تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830879529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با هنرمندان قرآني؛ محمد احصايي / 11محمد سلحشور:استاد «احصايي» با شيوه ابداعي خود به لطافت خوشنويسي افزوده است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: با هنرمندان قرآني؛ محمد احصايي / 11محمد سلحشور:استاد «احصايي» با شيوه ابداعي خود به لطافت خوشنويسي افزوده است
گروه هنر: استاد احصايي شيوه قدما را به صورت مطلق گرفته و با لطافت‌هاي ذهني خودش توانسته دخل و تصرفي عاقلانه در خط داشته باشد، استاد احصايي به دليل تفكر خوبي كه داشته در شيوه ابداعي خود توانسته آگاهانه كارهايي كند كه به لطافت خوشنويسي بيفزايد.
استاد«محمد سلحشور» خوشنويس پيشكسوت در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) درباره گرايش استاد احصايي به هنر نقاشي‌خط گفت: گرايش نقاشي‌خط از قديم‌الايام و پيش‌تر از استاد احصايي توسط استاد زنده‌رودي به منصه ظهور رسيده و شايد زنده‌رودي در حدود پنج درصد بيشتر خوشنويسي نمي‌دانست ولي با رنگ آشنايي داشت، بعد از استاد زنده‌رودي، استاد پيل‌آرام نيز كه در حدود سي چهل درصد خوشنويسي مي‌دانسته و به طور كامل در هنر خوشنويسي تبحر نداشته، نتوانست هنر نقاشي‌خط را به كمال برساند اما از آن‌جايي كه با رنگ آشنايي داشت كارهاي زيبايي ارايه كرد.

وي در ادامه افزود: بعد از استاد پيل‌آرام اساتيدي چون نظام معافي، احصايي و جليل رسولي كه تقريباً همرديف هم هستند، به ياري هم هنر نقاشي‌خط را به كمال رساندند و چون نزديك صددرصد خوشنويسي را مي‌دانستند در اين كار موفق شدند.

سلحشور كه در ۱۳۶۴ دكتراي درجه يك هنري از وزارت ارشاد گرفته، آشنايي كامل با هنر خوشنويسي را لازمه هنر نقاشي‌خط دانست و تاكيد كرد: اگر كسي مي‌خواهد نقاشي‌خط كار كند بايد خوشنويسي را خوب بداند. اين امر مثل تتبع در عرصه شعر نو است. كسي كه مي‌خواهد شعر نو بسرايد ابتدا بايد غزل، قصيده، رباعي و ديگر قالب‌ها و اوزان شعر كلاسيك را بداند بعد شعر نو كار كند كه نتيجه كارش در حد تكامل آن، كار زيبايي شود.

وي تصريح كرد: استاد احصايي هم با استادي‌اي كه در خط نستعليق داشت به نقاشي‌خط گرايش پيدا كرد و لطافت و زيبايي‌هاي كارش در تكامل هنرش زيباتر از گذشته شد. زمينه خلاقيت در وجود احصايي گرايش به خط بوده و در تكامل آن كار توانسته با رنگ و كمپوزوسيون جديد، چيزي را خلق كند كه زيبنده و مورد پسند اجتماع روز باشد كه معمولاً در اين عرصه هنر نقاشي‌خط مورد پسند بيشتر كساني كه گرافيك كار مي‌كنند، قرار گرفت.

سلحشور كه از سال ۱۳۲۹ خوشنويسي را از محضر اساتيد برجسته حسين ميرخاني، حسن زرين‌خط و علي‌اكبر كاوه فراگرفته، علت گرايش احصايي به هنر قرآني را گرايش وي به جنبه‌هاي لطافت ديني كه در ضمير ناخودآگاه هنرمند است، دانسته و اظهار كرد: هنرمندان حركت به سمت هنر قرآني را براي خود سعادت و شكوفايي مي‌دانند كه اين مساله امري عادي است و بيشتر هنرمندان به اين سمت و سو گرايش دارند.

اين استاد پيشكسوت شيوه و سبك هنر احصايي را چنين توصيف كرد: استاد احصايي شيوه قدما را به صورت مطلق گرفته و با لطافت‌هاي ذهني خودش توانسته دخل و تصرفي عاقلانه در خط داشته باشد. اين امر، خودش مساله است چون بعضي مثلاً شيوه ميرعماد را مي‌گيرند و مي‌خواهند دخل و تصرف كنند ولي دخل و تصرفشان ناآگاهانه است يعني از لطافت خط كم مي‌كنند ولي شيوه ابداعي استاد احصايي اين‌گونه نبوده و با تفكر خوبي كه داشته توانسته آگاهانه كارهايي كند كه به لطافت خوشنويسي بيفزايد.

اين استاد خوشنويس كه در ۷۵ سالگي كتابت قرآن كريم را آغاز كرده، نقش استاد احصايي را در هنر معاصر ايران چنين ارزيابي كرد: نقدهايي را كه استاد احصايي كرده، قبول دارم اما گاهي اوقات خود خوشنويسي را هنر نمي‌داند. من انتقادي لطيف و ملايم به استاد كردم_كه البته ايشان با بزرگواري برخورد كردند_ و هنگامي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از وي تجليل كرد، استاد گفت كه من خود خوشنويسي را زياد خوشنويسي نمي‌دانم.

وي افزود: در آن جلسه من به استاد گفتم كه شما به مناسبت خوشنويسي مشهور شديد و الان هم كه نمايشگاهي از شما برپا شده از 4 تابلو 3 تاي آن‌ها خوشنويسي است و يكي از آن‌ها گرافيك است. پس اين امر مي‌رساند كه در ضمير شما آگاهي خوشنويسي بسيار وجود دارد و ناخودآگاه وصل به خوشنويسي هستي و اين را به عرض استاد رساندم. چون من معتقدم خوشنويسي هنر حدبالايي است و به‌ويژه كساني كه به حد اعلاي هنر رسيده‌اند، آثارشان صددرصد هنر است.

استاد سلحشور كه ۹۰ اثر نفيس خوشنويسي را در قالب‌هاي كتيبه، سياه‌مشق، چليپا، شمسه، چندسطري با خطوط نستعليق و زينتي ارائه داده، در ادامه خاطرنشان كرد: ممكن است كساني كه در سطح پايين‌تر به لحاظ هنري هستند آثارشان هنري نباشد اين مساله مثل اين مي‌ماند كه يك ميليون آدم ورزش مي‌كنند، اين‌ها براي سلامتي ورزش مي‌كنند و هدفشان ورزشكارشدن نيست و از بين اين افراد حدود پنجاه هزار نفر دنبال قهرماني مي‌روند و وقتي قهرمان نشدند كسي به آن‌ها قهرمان نمي‌گويد. كسي ادعاي پهلواني و قهرماني مي‌كند كه همه مسائل را پشت سر گذاشته، زمين خورده باشد و دوباره از جايش بلند شده باشد و به يك مبدأ و مأخذي رسيده باشند كه آن مبدأ و مأخذ مورد لطف اجتماع باشد.

وي تصريح كرد: در هر كاري به طور نسبي هنر وجود دارد ولي مسائل هنر وقتي به مراحل بالا مي‌رسد، به معناي واقعي كلمه هنر محسوب مي‌شود نه در سطح پايين آن. مثل ورزشكاري كه در ميدان ورزش مي‌كند و در اين حالت به او ورزشكار نمي‌گويند بلكه نرمش‌كار مي‌گويند و ورزشكاري كه ما قبول داريم بايد در سطح بين‌المللي شناخته شده باشد كه استاد احصايي به اين مرحله در عرصه هنر رسيده است.

نظر اين استاد پيشكسوت را درباره تابلوهاي الله استاد احصايي جويا شديم كه بيان كرد: من يكي دوبار آن تابلوها را ديده‌ام و آن‌قدري نديده‌ام كه بتوانم اظهارنظر مطلق داشته باشم. تنها مي‌توانم بگويم كه اين تابلوها در كل كار ابتكاري زيبايي است.

استاد سلحشور در پايان سخنان خود با خبرنگار ايكنا تمام ديدارهاي خود با استاد احصايي را خاطره دانست و گفت: بهترين خاطره ما هنرمندان ديدار يكديگر است. من شايد استاد احصايي را در حدود يك‌سالي باشد كه نديده‌ام اما هميشه ياد استاد در ذهنم هست. وقتي با استاد برخورد مي‌كنم ناخودآگاه لبخندي كه بر لبم مي‌آيد لبخندي است كه صددرصد طبيعي است كه آن خودش خاطره است.

درباره استاد محمد سلحشور؛ پيشكسوت خوشنويسي

محمد سلحشور كه درسال 1364 دكتراي درجه يك هنري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت كرده تا امروز آثارش را در نمايشگاه هاي متعددي در فرانسه، انگلستان، پاكستان، هندوستان، كويت، الجزاير، امارات و... به نمايش گذاشته و بارها مورد تقدير و ستايش مراكز معتبر هنري قرارگرفته است.

وي كه از سال 1329 خوشنويسي را در محضر استادان برجسته‌اي چون حسين ميرخاني، حسن زرين خط و علي اكبر كاوه فراگرفته در سال 1333 خوشنويسي كتاب‌هاي درسي دوم و سوم دبستان را انجام داد كه اين مهم را تا سال 1362 و خوشنويسي كتاب‌هاي سوم و چهارم دبيرستان ادامه داد و در اين مسير حتي 30 كتاب درسي كشور افغانستان را نيز نوشت.

نگارش قسمت‌هايي از دروس قرآن براي مدارس به سفارش شهيد دكتر باهنر در سال 1347، نگارش گلچيني از نهج البلاغه، 4 بار خوشنويسي غزليات حافظ، 2 مرتبه خوشنويسي دوبيتي هاي باباطاهر، 4 مرتبه خوشنويسي رباعيات عمرخيام نيشابوري، نگارش اشعار سعدي، هاتف اصفهاني، صائب تبريزي و... بخشي از آثار ماناي اين استاد خوشنويس است.
 دوشنبه 17 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن