تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821047844




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كارشناس اقيانوس شناسي:۵۰۰ نقطه كور در سواحل استان گيلان وجود دارد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كارشناس اقيانوس شناسي:۵۰۰ نقطه كور در سواحل استان گيلان وجود دارد
رشت - خبرگزاري مهر: حميدرضا جعفري گفت: از مجموع 272كيلومتر سواحل درياي خزر در حوزه گيلان از آستارا تا چابكسر500نقطه كور و حادثه خيزشناسايي شده است.

جعفري كارشناس اقيانوس شناسي چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: اين نقاط مكان هايي است كه مردم براي شنا مي روند اما جزيي از طرح سالم سازي دريا نيستند.

وي گفت: با توجه به اينكه سالانه حدود90 درصد مسافران و گردشگران براي استفاده از دريا به شهرهاي شمال ايران به ويژه استان گيلان سفر مي كنند، رفع نقاط حادثه خيزدريا بايد در اولويت باشد.

جعفري، ايجاد بسترهاي لازم به ويژه توجه جدي به طرح هاي سالم سازي دريا را ضروري دانست و افزود : تسريع درآزادسازي حريم قانوني دريا، ساماندهي مديريت بر سواحل، تامين امكانات، ايجاد و تجهيز طرحهاي سالم سازي دريا بايد بيشترمورد توجه باشد.

جعفري، با اعلام اينكه ايجاد طرح هاي سالم سازي دريا براي استفاده بهينه از اين موهبت الهي است ، گفت: توسعه طرح هاي سالم سازي پويايي اقتصادي سواحل زيبايي دريايي خزر را به همراه خواهد داشت.

اين كارشناس اقيانوس شناسي، هدف اصلي بهينه سازي طرح هاي سالمسازي دريا در شمال، تكريم گردشگر و شهروندان است و براي اجراي مطلوب اين طرحها به توجه ملي نياز است.

جعفري همچنين گفت: از مجموع 700 كيلومتر نوار ساحلي هم اكنون حدود 150 طرح سالم سازي دريا در سواحل شمال كشور فعاليت دارد كه حدود 30 طرح در نوار ساحلي گيلان واقع شده است.

اين كارشناس اقيانوس شناسي در ادامه دليل اصلي تلفات انساني ناشي از شنا در سواحل خزر، موج و جريانهاي ناشي از آن به ويژه جريان هاي شكافنده در سواحل درياي خزر است.

به گفته وي آشنا نبودن گردشگران با فنون شنا در محيط دريا، سالانه به غرق شدن تعداد زيادي از هموطنان در سواحل دريا مي انجامد به همين دليل ميزان تلفات انساني غرق شدگي در ايران قابل مقايسه با تلفات انساني زلزله هاي متوسط كشور است.

جعفري درباره راه حلهاي كاهش تلفات نيز خاطرنشان كرد: افراد علاوه بر يادگيري مهارت شنا بايد از نحوه شنا در دريا شناخت كافي داشته باشند كه مهمترين نكته در اين خصوص دوري از برخي جريان هاي ساحلي است.

اين كارشناس بيان داشت: بيشتر جريان هاي ساحلي به دليل وجود موج و شكست آن در محدوده آب هاي كم عمق ساحلي ايجاد و سبب غرق شدن حتي شناگران ماهر نيز مي شود،كه پشته هاي ماسه اي هلالي شكل از نشانه هاي بارز محل تشكيل اين جريان ها است.

جعفري به گردشگران سواحل درياي خزر نيز توصيه كرد: محض مشاهده باريكه اي از آب هاي متلاطم و كف آلود كه به سمت دريا كشيده مي شود از شنا كردن در آن منطقه خودداري كنند.

كارشناس اقيانوس شناسي، تفاوت رنگ آب مناطق اطراف، برگشت مواد ريز شناور به سمت دريا و مشاهده شكستگي در الگوي امواجي كه به سوي ساحل در حركت هستند را از ديگر نشانه هاي پديده خطرناك جريان شكافنده عنوان مي كند.

وي همچنين با اعلام اينكه براساس آمار پزشكي قانوني سال گذشته يك هزار و ۲۲۰ تن بر اثر غرق شدگي در آبهاي آزاد كشور جان باخته اند، گفت: دراين ميان يك هزار و ۴۷ تن از قربانيان از مردان و ۱۷۳ تن ديگر نيز زنان بودند.

جعفري با اشاره به اينكه به ازاي هر يك ميليون نفر حدود ۲۰ نفر قرباني تن سپردن به آب مي شوند، افزود: بر اساس آمارها بيشترين قربانيان غرق شدگي در سواحل درياي خزر جان باخته اند.

وي با اشاره به اينكه سالانه يك هزار و 500ايراني به علت غرق شدگي جان خود را از دست مي دهند، اعلام كرد: نزديك به هزار تن از قربانيان افراد زير ۱۵ سال هستند ، اما در افراد ۱۰ تا ۲۰ سال كه بيشتر ميزان بروز غرق شدگي در آنها وجود دارد تفاوت پسر و دختر تا ۲۰ برابر افزايش مي يابد.

جعفري اعلام كرد: كودكان زير ۱۰ سال روستانشين ايراني بيش از دو برابر كودكان شهرنشين در معرض خطر غرق شدن قرار دارند، حتي خطر غرق شدن در نوجوانان ۱۰ تا ۲۰ سال و حتي جوانان ۲۰ تا ۳۰ سال روستايي نيز بيش از شهرنشينان است حال آن كه اين خطر پس از ۳۰ سالگي در شهرنشينان بيشتر مي شود.

رئيس جمعيت هلال احمر استان گيلان نيز با بيان اين كه غرق شدگي در دريا هيچ ربطي به مهارت شناگران ندارد، افزود: زماني كه عضلات شناگر در دريا مي گيرد، خود فرد نمي تواند هيچ كاري انجام دهد مگر اين كه فرد ديگري به كمكش برود، ازاين رو به خوبي مي بينيم در كنار تمرينات قهرمانان شنا هم همواره يك قايق همراهشان حركت مي كند تا در صورت بروز مشكل به آنها كمك كند.

كيوان اسدپوربيان داشت : هيچ اعتمادي به استفاده از تيوپ و وسايل بادي در دريا نيست چرا كه با آمدن يك موج، فردي كه داخل آن است به راحتي تعادلش را از دست داده و از وسيله بادي دور مي افتد.

وي همچنين در ادامه از مسافران خواست در كانال هاي آب كه در گيلان براي آبرساني مزارع وجود دارد و بويژه در بستر رودخانه ها شنا نكنند چرا كه در اين مكان ها باتلاق هاي وجود دارد كه شناگر را به كام مرگ مي كشاند.
 چهارشنبه 12 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن