واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: لاريجاني در يادواره خورشيد دوكوهه: اخلاق سياسي بايد بر اساس «أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ» باشد
گروه سياسي: اخلاق سياسي ميتواند همه زحمات انجام شده را از بين ببرد و يا نتيجهبخش كند؛ اگر اخلاق سياسي ما بر اساس « أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ» باشد، موفق ميشويم.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، علي لاريجاني، رئيس مجلس شوراي اسلامي، شب گذشته 13 تيرماه، در نخستين يادواره خورشيد دو كوهه، كه با حضور سران كشوري و لشگري در تالار بزرگ كشور برگزار شد، اظهار كرد: متوسليان نمادي از يك تفكر اسلامي بوده و هست.
لاريجاني ادامه داد: ممكن است دنياي امروز درك درستي از موضوع شهادت نداشته باشد و به همين دليل است كه آنان در رسانههاي خود از اين مجسمههاي تقوا و صلابت با القابي كه بيشتر مناسب خودشان است (تروريست) ياد ميكنند.
وي در بخش ديگر سخنان خود با ذكر اين مطلب كه تروريستخواندن حزبالله لبنان و يا حماس توسط رسانههاي غربي نشانگر بيگانگي آنان از جهان ديگر و تفكرات آن است، بيان كرد: رژيم صهيونيستي، رژيم دردسرسازي در منطقه است كه در دهههاي اخير موجب بيثباتي منطقه خاورميانه و جنگهاي متعدد شده و آرامش را از منطقه گرفته است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي به برگزاري كنفرانسهايي از سوي آمريكا و اسرائيل براي برقراري صلح در منطقه اشاره كرد و توضيح داد: اين كارنامه رژيم اسرائيل است، آنان طي چند دهه انواع و اقسام روشها را براي ايجاد صلح تدبير كردهاند ولي سؤال اينجاست كه چرا هيچيك اين روشها به نتيجه نرسيده است؟
لاريجاني در پاسخ به سؤال خود ابراز كرد: امروز همه كساني كه در كنفرانس آناپوليس شركت داشتند و حتي سران كشورهاي عربي كه با فشار آمريكا در آن سهيم شدند، معتقد هستند كه آناپوليس، كنفرانسي شكستخورده و جنازه سياسي است.
وي دلايل اين شكست را مورد بررسي قرار داد و اضافه كرد: هر رژيمي بايد از درون خود توجيهي براي مشروعيت داشته باشد و الا يا دچار فروپاشي شده و يا در عرصههاي بينالمللي دچار مشكل ميشود؛ حتي اگر همه دنيا پشت رژيم اسرائيل قرار گيرد، خود عامل تشنج براي خود و ديگران ميشود.
سخنران اين مراسم يادآور شد: رژيم صهيونيستي هيچگاه نتوانست روشي براي مشروعيت خود بيابد چرا كه اين رژيم، رژيمي نژادپرست است و پارادايم مسلط امروز در افكار عمومي جهانيان، نژادپرستي را امري مذموم و شكستخورده ميداند لذا بايد گفت كه مشكل رژيم صهيونيستي، مشكلي دروني است.
وي با بيان اين نكته كه از دل ماهيت تفكر ديني ما مردمسالاري بيرون ميآيد، خطاب به سران رژيم صهيونيستي متذكر شد: شما با خودتان سوءتفاهم داريد و نبايد دنبال دشمن ديگري بگرديد؛ اگر جمهوري اسلامي ايران مخالف رژيم صهيونيستي است، بخاطر آن است كه اين رژيم از درون دچار پوكي است و حتي اگر 10 بار ديگر كنفرانس و جلسه براي ايجاد صلح بگذارند و اعراب را نيز فريب دهند، باز هم دچار مشكل از درون خواهند بود.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي كشورمان، مشكل اسرائيل را مشكل فقدان توجيه براي مشروعيت برشمرد و خاطرنشان كرد: اگر اسرائيل ميخواهد به صلح برسد، راهي جز تدوين روشي براي مشروعيت ندارد، اين روش كه اسرائيل با گروهي از فلسطينيان مذاكره كند و با گروهي ديگر مبارزه، تا از بحرانها عبور كند، نتيجهبخش نيست.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود گفت: با همه فراز و فرودهايي كه در صحنه مسائل منطقهاي و بينالمللي شاهد هستيم، جمهوري اسلامي ايران يكي از كانونهايي است كه حرفهاي متفاوتي را در سطح جهان مطرح ميكند كه اين حرفها ريشه بسياري از موضوعات است؛ فرهنگ اسلامي كه امام راحل (ره) آن را پايهگذاري كرد و ريشه آن در سنت علوي است، خصوصياتي دارد كه در مواجهه با شرايط امروز نقاط اشتراك و افتراقي با فرهنگ غرب دارد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: آنان امروز نوعي تفكر سوداگرانه نسبت به مسائل دارند و انسان را موجودي اصيل ميپندارند كه بايد همه جهان در حول محور آن شكل گيرد؛ در اين تفكر، مجاهدت در راه خدا معنايي ندارد. اين در حاليست كه در تفكر اسلامي، انسانها داراي غايت نهايي هستند لذا جهاد در راه خدا در آن يك ركن است.
لاريجاني متذكر شد: بايد درك درستي از شرايط براي روشنكردن مسئله جهاد در راه خدا در فرهنگ غرب داشت و گرچه بخشي از آنچه كه غرب به حزبالله نسبت ميدهد و آن را تروريست مينامد، فريبكاري است اما بخش ديگري از آن به فقدان درك صحيح آنان از شرايط و فرهنگ اسلامي باز ميگردد.
رئيس فوه مقننه كشور با بيان اين مطلب كه امروز بيش از هر زماني نيازمند آن هستيم كه نگاه غربيها را به فرهنگ و تمدن اسلامي بهتر كنيم، تأكيد كرد: اين وظيفه ماست كه فرهنگ اسلام را درست معرفي كنيم و اين كار، پاسداشت مجاهدتهاي شهيدان است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: براي موفقيت در اين مسير بايد آرمانهاي عالي در صحنه سياسي ـ اجتماعي كشور را با روششناسي درست و سازگار تعريف كنيم و اگر ميخواهيم چشمانداز مورد تأييد رهبر معظم انقلاب اجرا شود و پايهي كار شود و توسعه (پيشرفت توأم با عدالت) در كشور حاكم شود، بايد ساز و كار تحقق آن را بوجود آوريم.
لاريجاني با بيان اين نكته كه حكومت خوب آن است كه در آن قواي مختلف از همگرايي برخوردار باشند و اين همگرايي تنها با نصيحت امكانپذير نيست، اظهار كرد: اخلاق سياسي ميتواند همه زحمات انجام شده را از بين ببرد و يا نتيجهبخش كند؛ اگر اخلاق سياسي ما بر اساس « أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ» باشد، موفق ميشويم؛ اگر سعهصدر نداشته باشيم نميتوانيم از همه ظرفيتها استفاده كنيم.
لاريجاني در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: نبايد كساني را كه سالها مجاهد در راه خدا بودهاند بخاطر اندك تفاوتها حذف كرد، اگر اين مباني را قبول كنيم، همگرايي بين قوا فراهم ميشود و اگر سليقهاي عمل كنيم دوستان به جان هم خواهند افتاد.
جمعه 14 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]