واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به مناسبت بزرگداشت روز قلم؛ ضيافت شام اهل قلم در هتل لاله برگزار شد
خبرگزاري فارس: شب گذشته شاعران، نويسندگان و مؤلفان به مناسبت روز قلم شام خود را در كنار مسئولان فرهنگي وزارت ارشاد در هتل لاله تهران خوردند.
به گزارش خبرنگار فارس، در اين ضيافت شام كه به مناسبت 14 تير، روز قلم در هتل لاله تهران برگزار شد برخي از نويسندگان، مؤلفان و شاعران حضور يافتند و درباره اين روز سخن گفتند.
اگر چه پيش از اين اعلام شده بود كه برگزيدگان كتاب سال و كتاب فصل در اين گردهمايي و ضيافت شام حضور خواهند يافت. اما همه اين برگزيدگان در ضيافت شام خانه كتاب حضور نداشتند.
همچنين حضور ناشران شركتكننده نيز چندان چشمگير نبود.
محمدحسين صفارهرندي، وزير ارشاد در اين مراسم گفت: اميدواريم امسال كارهاي خوبي درخور اين سرزمين، ملت و انقلاب اسلامي پديدار شود.
محسن پرويز، معاون فرهنگي وزير ارشاد هم گفت: به منظور ارج نهادن به اهالي قلم، تاكنون 25 تن از شاعران، درجه هنري كه رتبههاي يك تا چهار را شامل ميشود، دريافت كردهاند.
به گفته وي، وزارت ارشاد به عنوان مسئول اجرايي تلاش كرده است تا حرمت اهالي قلم را با انتشار آثار آنها و رساندن به دست مخاطب ارج نهد.
پرويز تأكيد كرد كه براي بزرگداشت روز قلم تنها نبايد يك وزارتخانه يا سازمان از آن حمايت كند.
در اين ضيافت شام كه به مناسبت 14 تير، روز اهل قلم برگزار شده بود برخي از نويسندگان و شاعران نيز سخن گفتند.
محمدرضا سرشار به محمود احمدينژاد پيشنهاد داد تا روز 14 تير را به عنوان روز جهاني قلم در كشورهاي اسلامي در سازمان كنفرانس اسلامي به تصويب برساند.
وي گفت: 6 سال پيش به رئيسجمهور وقت كه آن زمان رئيس كنفرانس اسلامي بود، پيشنهاد دادم با استفاده از موقعيت منحصر به فردشان روزي را به نام روز بينالمللي قلم در جهان اسلام در سازمان كنفرانس اسلامي به تصويب برسانند تا همهساله اين روز در تمام كشورهاي اسلامي جشن گرفته شود.
با اين حال به گفته سرشار، اين پيشنهاد از طرف وزارت ارشاد به شوراي فرهنگ عمومي ارجاع داده شد و روز قلم به روزي ملي تقليل پيدا كرد.
اما سرشار شب گذشته بار ديگر پيشنهاد خود را تكرار كرد و گفت: هر چند آقاي احمدينژاد رياست سازمان كنفرانس اسلامي و موقعيت ويژه رئيسجمهور قبل را ندارند، اما پيشنهاد ميكنيم اين موضوع را در اجلاس كنفرانس اسلامي به تصويب برسانند.
سرشار، نائب رئيس انجمن قلم است و اطمينان داد كه كشورهاي اسلامي از اين موضوع استقبال ميكنند.
فيروز زنوزي جلالي نيز در ضيافت شام خانه كتاب سخن گفت. رمان «قاعده بازي» از اين نويسنده اخيراً در جايزه كتاب فصل برگزيده شده است.
زنوزيجلالي گفت: انتخاب ناشر برگزيده در روز قلم ميتواند تا حد زيادي از كتابسازي جلوگيري كند و آثار را به سمت خلاقيت پيش ببرد.
وي همچنين بار ديگر از ادبيات داستاني در دهههاي اخير انتقاد كرد. زنوزي جلالي گفت: بعد از گذشت سه دهه در زمينه ادبيات داستاني ناگفتههاي زيادي داريم. مواد خام زياد است كه بايد براي استخراج آنها تلاشهايي صورت گيرد.
محمدحسين ساكت نيز كه از داوران كتاب سال جمهوري اسلامي است وقت سخنراني خود را به طرح چند پيشنهاد اختصاص داد.
وي خواستار برگزاري جايزه كتاب سال حقوقي شد. به گفته ساكت، كتابهاي حقوقي مورد بيمهري قرار گرفتهاند و به همين دليل وزارت ارشاد با همكاري ناشران بايد كتاب سال حقوقي برگزار كند.
ساكت پيشنهاد ديگري هم داشت. وي گفت: پيشنهاد ميكنم روز تولد بيهقي به عنوان روز تاريخ نامگذاري شود.
وي همچنين گفت: قطعهاي ويژه در بهشت زهرا به دو قطعه هنرمندان و اهالي قلم اختصاص يابد تا يادوارهاي باشد از كساني كه بعد از 120 سال به رحمت خداوند رفتند.
محسن هجري، عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان نيز گفت: كار اهل قلم توليد انديشه است و اين افراد به نوعي خدمات فكري را به جامعه ارائه ميكنند، اما براي اين افراد صنف و تشكل ويژهاي وجود ندارد و يكي از يادگارهاي اين دوره از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ميتواند تشكيل يك صنف براي اين گروه باشد.
صادق آيينهوند، استاد تاريخ اسلام نيز در اين مراسم سخن گفت.
شهرياري نيز كه از برگزيدگان كتاب سال در حوزه فلسفه است در ضيافت شام خانه كتاب در سخناني بزرگترين رسالت فيلسوفان را به انجام رساندن اخلاق دانست.
علي موسوي گرمارودي، حسين اسرافيلي و پرويز بيگي حبيبآبادي نيز اشعاري درباره حضرت علي خواندند.
علياكبر اشعري، مجيد حميدزاده، احسانالله حجتي، محمود دعايي، محمدرضا عبدالملكيان، مصطفي رحماندوست، محمود حكيمي، شهرام اقبالزاده، ابراهيم حسنبيگي، راضيه تجار و عباس سليمينمين از جمله نويسندگان و شاعراني بودند كه در اين ضيافت حضور داشتند.
انتهاي پيام/ش
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]