واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشكلات پوستي از مهمترين عوارض شنا در استخرها است
داخلي. علمي. بيماري پوستي.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه گفت : مشكلات پوستي از مهمترين عوارض شنا كردن در استخرها است.
" علي ابراهيمي " متخصص بيماريهاي پوست مو و زيبايي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مشكلات پوستي ناشي از شنا شامل مشكلات ناشي از آفتاب و مشكلات ناشي از تماس با آب و كلر و عفونتها تقسيم ميشود.
وي در توضيح اين موارد گفت: بزرگترين خطر ناشي از آفتاب براي شناگران بخصوص شناگران حرفهاي در استخرهاي رو باز خطر آفتاب سوختگي نيست بلكه امكان ابتلا به سرطانهاي پوستي است.
وي تصريح كرد: سرطانهاي پوست به دنبال تماس مداوم و طولاني با آفتاب ايجاد ميشود و معمولا چند سال پس از تماس با آفتاب بروز ميكند.
وي افزود: برنزه كردن پوست در كنار استخرهاي رو باز در آينده ميتواند احتمال ابتلا به سرطان پوست را افزايش دهد.
اين پزشك متخصص استفاده از كلاه و ضد آفتاب براي شناگران و مربيان آنها را در جهت پيشگيري از اين بيماري توصيه كرد.
دكتر ابراهيمي افزود : اكثر ضد آفتابها در آب حدود ۹۰دقيقه دوام دارند و سپس بايد تكرار شوند.
وي گفت: در استخرهاي رو باز بهترين ساعات شنا صبحها و شبها است و بدترين ساعات شنا بين ۱۲ظهر تا سه بعد از ظهر است.
وي در خصوص مشكلات ناشي از تماس با آب و كلر گفت: كلر به تنهايي باعث خشكي و خارش پوست نميشود بلكه شنا كردن در آب حتي آبهاي فاقد كلر هم مي- تواند باعث خشك شدن پوست شود.
وي افزود: اين عارضه به دليل شسته شدن لايه چربي سطحي محافظ پوست رخ مي- دهد و بدون اين لايه چربي محافظ كه عموما از زير پوست ترشح ميشود، پوست آب خود را از راه تبخير از دست داده و منجر به خشكي پوست ميشود.
وي افزود: بتدريج تركهاي سطحي روي پوست ايجاد شده و پوست بتدريج تحريك پذير شده و خارش پيدا ميكند.
وي توصيه كرد: با جايگزين كردن لايه چربي از دست رفته از سطح پوست با كرمها و لوسيونهاي مرطوبكننده علايم خشكي و خارش كاهش مييابند.
وي بهترين زمان استفاده از كرمها و لوسيونهاي چربكننده يا مرطوب كننده را بعد از دوش گرفتن در استخر هنگامي كه پوست هنوز مقداري رطوبت دارد عنوان كرد.
به گفته اين متخصص هر چند احتمال انتقال عفونت در استخري كه خوب كلرينه ميشود كم است اما كلرينه نمودن بيش از حد آب استخرها ميتوان باعث تحريك مخاط چشم و پوست شود.
وي گفت: استفاده از عينكهاي مخصوص شنا يا محلولهاي شستشوي چشم باعث كاهش اين علايم شوند.
وي افزود: بعضي افراد نيز به دنبال تماس با آب دچار خارشهاي شديد پوست و كهير ميشوند اين افراد اگر قبل از تماس با آب بدن خود را چرب كنند احتمال بروز كهير در آنها كاهش مييابد.
به گفته وي تماس با آب سرد (جكوزي) نيز ميتواند در افراد باعث كهير و خارش شود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي كرمانشاه عفونتها را از ديگر عوارض شنا در استخر عنوان كرد و گفت: عفونتهاي ناشي از شنا در استخرها سه دسته است عفونتهاي قارچي باكتريال و ويروسي كه به دليل محيط مرطوب و تماس افراد با يكديگر احتمال سرايت بيماريهاي عفوني وجود دارد.
وي گفت: عفونتهاي قارچي به دليل محيط مرطوب و مناسب بدن ورزشكاران براي رشد عوامل قارچي و افزايش تماس افراد با يكديگر ايجاد ميشود.
وي افزود: پوست بدن ورزشكاران به دليل تعرق يا تماس با آب دايما مرطوب است و استفاده از لباسهاي تنگ و چسبان محيط مناسبي را براي رشد عوامل عفوني بخصوص قارچها فراهم ميكند.
وي اشاره كرد: دوشها، اتاقهاي تعويض لباس كنارهها و كف استخرها ميتواند مخزن مناسبي براي عفونتها باشد.
وي افزود: عفونتهاي قارچي در شناگران معمولا در بين انگشتان پا و ناحيه كشاله ران ديده ميشود.
وي علايم عفونت قارچي را ايجاد ضايعات قهوهاي قرمز و حتي ضايعات كم رنگ در نواحي گردن تنه و زير بغلها عنوان كرد و گفت: اين بيماري مسري نيست.
دكتر ابراهيمي افزود: عفونتهاي باكتريال نيز به طور شايع به دنبال استفاده از جكوزي ايجاد ميشود، ضايعات پوستي ناشي از اين عفونتها هشت تا ۴۸ساعت پس از تماس با آب آلوده ايجاد ميشود و در مناطقي از پوست كه با لباس شنا پوشيده شده بخصوص ناحيه باسنها بيشتر ديده ميشود.
وي گفت: استخرهاي بچهها نيز درصورت آلوده شدن به مدفوع ضايعات مشابهي ايجاد ميكند و گاه باعث عفونتهاي رودهاي عفونت ملتهمه چشم و عفونت كانال خارجي گوش ميشود.
به گفته وي درمان ضايعات پوستي ضروري نيست چرا كه در طي هفت تا ۱۰روز بهبود مييابد.
وي جوشهاي التهابي را از ديگر عوارض شنا در استخرها عنوان كرد و گفت:
بسياري از شناگران حرفهاي تمام موهاي سطح بدن خود را ميتراشند تراشيدن مكرر موهاي بدن باعث ايجاد خراش يا اسيب در لايههاي پوستي شده و باعث ايجاد جوشهاي التهابي روي پوست ميشود.
به گفته اين پزشك متخصص اين جوشها با انتي بيوتيكهاي موضعي يا خوراكي بهبود مييابد.
وي گفت: از شايعترين عفونتهاي ويروسي نيز در شناگران زگيل بويژه در كف پاها است.
وي افزود: اين ويروس در كنارههاي استخرها و كف اتاقهاي تعويض لباس و دوشها وجود دارد و مرطوب بودن كف پا و احيانا وجود خراشهايي در كف پا باعث ابتلا به اين بيماري ميشود.
وي با بيان اينكه اين ويروس نسبت به مواد ضدعفونيكننده و شستشو مقاوم است توصيه كرد: براي جلوگيري از ابتلا به آن بايد از دمپايي يا ساير محافظهاي پا استفاده كرد.
وي همچنين به مراجعان استخرها توصيه كرد: براي پيشگيري از گسترش بيماريهاي عفوني در صورت داشتن تب يا يك بيماري عفوني جدي مانند علايم سرماخوردگي آنفلوانزا هپاتيت و ساير حالات عفوني از شنا در استخرها خودداري كنند.
وي افزود: همچنين شناگران درصورت بروز هرگونه خونريزي بايد استخر را ترك كنند.
وي تاكيد كرد: تعويض مكرر آب استخرها نگهداري كلر آب در حد استاندارد و رعايت بهداشت فردي مهمترين راه پيشگيري از بروز و كنترل گسترش بيماريها است.
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 309]