واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /علاقه باچان به سينماي ايران و رابطه پرخوري و جنايت
علاقه باچان به سينماي ايران، اعترافهاي دكتر قريب جوان، اعتراف الوند، رابطه سينما و وزارت نفت، حاشيههاي مثلثي، جنجال بر سر "ابوطالب"و... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، مردادماه 86 بود كه خبر توافق اوليه علي شاهحاتمي با آميتاب باچان و سلمان خان (بازيگران مطرح هندي) براي حضور در فيلم جديدش منتشر شد. ادامه خبر حاكي از اين بود كه پس از مذاكرات شاهحاتمي با فارابي و مشخص شدن تهيهكننده و سرمايهگذار، او مذاكرات خود را با باچان و سلمان خان قطعي خواهد كرد.
با قطعي نشدن اين پروژه باچان كه به نظر ميآيد علاقهاي خاص به حضور در سينماي ايران دارد يكبار ديگر تمايل خود را به بازي در فيلم "عاشقكشي" به نويسندگي تهمينه ميلاني و كارگرداني ايرج قادري نشان داد كه قرار بود در هندوستان و توسط كمپاني آميتاب باچان با نام "آ. ب. كورپ" ساخته شود.
آميتاب باچان؛ علاقمند به سينماي ايران
با عملي نشدن اين پروژه اين روزها شاهحاتمي باز با تكيه بر نام باچان فيلم جديدش را در مركز خبر داده با اين تفاوت كه حضور باچان در فيلم او قطعي نشده ولي حتماً از دو بازيگر مطرح هندي در كار استفاده خواهد كرد. قرار است وي تا هفته آينده براي تكميل اين حضور و مذاكره و عقد قرارداد به هند برود. پروژهاي كه 40 درصد آن در ايران و بقيه در هند فيلمبرداري ميشود. اميدواريم اين بازيگر مشهور هندي بالاخره موفق شود در فيلمي ايراني بازي كند.
* شهاب كسرايي بازيگر نقش جواني دكتر محمد قريب در مجموعه "روزگار قريب" درباره اولين انتخاب و حضور حرفهاي خود گفت: براي گروه كارگرداني در مرحله اول شباهت بحث اصلي بود. جدا از شباهت، آقاي عياري ميخواست نقش طوري دربيايد كه با ساختار ذهنياش مطابقت داشته و ريتم بازيها يكدست، ساده و يك شكل باشد. كساني كه با وي كار كردهاند ميدانند اگر بازيگري دو سكانس هم مقابل دوربين بازي كرده باشد ولي رضايت عياري حاصل نشود، به راحتي بازيگر را عوض ميكند.
* سيروس الوند معتقد است منتقدان سينمايي نقشي تأثيرگذار بر جريان سينمايي ايران دارند و لازم است بيطرفانه نقد بنويسند. وي ادامه داده: منتقدان بايد بدون توجه به مسائل خارج از فيلم و حاشيهها واقعبينانه به نقد و نقادي و تحليل فيلم بپردازند و اجازه ندهند دوستيها و مرودات شخصي بر كار آنها تأثير بگذارد. فيلمسازاني هستند كه تا فيلمشان تمام ميشود در خانه ميهماني ميگيرند و فيلم را خصوصي براي رفقاي منتقد خود نشان ميدهند تا حمايت شوند و برايشان جريانسازي كنند.
سيروس الوند با توجه به اين نقطه نظرات در جشن انجمن منتقدان اعترافي جالب كرد. او وقتي براي گرفتن جايزه مسعود كيميايي روي صحنه آمد گفت: خودم هم ميدانم كه فقط در اين صورت ممكن است من جايزهاي از منتقدان سينماي ايران بگيرم! يك اعتراف صادقانه...
* عليرضا شجاعنوري درباره بازدهي سينماي ايران مقايسهاي خاص انجام داده است. اين تهيهكننده سينما معتقد است: بسياري از معضلات اجتماعي داخلي ما ميتواند با سينما رفع شود. اگر ظرفيتهاي اين سينما شناخته و در كساني كه در خارج از سينما هستند اين باور ايجاد شود و در داخل سينما هم اين خودباوري شكل بگيرد، سينما ميتواند از وزارت نفت هم پردرآمدتر باشد.
* هر چند دو هفته از توقف پخش "مثلث شيشهاي" مي گذرد اما حاشيههاي اين توقف ناگهاني همچنان ادامه دارد. هفته گذشته بازار تحليل و ارزيابي علل اين اتفاق داغ بود كه برخي دعوت از مسئولان و افراد سياسي را عامل توقف برنامه دانستند. افرادي چون داود دانشجعفري كه تازه از كابينه نهم كنار رفته، علي عبدالعليزاده وزير مسكن و شهرسازي دوران اصلاحات، حجتالاسلام مهدي كروبي دبير حزب اعتماد ملي و صاحب امتياز اين روزنامه و ...
همچنين گفته ميشود با حضور افرادي چون محمد هاشمي، مهرداد بذرپاش، مهدي چمران، اصرار به حضور رحيم مشايي كه محقق نشد و ... تلاش شد اين برنامه از جناحطلبي فاصله بگيرد. اما اين تمهيدات چندان كارساز نبود. اما وجهي ديگر از انتقادها از سوي يك روزنامه نثار دكور برنامه "مثلث شيشهاي" شد كه مثلث، هرم و تركيب رنگ قرمز و زرد دكور برنامه را نمادهاي اصلي فرقههاي شيطان پرستي و فراماسونري دانستند.
مدير شبكه تهران كه چند روز قبل از توقف از اين برنامه حمايت كرده و آن را محافظهكارتر از از سريهاي قبل دانسته و گفته بود: رشيدپور آدم متين، موقر و باملاحظهاي است كه خويشتنداري ميكند و عروسك خيمهشب بازي هم نيست. اما مجيد رجبي معمار چند روز پس از توقف "مثلث شيشهاي" اين اتفاق و جايگزيني را امري طبيعي دانست و گفت: تلاش داشتيم برنامههاي گفتارمحور را در اوج ميزان بيننده به اتمام رسانده و فرصت را به ساير برنامهها بدهيم.
يكي از روزنامههاي عصر نيز در ستون صفحه نسل سوم به طنز درباره اين برنامه گفته: مثلث باشي، شيشهاي هم باشي، زردبازي هم دربياري، مسئول دولتي هم روي آنتن زنده زنده ضايع كني، مسئول غيردولتي هم بياري و مسئول دولتي رو دوباره ضايع كني، اسپانسر نفتي هم داشته باشي و ... اونوقت ميخواي خرد و خاكشير نشي؟!
* سامان مقدم ارديبهشتماه درباره پروژه جديد خود "سن پترزبورگ" گفته بود: هم اكنون پيمان قاسمخاني مشغول بازنويسي فيلمنامه است و فكر ميكنم تا 20 روز ديگر كار وي به اتمام برسد. هنوز زمان مشخصي را براي ساخت فيلم در نظر نگرفتهايم و همه چيز به فيلمنامه بستگي دارد.
اما به نظر ميآيد اتفاقي خاص براي او پيش آمده كه اين پروژه را كلاً از ياد برده و هفته گذشته گفته تاكنون فيلمنامهاي با عنوان "سن پترزبورگ" را نخوانده است. مقدم به گونهاي دوپهلو گفته: تاكنون فيلمنامه به دستم نرسيده تا آن را مطالعه كنم پس طبيعي است پيشتوليدي در كار نباشد. طي يكي دو هفته آينده قرار است اين فيلمنامه به دستم برسد و بعد از مطالعه آن درباره ساخت "سن پترزبورگ" تصميمگيري كنم.
* پروژه "ابوطالب" در مرحله پيشتوليد جنجالآفريني كرد. اين فيلمنامه كه شرح زندگي حضرت محمد (ص) است پس از گذشت چند هفته هنوز مجوز ساخت نگرفته است. محسن علياكبري با اظهار بياطلاعي از اين روند درباره ساخت فيلمي ديگر درباره حضرت رسول گفته: فيلمنامه "ابوطالب" در كانون فيلمنامهنويسان بينالمللي جهاني با تمام مشخصات و جزئيات ثبت شده و هر فيلمسازي اگر پروژه مشابه با آن از نظر اسم و مضمون بسازد، قطعاً مشكل حقوقي پيدا ميكند و پيگرد قانوني خواهد داشت.
* ساميه لك بازيگر تازهكار و جوان مجموعه "مرگ تدريجي يك رويا" درباره اولين حضور خود در نقش مارال عظيمي گفته: شما كار من را ميبينيد، هر كجا كه به نظرتان خيلي روانتر آمد از من يعني از ساميه است. هر جا كه واكنشها طبيعيتر به نظر ميرسد آنجا منم. يعني دقيقاً آن چيزي كه مارال بايد ميشد با ساميه مطابقت دارد. قبول دارم ممكن است بعضي مواقع مارال حركاتي انجام دهد كه خانمهاي ايراني را ناراحت كند، ولي باز هم رفتارهاي او را طبيعي ميبينم و عجيب و غيرطبيعي نيست.
* گرچه هر چند وقت يكبار جهانگير كوثري با اعلام خبر اكران فيلم سينمايي "نسل جادويي" ايرج كريمي تلاش ميكند سرنوشت اين فيلم را عادي جلوه دهد، اما واقعيت خلاف اين است. تهيهكننده فيلم در آخرين اظهار نظر اكران اواخر تابستان يا اوايل پائيز را زمان نمايش اين فيلم اعلام كرده اما كريمي حرفي ديگر دارد.
كريمي گفته: در حالي كه من و مهندس بهروز سليمي بيش از 50 درصد روي اين پروژه سرمايهگذاري كرديم، چندي قبل متوجه شدم كوثري در خانه سينما ادعاي مالكيت صد درصد فيلم را كرده است. وي همچنين خبر پخش اين فيلم توسط يك پخشكننده خارجي را نيز كذب دانست چرا كه تا زماني كه وضعيت مالكيت فيلم مشخص نشود، نميتوان درباره اكران آن تصميم گرفت.
مثلث حاشيهساز
* هفته گذشته شهرام اسدي به 24 دقيقه حذف فيلم "اوينار" در پخش تلويزيوني اعتراض كرد. وي در نامهاي سرگشاده به رئيس رسانه ملي چند پرسش را مطرح كرده و گفته: اگر فيلمي مثل "اوينار" از نقطهنظر كارگزاران فرهنگي شما نيازمند 24 دقيقه حذف است، در اين صورت اصولاً چه نيازي به پخش اين فيلم است؟
* تهيهكننده فيلم سينمايي "حس پنهان" از هزينههاي بالاي تبليغات شهري و تلويزيوني گله كرد و گفت اين فيلم در سكوت تبليغاتي در حال اكران است. مرتضي رزاق كريمي گفت: با نرخ تعرفههاي آگهي كنوني و تبليغات تلويزيوني بعيد ميدانم بتوانيم تبليغات گسترده براي فيلم داشته باشيم. تكيه ما بر تبليغاتي است كه از موج مخاطب فيلم و بخصوص زنان ميآيد چرا كه به سرنوشت بسياري از زنان و خانوادههاي جوان بيشباهت نيست.
* عليرضا افخمي طي به خبر قهر خود از مجموعه رمضاني شبكه يك واكنش نشان داد در نامهاي نوشت: اشكالات وارد شده به سه قسمت اول فيلمنامه مجموعه نه باعث قهر اينجانب شده و نه توقف كار، بلكه من و سجاد ابوالحسني به صورت تمام وقت در تلاش براي رفع اشكالات هستيم. اعمال نظر و نظارت مديران سازمان را نه غيرمنطقي ميدانيم و نه از آن گريزانيم. چه بسا در بسياري از موارد با توجه به اشراف بيشتر مديران بر صلاح و مصلحت رسانه حتي از دريافت اين نظرات استقبال ميكنيم!
* فرهاد آئيش هم از دستمزدهاي پائين بازيگران در تلهتئاتر انتقاد كرد و آن را خندهدار دانست. او گفت: به هيچ وجه از دستمزد ساخت تلهتئاتر راضي نيستم و به همين دليل در هر دو پروژه قبلي خود قراردادي با تهيهكننده نبستم و اعلام كردم مبلغ پيشنهادي خود را بنويسند. به اين شيوه ثابت ميكنم به خاطر خود كار است كه كارگرداني را انجام ميدهم.
* تهيهكننده "قرنطينه" ضمن انتقاد از روش غلط تبليغات اين فيلم گفت: اين فيلم استحقاق فروش بيشتر را داشت و متأسفانه اتقاقي كه بايد براي فروش ميافتاد، نيفتاد. محمد نشاط ادامه داد: متأسفانه وضعيت اكران فيلمها مشكلات خاص خود را دارد و چند فاكتور به كمك اين فيلم نيامد. البته تبليغات اين فيلم گسترده بود ولي يكي از فاكتورهاي تبليغات زيباشناسي است كه در اين تبليغات رعايت نشد. تبليغ فيلم را خود كارگردان به عهده گرفت كه به نظر من عليرغم خوب بودن از روشي غلط استفاده شده بود.
* نويسندگان فيلمنامه "جنس دوم" كه در بانك فيلمنامه هم به ثبت رسيده به انتشار خبر ساخت اين فيلم توسط پوران درخشنده اعتراض كرده و از ساخت اين فيلمنامه با حضور يك كارگردان و تهيهكننده ديگر خبر دادند. محمدرضا صفوي و محسن عبدلي در نامه خود آوردهاند كه اين فيلمنامه را با موضوع تغيير جنسيت از زن به مرد سه سال پيش براي مطالعه و به رسم امانت به درخشنده داده بودند.
* يك دانشمند در دانشگاه روتردام هلند آزمايشات متعدد انجام داده و به بررسي فهرست خريد مواد خوراكي افرادي كه به مرگ خود ميانديشند پرداخته است. در بخشي از اين تحقيقات آمده مصرف كنندگان بخصوص آنهايي كه عزت نفس كمتر دارند در معرض پرخوري و مصرف افراطي به هنگام ديدن تصاوير مربوط به مرگ در اخبار يا صحنههاي جنايي مورد علاقهشان قرار ميگيرند. در واقع پرخوري يك واكنش طبيعي پس از ديدن صحنههايي جنايي است!
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 437]