واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: هدف تنظيم خانواده؛ توانمندسازي زنان است
جمعه 21 تير روز جهاني جمعيت بود. هر ساله به مناسبت روز جهاني جمعيت برنامههايي در كشورهاي مختلف جهان از جمله ايران برگزار ميشود.
جمعه 21 تير روز جهاني جمعيت بود. هر ساله به مناسبت روز جهاني جمعيت برنامههايي در كشورهاي مختلف جهان از جمله ايران برگزار ميشود.
هدف از برپايي آن نيز، نمايش تلاش سازمانها و نهادهاي مسئول در استفاده از دادههاي جمعيتي بهمنظور تدوين سياستها و برنامههاي كاهش فقر و ياريرساني در رساندن حق هر زن و مرد و كودك در دسترسي به بهداشت و فرصتهاي برابرو توانمندسازي زنان است.
صندوق جمعيت، بنا به خواست دولتها، آنها را در سياستگذاري و برگزيدن شيوههاي مناسب جهت كاهش فقر و حمايت از برنامههاي پايدار توسعه ياري ميرساند.
همچنين به كشورها در جمعآوري و تحليل دادههاي جمعيتي براي درك بهتر گرايشهاي جمعيت كمك ميكند. از جمله اهداف ديگر اين صندوق نيز جمعآوري و تحليل دادههاي جمعيتي براي درك بهتر گرايشهاي جمعيتي است كه دولتها را تشويق ميكند نيازهاي نسل آينده را همچون نسل حاضر مدنظر قرار دهد.
اما متأسفانه امسال نه تنها نماينده صندوق جمعيت سازمان ملل متحد در ايران كه هيچيك از نهادها و مراكز مسئول ديگر از جمله وزارت بهداشت و انجمن تنظيم خانواده كه همه ساله با همكاري همديگر برنامههايي را اجرا ميكردند نيز برنامهاي نداشتند. و تنها به فرستادن يك خبر كوتاه روي خط خبرگزاريها بسنده كردند.
تلاش خبرنگار ما نيز براي پيگيري و كسب خبري در اين مورد از صندوق جمعيت ملل متحد به نتيجهاي نرسيد، زيرا هر بار طرف مورد پرسش يا در جلسه بود يا فرصتي براي پاسخگويي نداشت و آن را به روزهاي آينده موكول ميكرد. بدين علت در زير فقط به پيشينهاي از چگونگي شكلگيري صندوق جهاني جمعيت و اقداماتي كه تاكنون در اين خصوص در انجمن تنظيم خانواده شده است، بسنده كرديم كه از زبان دبير اين انجمن ميخوانيد.
داشتن جمعيتي متناسب، سالم، باهوش و فعال، نياز به برنامه ريزي دارد. جهان در سال 1953 به اين نتيجه رسيد كه سازماني براي برنامهريزي در زمينه سلامت، حقوق باروري و تنظيم خانواده تشكيل دهد. اين سازمان در سال 1994 كنفرانسي در قاهره پايتخت مصر برگزار كرد و در آن بحث تنظيم خانواده را بهعنوان محوريترين موضوع مربوط به جمعيت برگزيد. از آن رو در بحث تنظيم خانواده موضوع جمعيت از زمان باروري مورد توجه قرار ميگيرد كه داشتن جمعيتي سالم و فعال نيازمند تنظيم برنامهاي از زمان باروري است. در دوره پيش از باروري است كه ميتوان موضوع كنترل جمعيت، سلامتي جمعيت و متناسب بودن آن با امكانات و شرايط موجود و... را مورد بررسي و برنامهريزي قرار داد.
ايران نيز از جمله كشورهايي بود كه به فدراسيون بينالمللي تنظيم خانواده پيوست و بهدنبال آن در سال 1374 انجمن تنظيم خانواده را تاسيس كرد. فدراسيون بينالمللي تنظيم خانواده در حال حاضر در 182 كشور در حال فعاليت و در 150 كشور نيز داراي نماينده رسمي است.
يكي از اهداف مهم اين انجمن سلامت باروري است، زيرا هر فرد با توجه به جنس، سن و نياز به سلامت باروري، به ديگران متفاوت است. توجه به سلامت باروري، متوسط عمر انسان را افزايش ميدهد و جمعيت سالمتري را به وجود ميآورد. هدف ديگر كاهش مرگ و مير مادران در رابطه با مسائل باروري و زايمان است كه انجمن تنظيم خانواده در اين زمينه آموزشهاي خوبي را ارائه داده است.
كنترل جمعيت مقوله گستردهاي است كه شامل موارد متعددي از قبيل برنامهريزي براي بچه دار شدن، فاصلهگذاري بين بچهها، كسب آگاهي و مشاوره خوب براي تنظيم خانواده و... ميشود. تنظيم خانواده بايد با مشاوره صحيح انجام شود و نميتوان كسي را مجبور به اين كار كرد. ما اطلاعات درست را در اختيار افراد قرار ميدهيم و تصميمگيري نهايي با خود آنهاست.
انجمن تنظيم خانواده از سال 1374 كارگاههاي آموزشي متعددي براي پرسنل شبكه بهداشتي، والدين و گروههاي تاثيرگذار در اين رابطه برگزار كرده است كه كاهش نرخ رشد جمعيت بين ½ تا ¼ را شاهد بودهايم. همچنين اين انجمن بودجه خود را از محل اجراي طرحهاي مرتبط با بهداشت باروري، كمكهاي سازمانهاي دولتي و بينالمللي، افراد خير و حق عضويتي كه اعضا ميكند پرداخت ميكنند تامين ميشد.
شنبه 22 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]