واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ربع قرن تلاش و بالندگي(6) دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل در يك نگاه
گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران«خبرگزاري ايسكانيوز»با توجه به ربع قرن تلاش و بالندگي دانشگاه آزاد اسلامي و نقش برجسته اين مجموعه بزرگ دانشگاهي در فعاليت هاي علمي، پژوهشي و بين المللي، رشد و توسعه علمي كشور با مديريتي شايسته و توانمند به معرفي واحدهاي اين مجموعه عظيم دانشگاهي و فعاليت هاي صورت گرفته در آنها مي پردازد.
به گزارش گروه دانشگاه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز"در اين شماره (6) به معرفي واحد بابل و فعاليت هاي صورت گرفته در اين واحد دانشگاهي پرداخته مي شود.
دانشگاه آزاد اسلامي گامي بلند به سوي آينده در مسير تعالي و پيشرفت آموزشي و فرهنگي و ربع قرن تجربه و توليد علم براي ورود به كلاس جهاني نقش بسزايي در توسعه فضاي علمي و پژوهشي كشور با مديريت مدير توانا و انديشمند شايسته و با كفايت دكتر جاسبي داشته است.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل با 22 سال فعاليت و تلاش و بالندگي در عرصه علم و دانش و پژوهش توانسته به نوبه خود در سطح كشور و منطقه نقش ارزشمندي داشته باشد.
** معرفي اجمالي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل
دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل در خردادماه سال 1365 هجري شمسي با هدف بالا بردن سطح اطلاعات علمي مردم در زمينه هاي مختلف و تعليم و تربيت نيروهاي متخصص و متعهد جهت رفع نيازهاي علمي و فني جامعه با تاسيس سه رشته پزشكي، مامايي و پرستاري در مقطع كارشناسي و 170 دانشجو وارد جرگه مقدس تعليمات عاليه شد.
از آن سال تاكنون اين واحد دانشگاهي توانسته است به پيشرفت هاي چشمگيري در عرصه هاي مختلف علمي نايل آيد و از فروردين ماه سال 1373 با تصدي حجت الاسلام والمسلمين حاج حسن قلي پور بعنوان رييس واحد چهره اين دانشگاه از نظر كيفيت و كميت فضاي آموزشي و ارتقاي سطح علمي با بهترين دانشگاه هاي كشور قابل مقايسه است به طوري كه درجه سازماني اين واحد با چندين پله جهش از متوسط به بسيار بزرگ نوع الف تغيير كرد.
دانشگاه آزاد اسلامي يك موسسه غيرانتفاعي عام المنفعه بوده و از هيچگونه بودجه دولتي جهت پيشبرد اهداف خود استفاده نمي كند همچنين شهريه هاي دريافتي از دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي به طور ميانگين چندين برابر كمتر از هزينه سرانه دانشجويان دانشگاه هاي دولتي است كه از بودجه عمومي دولت تامين مي شود.
در زمينه ايجاد اشتغال نيز اين دانشگاه توانسته است با تربيت نيروهاي كارآمد و متخصص سهم بسزايي در كاهش بيكاري در جامعه داشته باشد به طوري كه تعداد كثيري از حدود 15 هزار دانش آموخته فارغ التحصيل از دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل هم اكنون در مشاغل مختلف جامعه كاري كشور مشغول به فعاليت هستند.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل فعاليت خود را در ساختماني استيجاري شروع كرد و پس از گذشت هشت سال از تاسيس آن فقط داراي دو دستگاه ساختمان با كاربرد مسكوني و مساحت دو هزار مترمربع بود همانطور كه قبلا ذكر شد از فروردين ماه سال 1373 با تغيير مديريت اين واحد دانشگاهي تحولات چشمگيري در زمينه توسعه فضاي آموزشي و ارتقاي سطح علمي، پژوهشي و فرهنگي ايجاد شود.
در طي اين مدت گذشته از احداث سالنهاي متعدد آزمايشگاهي مجهز به تجهيزات پيشرفته آموزشي و تحقيقاتي، لابراتوار زبان، امكانات ديداري و شنيداري مناسب، طرح هاي موفق پژوهشي، دستاوردهاي بزرگ فرهنگي و دانشجويي، تشكيل كانون هاي متعدد دانشجويي، فعال شدن حوزه انتشارات دانشگاه و چاپ فصلنامه تخصصي فقه و مباني حقوق اسلامي با درجه علمي، پژوهشي و كتب متعدد دانشگاهي كه اشاره به تمامي آنها در اين مقال نمي گنجد.
** چشم انداز آينده واحد بابل
اين واحد دانشگاهي ضمن گسترش كليه فعاليت هاي پژوهشي دانشجويي و فرهنگي، با توجه به نياز منطقه به رشته هاي تحصيلي جديد و همچنين تاسيس مقاطع تحصيلي بالاتر، تمام تلاش خود را جهت گسترش رشته در مقاطع تحصيلات تكميلي معطوف داشته است و تاكنون موفق به تاسيس سه رشته در مقطع كارشناسي ارشد كه به زودي به پنج رشته افزايش خواهد يافت شده است همچنين كليه مراحل قانوني تاسيس رشته دامپزشكي در مقطع دكتري نيز طي شده است.
در همين راستا با توجه به كمبود محسوس فضاي آموزشي كه اين واحد با آن دست به گريبان بود در سال 1383 زميني به مساحت 80 مترمربع در منطقه گرجي آباد بابل جهت احداث سايت دانشگاهي متمركز خريداري شد. اين سايت در مجموع داراي 50 هزار مترمربع بنا شامل دانشكده هاي فني و مهندسي و هنر، پرستاري و مامايي، علوم انساني و علوم پايه، مجتمع ورزشي سرپوشيده با كليه امكانات ورزشي، نمازخانه و مركز فرهنگي دانشگاه، سالن هاي متعدد آزمايشگاهي و تحقيقاتي، سلف سرويس و سالن هاي اجتماعات و آمفي تئاتر است.
تاكنون 75 درصد عمليات عمراني اين مجتمع به پايان رسيده است و به فضل پروردگار به زودي به بهره برداري خواهد رسيد. اين سايت تاكنون مورد بازديد دكتر جاسبي رياست دانشگاه آزاد اسلامي و مسوولين شهري و استاني قرار گرفته است و آنان از نزديك با روند پيشرفت اين پروژه عظيم از نزديك آشنا شدند.
در بخش تحقيقات نيز با ساخت سالن وينيرو (مركز تحقيقات و تكثير ماهيان سرد آبي، گرم آبي و خاوياري) و همچنين اقدام به تاسيس گلخانه رايانه اي مجهز به سيستم هاي كشت هيدروپونيك جهت تحقيقات در زمينه فيزيولوژي گياهان، احداث آزمايشگاه كشت بافت و سلول هاي بنيادي گياهان، احداث هر باريوم و بانك ژن سوزني و برگان يا خانواده كاج ها اين واحد دانشگاهي به يكي از بزرگترين قطب هاي تحقيقاتي در زمينه شيلات، آبزيان و گياهان در كشور تبديل خواهد شد.
دانشگاه آزاد اسلامي واحد بابل هم اكنون داراي سه رشته در مقطع كارشناسي پيوسته، 20 رشته در مقطع كارداني است اين واحد دانشگاهي داراي 125 عضو هيات علمي تمام وقت، 250 استاد مدعو، بيش از شش هزار و 500 دانشجو، بيش از 20 هزار و 595 فارغ التحصيل، 80 هزار مترمربع بناي آموزشي، پژوهشي، فرهنگي، ورزشي و رفاهي آماده يا در حال ساخت، 350 هزار مترمربع فضاي عمومي، آموزشكده فني و حرفه اي سما با 15 رشته تحصيلي و بيش از 1500 دانشجو و مدارس غير انتفاعي سما نيز است./01/120
اخبار مرتبط
• دانشگاه آزاد اسلامي واحد خميني شهر در يك نگاه
• دانشگاه آزاد اسلامي واحد شوشتر در يك نگاه
• دانشگاه آزاد اسلامي واحد اراك در يك نگاه
• دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران جنوب در يك نگاه
• دانشگاه آزاد اسلامي واحد شاهرود در يك نگاه
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4033]