واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پروندهي نخستين دوسالانهي عكس جهان اسلام هم بسته شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي
نخستين دوسالانه بينالمللي عكس جهان اسلام كه با محور خانواده مسلمان آغاز شده بود به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عباس ميرهاشمي - دبير دوسالانه بينالمللي عكس جهان اسلام - با اشاره به برگزاري اين نمايشگاه گفت: زماني كه اجراي برنامه دوسالانه به ما ابلاغ شد، تمامي تلاش خود را بهكار بستيم تا با اتخاذ سياستگذاريها و برنامهي منسجم كار قابل قبولي را ارايه دهيم و با اتلاف وقت و هزينه موجب سردرگمي جامعه هنري نشويم.
او تصريح كرد: نقدهايي كه راجع به دوسالانه رفت بيشتر درباره به موضوع بود كه با محور خانواده و مضامين ميتوان بهتر جوامع اسلام را شكافته و به تصوير آورد.
ميرهاشمي يادآور شد كه نزديك شش هزار و 150 عكس از 41 كشور به دبيرخانه رسيد كه دو بخش تكعكس و مجموعه عكس آثار انتخاب شدند.
دبير نخستين دور از اين دوسالانه در پايان با بيان آنكه بهعنوان قدم اول دوسالانه خوبي برگزار شد، اظهار اميدواري كرد كه اين دوسالانهها استمرار داشته باشد و بتوانيم خلاهايي را پوشش داده و دينمان را ادا كرده باشيم و در دوسالانه بعدي با شناسايي بازخوردها و نقدهايي كه شده قدم موثر و مثمرثمرتري را برداريم.
مراسم پاياني نخستين دوسالانه بينالمللي عكس جهان اسلام با بيانيه هيات داوران و اهداي جوايز به برگزيدگان ادامه يافت.
هيات داوران در اين بيانيه متذكر شده بودند كه اولين دوسالانه بينالمللي عكس جهان اسلام هماكنون گام اول را برداشته و در اين عرصه عكاساني كه در اين جوامع آداب و سنن گسترده جغرافيايي و اعتقادي جهان اسلام موضوع كارشان را تعيين كرده با همراهي خويش در حيطهاي پر از رنگ و نور كه تنوع و تكثيري بينهايت در حد كمال دارد قدمي درخور قدرداني برداشته است.
بهزعم ايشان در جوامع اسلامي موضوع خانواده اصليترين كانون و اساسيترين بستر شكلگيري هويت فردي است، قداست و حرمت نهاد خانواده و اهميت محوري آن از فرهنگ تربيتي و نظام اخلاقي و ارزشي سبب شده است كه بسياري از رشدها و پيوندها را در آن شاهد باشيم.
در پايان هم هيات داوران اين دور از دوسالانه بينالمللي عكس جهان اسلام با قدرداني از تمامي همراهان و آرزوي برگزاري مستمر، منظم و هدفمند اين دوسالانه و با اميد به تلاش بيش از پيش عكاسان در مطالعه، شناخت و نگاه خلاقانه به موضوعات جهان اسلام آرا خود را در دو بخش تكعكس و مجموعه عكس به شرح ذيل اعلام كردند.
بر اين اساس نفرات برتر در دو سطح برگزيده و ممتاز در هر دو بخش معرفي شدند:
در بخش مجموعه عكس به سهنفر در سطح عكاسان برگزيده بهترتيب رضا اوزل (تركيه)، جمشيد فرجوند فردا (ايران)، تنوير احمد (بنگلادش) جوايزي شامل لوح تقدير فرهنگستان هنر، تنديس موسسه صبا و 10 سكه بهار آزادي تعلق گرفت.
در بخش عكاسان ممتاز نيز سه نفر شامل ماركودلرود (ايتاليا)، عابر عبدالله (بنگلادش)، زينب سالاروند (ايران) جوايزي خود شامل تنديس و لوح افتخار فرهنگستان هنر و 20 سكه بهار آزادي دريافت كردند.
در بخش تكعكس در سطح عكاسان برگزيده، به محمود ابراهيم (قطر)، جودي بايبر (آفريقاي جنوبي)، مهدي منعم (ايران)، كريم صاحب (عراق) و علي اكبر شير ژيان (ايران)، لوح تقدير فرهنگستان هنر، تنديس موسسه صبا و 8 سكه بهار آزادي اعطا شد.
در بخش عكاسان ممتاز نيز رولا حلواني (فلسطين)، اسپن راسموسن (نروژ)، كاي ويدنهوفر (آلمان) جوايزي از جمله تنديس و لوح افتخار فرهنگستان هنر، و 15 سكه بهار آزادي را دريافت كردند.
انتهاي پيام
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]