دبيرخانه دانشكده هاى علوم قرآنى سراسر كشور با اشاره به چگونگى شكل گيرى اين طرح، اظهار كرد: تعدادى از دانشجويان علوم قرآنى اين طرح را ارائه كرده اند و ما نيز در دبيرخانه از آنان حمايت كرديم و از استادان مختلف براى اين منظور دعوت به عمل آمده است، البته چون مرحله اول طرح اجرا مى شود ممكن است با مشكلاتى همراه باشد كه سعى در پيش بينى آنان شده است ولى دانشجويان نبايد از آن واهمه اى داشته باشند.
يادآور مى شود، آئين افتتاحيه طرح ملى قرآن آموزى «بلاغ» ۲۲ تيرماه با حضور حجت الاسلام والمسلمين »مصلحى« نماينده ولى فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه در دانشكده علوم قرآنى تهران برگزار شد.
همچنين در سال جارى اين طرح ملى در استان هاى اصفهان، فارس، سيستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان شمالى و رضوى، لرستان، كردستان، كرمانشاه و كرمان برگزار مى شود و در سال هاى آينده تعداد استان هاى تحت پوشش افزايش خواهد يافت.
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]