واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: دروازهبانها در جام هجدهم
هنگامی كه در مورد جام جهانی 2006 صحبت میشود، چه به ذهن شما میرسد؟ مهاجمان فوقالعاده، بازی هجومی، گلهای عجیب، اشكها، غمها یا شادیها؟هماكنون یك مورد دیگر را نیز اضافه كنید: واكنشهای آكروباتیك دروازهبانان.نام دروازهبان همیشه نفر اول در لیست تیم است، اما تا پیش از جام جهانی 2006 به ندرت بهترین بازیكن به شماره 1 تیم اختصاص مییافت. در سال 2006 همه چیز تغییر كرد؛ جایی كه چندین مهاجم، موفق به درخشش نشدند و میانگین گل در هر مسابقه پایین آمد و این دروازهبانها بودند كه سرتیترها را از آن خود كردند.برای ركورددر لیست دروازهبانهای آلمان 2006 میتوان نام «پاسكال زوبر مولر»، دروازهبان تیم سوئیس را در صدر همه دید. هرچند تیم آنان در یكهشتم نهایی حذف شد اما دروازهبان بازی سوئیس حتی یك گل را هم دریافت نكرد. این نخستین بار در تاریخ جام جهانی است كه كه این ركورد به دست میآید.هر چند دیگر دروازهبانها نیز تیمهایشان عملكرد خوبی نداشتند، اما توجه همه را به خود جلب كردند.
«ایوانو بوردن»، دروازهبان مربی دروازهبانهای ایتالیا از سطح كیفی بالای دروازهبانها اظهار تعجب كرد و گفت: «پیتر چك»، دروازهبان جمهوری چك و «ریچارد كینگسون»، دروازهبان غنا، هر چند بسیار زود از دور مسابقات كنار رفتند، اما ثابت كردند كه دروازهبانهای عالی هستند.نمونه دیگر این امر، دیدار دروازهبان برزیل است. پیش از بازیهای پایانی، او تحت انتقاد شدید رسانههای برزیل و پس از مسابقات نیز جزو معدود بازیكنان برزیل بود كه به خاطر گلها مورد انتقاد قرار نگرفت. او در پنج بازی تیمش، تنها دو گل دریافت كرد و یكی از بهترین بازیهایش در یكهشتم نهایی برابر غنا بود.یكی از عالیترین نمایش دروازهبانها، نقطه اشتراك چهار تیم مرحله نیمه نهایی بود. فرم عالی «فابین بارتز»، «ینس لمان»، «ریكاردو» و «بوفون»، یكی از عوامل اصلی صعود تیمهایشان به نیمه نهایی بود.در مورد فرانسه و آلمان، تجربه نیز نقش مهمی را ایفا كرد. «بارتز» 35 ساله و «لمان» 36 ساله با همه دانستهها و تجارب خود، مارشال خط دفاعی خود بودند. دروازهبان فرانسوی كه تاكنون 86 بازی ملی را در كارنامه خود ثبت كرده در راه هدایت تیمش به فینال، تنها دو گل را دریافت كرد.«لمان»، دروازهبان «آرسنال» با 38 بازی ملی به اندازه همتای فرانسوی خود، دارای تجربه بینالمللی است، اما تجربه ارزشمندی از سالها بازی در سطح اول فوتبال اروپا دارد. تنها كاستاریكا و ایتالیا موفق شدند به دفاع آلمان نفوذ كرده و هر كدام دو گل را به ثمر برسانند.
جدای از همه نمایشها در آلمان، شماره 1 پرتغال «ریكاردو»، بیشترین توجهها را به خود جلب كرد. او نیز دو گل را در بازیهای تیمش دریافت داشت، اما عملكرد خارقالعاده وی بود كه او را از دیگران متمایز كرد. پس از موفقیت او در كمك به صعود تیمش به فینال یورو 2004 دروازهبان اسپورتینگ لیسبون بار دیگر درخشید.دو ركورد جدیدی را مهار ضربات پنالتی در تاریخ جامهای جهانی به جا گذاشت. درست مانند یورو 2004 تیم مقابل باز هم تیم «اریكسون» بود. او از چهار ضربه انگلیسیها، سه ضربه را مهار كرد و تیمش را به نیمه نهایی رساند.اما نوبت به جوانترین عضو این گروه چهارتایی میرسد. «بوفون» 28 ساله، چهره تازهای در استانداردهای دروازهبانی. هنوز هم منتظر یك گل از رقبایش در فینال است. ایتالیا تنها یك گل دریافت كرده كه آن گل نیز توسط «زاكاردو»، مدافع ایتالیا در بازی برابر آمریكا به ثمر رسید.او امیدوار است تا بتواند مانند «كان»، توپ طلایی بهترین بازیكن جام گذشته را از آن خود كند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 456]