تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 19 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851823098




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

فراسو


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: فراسو
كابوس گرسنگي

روند فزاينده قيمت جهاني مواد غذايي موجب افزايش گرسنگي و فقر هرچه بيشتر انسانهاي درمانده در سراسر جهان شده است. اگرچه اين پديده عملا بر تمامي جوامع انساني به نوعي اثرگذارده اما دراين ميان مردم فقير و گرسنه و تشكيلاتي مانند سازمان بين المللي برنامه غذايي سازمان ملل متحد WFP ( Program Foob Worlb) بيش ازسايرين با آن دست به گريبان بوده و در صف مقدم اين بحران قرار دارند.
بنا بر آمار بانك جهاني شمارانسانهايي كه در نتيجه افزايش قيمت موادغذايي به سوي گرسنگي سوق مي يابند به 100 ميليون نفر مي رسد و سازمان بين المللي برنامه مواد غذايي تعداد اين افراد را بيش از 130 ميليون نفرتخمين مي زند. تنها طي سال گذشته ميلادي بالارفتن 92 در صدي قيمت غلات، افزايش 42درصدي نرخ مواد غذايي در بازارهاي جهاني را در پي داشته است.
در اولين چهارماهه سال 2008 سازمان بين المللي برنامه غذايي براي هرتن گندم 430 دلار پرداخت كه نسبت به سال قبل در همين زمان كه 207 دلار پرداخته بود حدود 108 درصد ،افزايش قيمت داشته است. اين بحران جهاني موجب شده تا سازمان بين المللي برنامه غذايي نيز براي تهيه سبد غذايي خود 33 درصد براي ذرت و 50 درصد براي برنج و 73 درصد براي روغن خوراكي بيشتر از سال گذشته بپردازد. پيش بيني مي شود كه امسال ذخيره غلات جهاني 5 در صد كاهش داشته باشد واين ميزان پائين ترين ذخيره طي 25 سال اخير است .
تقريبا يك ميليارد از جمعيت دنيا هنوز با روزي كمتر از يك دلار زندگي مي كنند كه به لحاظ معيارهاي بين المللي فقر مطلق شناخته مي شود.درچنين شرايطي قيمت فزاينده مواد غذايي در جهان بزرگترين چالش پيش روي سازمان بين المللي برنامه غذايي در طي 45 سال گذشته بوده است.
دبيركل سازمان بين المللي برنامه غذايي جوزت شيران مي گويد: اين بحران يك سونامي بي سروصدا براي فقرا و گرسنگان جهان است.
با آشكار شدن چنين مبارزه اي در سطح بين المللي در 29 اوريل دبير كل سازمان ملل متحد بان كي مون پيشنهاد تشكيل يك نيروي مخصوص بين المللي براي ارتباط ميان اهدا كنندگان كمك با دولتهاي كمك گيرنده درزمينه مواد غذايي رامطرح كرد تا ازاين طريق ضمن افزايش ادراك جهاني در اين باره امكان اتحاد تمام نيروها براي مقابله با اين بحران فراهم گردد. درپي آن شوراي اقتصادي و اجتماعي سازمان ملل از 20 تا22مي يك نشست ويژه براي حل بحران جهاني مواد غذايي برگزار كرد.
بالارفتن قيمت مواد غذايي ريشه در گراني قيمت انرژي ،گسترش اقتصاد جهاني و افزايش بالاي تقاضا در نتيجه رشد اقتصادي و البته استفاده از غلات براي تهيه سوخت وتغييرات ناگهاني آب وهوايي كه موجب بروزخشكسالي و طوفان شده است دارد.اين همه درحالي است كه ذخيره غلات جهاني به كمترين حد خود در 25 سال گذشته رسيده و بازار اين كالا نيز به علت احتكار و مسدود كردن بازارها به شدت بي ثبات است .برخي كشورها به منظور حمايت از مردمشان مانع از صادرات مواد غذايي شده اند كه اين امرنيزمزيد برعلت بوده است.مجموع اين واقعيات ضربه محكمي به مردم عادي وارد آورده كه آنها را بر لبه تيغه فقر قرار مي دهد. دركشورهاي فقير مردم 60 درصد و گاهي 80 درصد در آمد خود را صرف تهيه مايحتاج غذايي خود مي كنند . اينان بالاترين ضربه ها را در اين بين متحمل شده اند و مردمي كه در نقاط دوردست زندگي كرده و مالك زمين نيستند و يا كشاورزاني كه زمينهاي كوچكي مثلا در افريقا و ديگر نقاط جهان دارند و همچنين آناني كه در اطراف شهرهاي بزرگ در فقر زندگي مي كنند اينان بالاترين ضربه ها را در اين بين متحمل شده اند.
اين افزايش قيمت تاكنون انچنان اثر خود را بر جوامع گذاشته است كه موجب ناآرامي هايي در سرتاسر جهان گشته بخصوص در كشورهائيتي كه در ماه اوريل چندين روز اغتشاش به همين علت در شهرهاي خود داشته اند و موجب كشته شدن عده بسياري در اين درگيري ها شده است. در ماه هاي اخير تقريبا نا آرامي ها در 25 كشور ديگر كه شامل بوركينا فاسو، ساحل عاج ، كامرون ، گابن ، مصر، سنگال ، اندونزي ، بنگلادش ، هند و فيليپين ا بوده است .دركشورهاي توسعه يافته خانواده هايي كه براي تحصيل بچه هايشان ، رفتن به بيمارستان در مواقع بيماري و تهيه غذاي مصرفيشان در آمد كافي داشتند ، با شكستن قيمتها و با بالارفتن آنها رنج بسياري را متحمل خواهند شد و مجبورند از تهيه غذاي مورد نيازشان بكاهند تا بتوانند مخارج ديگر را بپردازند. اين مبارزه براي بقا اين مطلب رابراي سازمان ملل آشكار ساخته است كه كشورهاي جهاني از هدف پيشرفت بين المللي خود بيشتر از هفت سال به عقب برگشته اند.
هدف كميته بين المللي مبارزه با گرسنگي اين بود كه بتواند با رسيدن به سال 2015 نصف گرسنگان را از اين گرفتاري نجات بخشد ولي اين تعداد بي شمار گرسنه و رنج كشيده در دنياي امروز نشان دهنده ناتواني سازمان جهاني برنامه غذايي به جوابگويي انسانهاي درمانده در سالهاي آينده است.
سازمان بين المللي برنامه غذايي كه يك تشكيلات وابسته به سازمان ملل متحد است با هدف تغذيه 70 ميليون انسان گرسنه در سال به كار خود ادامه مي دهد كه در سه ماهه اول امسال 2 بيليون دلار از 4 و نيم ميليارددلاري را كه بودجه آن بوده است دريافت كرده كه اين پول شامل مبالغي كه خيرين جهاني پرداخته اند بوده است كه با درخواست سازمان بين المللي برنامه غذايي درماه مارس بنابه بالا رفتن قيمت جهاني غلات و در رابطه با پوشش جهاني عليه گرسنگي بوده است

هدف اين درخواست در آن زمان 70 ميليون دلار بوده كه با كمك خيرخواهانه 500 ميليون دلاري عربستان سعودي در 22 مي در دوماهه به حد نصاب خود رسيد. در واقع بودجه پيش بيني شده سازمان بين المللي برنامه جهاني براي سال 2008 براثر گراني مواد غذايي و همچنين انرژي ( صورت جديد گرسنگي) كافي نخواهد بود و همچنين در صورت بروز مصائب طبيعي مثل : زلزله يا طوفان و سيل كه مي تواند صدها يا هزاران انسان را نابود كند هيچ كاري از آنها برنمي آيد .تمام مردم رنچ ديده و گرسنه جهان چشم به كمكهاي اين سازمان به زنده مان دارند كه در اين صورت اين سازمان نياز به بودجه بيشتري دارد.اين سازمان به همراه دولتها و آژانس هاي بين المللي و تشكيلات غير دولتي خواستار يك بررسي جامع و همه جانبه در اين زمينه است و پشتيبان نظريه سازمان FAO (Organi Agriculture anb Foobzation)براي برطرف كردن نا آرامي هاي فعلي بازار غلات با بودجه 7 بيليون دلار و IFAD (Development Agricultural for Funb International ) براي سرمايه گذاري 200 ميليون دلاري براي كمك به كشاورزان براي خريد دانه براي كشت و سمپاشي و نگهداري و برداشت محصول است.عكس العمل هاي اين سازمان به درخواست هاي آژانس هاي بين المللي و سازمان ملل متحد براي مقابله با اين همه گيري به سه بخش تقسيم مي شود:
1- سازمان بدنبال بودجه براي برنامه هاي نجات انسانها از بازار فعلي غلات و رسيدن به هدف ذخيره كردن مواد غذايي به سطح ايمن و طرح سلامتي مادران و كودكان و تغذيه بهتر در مدارس است تا آنرا به سطح ايده الي برساند .
2- قدرت بزرگ اجرايي خود را در خدمت نجات جان مردمان قرار داده و همچنين با خريد از كشاورزان كم قدرت به آنان كمك كرده تا بتوانند شرايط سخت اجتماعي فعلي را بگذرانند.
3 - در دراز مدت پشتيبان عوض كردن سياست حاكم بر توسعه كشاورزي و كمك به كشاورزان از طريق توسعه كشاورزي صنعتي و توصيه هايي براي هرچه بهتر و بيشتر كردن محصولاتشان براي دولتهاي كه درگير برنامه هاي توسعه كشاورزي هستند و همچنين سازمان بدنبال خريد از واسطه هاي محلي است تا بتواند بدين وسيله بر روي محصول كشاورزان محلي سرمايه گذاري كند.
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن