واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: بيشترين تنوع وبلاگي در حوزه انديشه و احساس شخصي است
اختصاصي/ مديرعامل پرشين بلاگ:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: "مهدي بوترابي" مديرعامل سايت پرشين بلاگ (ارائه كننده سرويس وبلاگ)در گفتگوي اختصاصي با خبرگزاري اقتصادي ايران به پرسشهاي مختلف در زمينه وبلاگ پاسخ گفت كه بخش پاياني آن را مشاهده مي كنيد
در مورد تقسيم بندي وبلاگها، بيشترين وبلاگها در چه حوزه اي است؟ كدام حوزه رشد داشته و دليل آن چيبست؟
بيشترين وبلاگها به مفهوم وبلاگ وفادار مانده و به حوزه مسائل مرتبط با شخص در حوزه انديشه و احساس وي مربوط است.
البته گرايش احساسي قوي تر از گرايش انديشه است و در مجموع اين دو بخش بيشترين تعداد وبلاگها را به خود اختصاص ميدهند.
از نظر موضوعي، وبلاگهاي ادبي كه به حوزه دلنوشته و محتواي اصلي وبلاگستان نزديكي دارند و وبلاگهاي فناوري اطلاعات كه به شكل و مسائل مرتبط با وبلاگستان و اينترنت مرتبط اند، دو حوزه تخصصي فعال تر در وبلاگستان هستند.
پركاري و كم كاري وبلاگ نويسان در بازه هاي زماني گوناگون به چه عواملي وابسته است؟
با توجه به اينكه گروه اصلي نويسندگان وبلاگستان، دانشجويان و دانش آموزان هستند، وبلاگنويسي در روزهاي تعطيل كه موسم گشت و گذار جوانان است و ايام امتحانات و كنكور كاهش مي يابد.
دلايل مستعارنويسي در وبلاگها چيست؟
مستعار نويسي از ويژگي هاي همزاد وبلاگنويسي است كه از روزهاي نخستين تولد وبلاگستان با آن همراه بوده است و از سوي افكار عمومي وبلاگستان كاملا مشروع و قابل قبول است.
مستعار نويسي متاثر از نگراني نويسنده از فشارهاي احتمالي دروني (به دليل تجربه اي متفاوت و جديد بودن براي وبلاگنويس)، خانواده(به دليل آسيب هاي وبگردي و نگراني خانواده ها و تداخل تفريح اينترنتي با بقيه وظايف اعضاي نوجوان و جوان خانواده)، جامعه ( به دليل شكل نگرفتن هنجارهاي متناسب با اينتنرت)، حكومت ( به دليل نگراني از فعاليتهاي ضد دولتي يا غيرقانوني و ... ) بوده است.
عوامل محدودكننده فوق به تدريج در حال كاهش اند و به همين دليل شاهد افزايش حضور وبلاگنويسان با هويت واقعي هستيم.
شاهد رشد وبلاگهاي تخصصي هستيم. دليلش چيست؟ چه تاثيري در حوزه هاي مختلف خواهد داشت؟
رشد وبلاگهاي تخصصي بخشي از علاقه عمومي ايرانيان به فعاليت علمي است كه به نوعي خود را در وبلاگستان وارد كرده است.
تخصصي نويسي در وبلاگستان موجب حمايت علمي و كاربردي از فعاليتهاي وبلاگستان است ولي اين تلاشها به تدريج به سوي فعاليتهاي گروهي تخصصي و نشريات الكترونيكي و اينترنتي منعطف خواهد شد.
بنظر مي آيد كه مفهوم وبلاگهاي تخصصي به نوعي با ذات وبلاگستان همخواني ندارد و تخصصي نويسي بصورت وبلاگ شخصي آينده روشني در وبلاگستان نخواهد داشت.
تخصصي عمل كردن وبلاگها درست است يا عام نويسي؟ چه تاثيري بر مخاطب دارد؟
نويسندگي حقي است كه چندان قضاوت صحيح و ناصحيح نمي پذيرد. شخصي نويسي محور اصلي وبلاگنويسي است. اين مفهوم با تخصصي نويسي و عام نويسي متفاوت است.
تخصصي نويسي وبلاگها موجي است كه در وبلاگستان بوجود آمده و از نظر كاربردي در توسعه و تميق وبلاگستان موثر مي باشد. به كاربران كمك زيادي كرده و به اعتبار وبلاگستان در محافل علمي و فرهنگي افزوده است. تخصصي نويسي گرچه بخش عمده اي از وبلاگستان نيست ولي مورد توجه ويژه رسانه هاي ديگر قرار گرفته است.
از روند ايجاد مخاطبان تخصصي براي وبلاگها استقبال مي كنيد؟
بله. به دليل اينكه خواست بخشي از وبلاگستان است و بر مشروعيت وبلاگستان مي افزايد.
براي هدفمند كردن وبلاگها چه راهكارهايي ارايه مي كنيد؟
آنان را آزاد بگذاريم تا مسير خود را فارغ از فشارها و با رعايت معيارهاي مشترك انساني و اسلامي و ايراني دنبال كنند. انتخاب عمومي مردم معمولا صحيح است. بخصوص اگر اين انتخاب توسط فرهيختگان آنان يعني وبلاگنويسان صورت گرفته باشد.
وبلاگ نويسي فردي و وبلاگ نويسي تيمي، كداميك تاثيرگذاري بيشتري دارد؟
وبلاگنويسي تيمي قطعا دايره تاثيرگذاري بيشتري دارد ولي وبلاگنويسي اساس فردي تعريف شده است. همانگونه كه وبلاگنويسي تخصصي به نوعي از نظر محتوايي تغيير محسوب مي شود.
وبلاگ گروهي نيز نوعي تغيير و دوري از شكل وبلاگ تلقي ميشود. موضوعي كه الزاما ناخوشايند نيز نيست و تاكنون منافع بسياري براي وبلاگستان به همراه داشته است.
پيش بيني مي شود پيوند وبلاگهاي گروهي و تخصصي به يكديگر دور از ذهن نيست و احتمالا شاهد ظهور نشريات الكترونيكي و اينترنتي متنوعي خواهيم بود. موضوعي كه زمان آن رسيده است ولي از نظر بستر سازي فناوري آماده ي آن نيستيم.
دلايل وجود وبلاگهاي متعدد توسط يك شخص چيست؟
تنوع طلبي و دلزدگي موسمي و آساني دسترسي به وبلاگهاي متعدد و علاقه به چند وجهي بودن از جمله دلايل اين موضوع است.
وبلاگ ميتواند جايگزين رسانه شود؟
وبلاگ رسانه هست. جايگزين رسانه هاي ديگر نيز نخواهد شد. بلكه به جمع آنان پيوسته و سهمي از تاثيرگذاري بر مخاطبان را به خود اختصاص داده است.
وبلاگستان به مرجعي جدي براي بقيه رسانه ها از نظر محتوا تبديل و همزمان به نقش رسانه اي دو طرفه و موثر نزديك شده است. با توجه به حجم عظيم مخاطبان آن بنظر ميرسد هم اكنون به دومين رسانه پس از صدا و سيما تبديل شده است.
خودافشايي و نوشتن راحت مطالب در وبلاگ ها چه تاثيري بر رسانه هاي رسمي دارد؟ آيا اعتبار آنها را خدشه دار نمي كند؟
قدرت وبلاگستان در به هم ريختن قاعده هاي سنتي رسانه هاي ديگر زياد است. فعالين رسانه هاي ديگر بايستي هنگام استفاده از وبلاگستان به اين موضوع توجه كنند و ضمن استفاده از محتواي وبلاگستان و نوآوري در حوزه كاري خود، به نوعي پالايش بپردازند و از هويت رسانه خود صيانت كنند.
تقسيم بندي دوقطبي وبلاگها به اصلاح طلب و اصولگرا درست است؟
در حوزه سياسي وبلاگستان فاقد گرايش حزبي و گروهي است. وبلاگهاي سياسي سهم زيادي از فضاي وبلاگستان را متاثر نميكنند ولي در عين حال وبلاگستان به سرنوشت جامعه بي تفاوت نيست.
انتقاد از وضع موجود و گرايش به حركت اصلاح طلبانه بخشي از هويت وبلاگستان است كه شايد بعضي از آن حمايت سياسي وبلاگستان از حزب و گروه خاصي را استنباط كنند.
حتي در ميان وبلاگهاي سياسي نيز به راحتي ميتوان تشخيص داد كه مرزهاي حزبي و گروهي نيرومندي وجود ندارد و علاوه بر اصلاح طلبان و اصولگرايان گروههاي ديگري نيز فعاليت دارند.
وضعيت سرويس دهنده هاي وبلاگ در ايران را چگونه ارزيابي مي كنيد؟ آيا توانايي رقابت با سرويس دهنده هاي خارجي را دارند؟
هم اكنون دهها سرويس دهنده فارسي وجود دارد كه ير تعداد آنان افزوده نيز ميشود. راه اندازي و اداره سرويس دهنده وب در سطح كوچك كار دشواري نيست و به همين دليل تعداد اين نوع وبلاگ سرويس كه معمولا عمر كوتاهي يا كمتر از يكصدهزار كاربر يا كمتر از يك ميليون بازديد كننده در روز دارند، زياد است.
فرصت رقابت عمومي در بين وبلاگ سرويس هاي فارسي مدتي است پايان يافته است و عملا تغيير زيادي در وضعيت وبلاگ سرويس ها ايجاد نشده است.رقابت با وبلاگ سرويس هاي خارچي دشوار ولي عملي است و هم اكنون در جريان است. رقابت در سطح فناوري و ارائه سرويس هاي مكمل بخشي و تكيه بر گرايشات بومي از عرصه هاي اصلي اين رقابت است.
مهمترين چالش هاي موجود در بين وبلاگ نويسان و شركتهاي ارائه كننده وبلاگ چيست؟
امنيت در مقابل تصميمات غير كارشناسي تصميم گيرندگان داخلي و فشارهاي خارجي بر فعاليت هاي اقتصادي با مبدا ايران.
حركتهاي دسته جمعي وبلاگها در جريان هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و...چقدر ميتواند مفيد باشد؟
تعاملات اجتماعي وبلاگستان يكي از مفيدترين عرصه هاي فعاليت وبلاگنويسان است. صيانت از ميراث كهن فرهنگ و تمدن ايراني از دغدغه هاي اصلي وبلاگنويسان و حمايت از حركتهاي فرهنگي و اجتماعي به اميد بهبود شرايط زندگي، گرايش مسئولانه وبلاگستان نسبت به جامعه ايران است.
انتهاي پيام//
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]