واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري - تحليلي مهر/لندن در جايگاه متهم ؛ چه كسي مسئول جنايات بعدي منافقين است
خبرگزاري مهر- گروه سياسي: از آن زمان كه گروهك منافقين براي اولين بار توسط كشورهاي اروپايي به عنوان يك سازمان تروريستي شناخته شد بيش از ده سال مي گذرد؛ در آن زمان به نظر مي رسيد تلاش هاي گسترده وزارت خارجه در معرفي جنايات اين گروهك به جهانيان سرانجام به بار نشسته و جنايات متعدد منافقين در قبال دولت و مردم ايران براي غرب نيز مسجل شده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، ابتدا سازمان اطلاعاتي سوئد و در پي آن دولت انگليس در لايحه معروف به لايحه تروريسم 2000 خود گروهك منافقين را در فهرست سازمان هاي تروريستي و ممنوعه قرار دادند و در پي آن اتحاديه اروپا نيز در كنار آمريكا اين گروهك را در فهرست گروه هاي تروريستي قرار داد و دارايي هاي آن را توقيف نمود.
با اين حال طي سالهاي گذشته و عليرغم قرار گرفتن نام گروهك تروريستي منافقين در فهرست گروه هاي تروريستي ممنوعه، عناصر اين گروهك آزادانه در برخي كشورهاي اروپايي و به ويژه انگليس تردد و در مجلس انگليس جلسات خود را با حضور سران خود برگزار و به انجام تظاهرات در مقابل سفارت كشورمان و ديگر اماكن دل لندن مي پرداختند؛ در همين حال عناصر اين گروهك بدون هيچ مانعي و با حمايت علني مقامات انگليسي فعاليت هاي سازمان يافته خود عليه ايران را از طريق برپا ساختن شبكه تبليغاتي تلويزيوني و چاپ روزنامه منافق دنبال مي كردند.
در چارچوب مذكور گروهك تروريستي منافقين در ماه ژوئن سال 2001 و سپس در مارس 2003 با حمايت و لابي جناح هاي صهيونيستي خواستار خروج از فهرست ممنوعه انگليس شدند كه اين درخواست در هر دو مورد توسط بلانكت، وزير كشور وقت انگليس رد شد.
سومين درخواست منافقين با موضوعيت خروج از ليست گروه هاي تروريستي در ژوئن 2006 با حمايت 35 نماينده از مجلس عوام و اعيان اين كشور كه عمدتا از نمايندگان يهودي يا مقامات دولت سابق چون وزير كشور سابق دولت مارگارت تاچر، لرد ديويد وادينگشون بودند، ارائه شد كه البته اين درخواست هم در ماه سپتامبر همان سال رد شد.
نكته قابل توجه اين بود كه در ادامه دادگاه موسوم به پواك كه در اصل كميته اي به ظاهر مستقل به حساب مي آيد و عناصري از نمايندگان مجلس و دولت در آن حضور دارند و يك نهاد شبه قضايي قلمداد مي گردد، درخواست استيناف وزارت كشور را رد نموده و سپس وزارت كشور درخواست استيناف را به دادگاه عالي سلطنتي ارجاع نمود كه اين دادگاه نيز در بهمن ماه سال گذشته و همزمان با سالگرد انقلاب اسلامي تشكيل جلسه داده و در 18 ارديبهشت حكم خود را صادر و به بياني بر حكم پواك صحه گذاشت.
بر اين اساس از دولت انگليس خواسته شد تا عنوان گروهك تروريستي منافقين از فهرست گروههاي تروريستي خارج شود؛ در اين فرايند همچنين به طور همزمان حق استيناف از مرجع بالاتر از دولت سلب شد؛ از جمله نكات قابل توجه در جريان تصميم دادگاه مذكور ومهمترين استدلال آن درخارج ساختن نام گروهك منافقين ازفهرست گروههاي تروريستي معطوف به اين موضوع بود كه اين گروهك از آگوست 2001 هيچ اقدام تروريستي عليه جمهوري اسلامي ايران انجام نداده و هيچ فعاليت يا سندي دال بر تمايل يا مشاركت آنان در اقدامات تروريستي از اين دست وجود نداشته است.
با وجود تاكيد و تمركز ويژه محافل سياسي انگليس براين مسئله، درپي صدورحكم پواك، وزير خارجه و وزير كشور انگليس طي بيانيه هايي جداگانه از حكم مذكور ابراز نا اميدي كرده و بر تروريست بودن اين گروهك تاكيد نمودند.
اما هر چند كه با استناد به مدارك متقن و غير قابل انكار جنايات منافقين عليه ملت ايران در برخي از كشورهاي اروپايي، اين مسئله منجر به برخورد مقطعي با گروهك تروريستي منافقين شده اما تحرك و فعاليت هاي آنان علي رغم منع قانوني در برخي كشورهاي اروپايي و نيز به ويژه انگليس تداوم يافته كه مطالعه دقيق تر اين روند، برخورد دوگانه كشورهاي اروپايي با مفاهيمي چون تروريسم را يادآور مي شود.
اسناد موجود در خصوص تداوم جنايات گروهك تروريستي منافقين عليه كشورمان از جمله ترور شهيد نعيمي، ديپلمات ايراني در بغداد در تاريخ 26 آوريل 2004 و ارائه اسناد تهيه شده از سوي دولت عراق مبني بر تائيد انجام عمليات ترور شهيد نعيمي از سوي عناصر اين گروهك و نيز پيگيري حقوقي، التزام اين گروهك به انجام عمليات تروريستي را به گونه اي كاملا آشكار به اثبات رسانيده اما متاسفانه به رغم مخالفت هاي ظاهري دولت كارگري انگليس با اين گروه، انبوه اسناد مكتوب و عيني ارائه شده كه دال بر تداوم مقاصد شوم آن ها عليه ملت ايران است، مورد توجه قرار نگرفته و در جريان اقدامي كاملا سياسي، خروج نام گروهك تروريستي منافقين در دستور كار قرار گرفت.
از سوي ديگر بايد توجه داشت كه با توجه به ساختار اعتقادي ويژه و انحرافات بنيادين اين گروهك كه مبتني بر خشونت و ترور افراد بيگانه است، نه تنهاهيچ تغييري درماهيت گروهك ترويستي منافقين حاصل نشده بلكه اعضاي اين گروهك همچنان برطبل تروريسم مي كوبند؛ در واقع آنها هرگز به طور علني خشونت را كنار نگذاشته و هر زماني كه فرصت را مناسب ديده اند از پرداختن به ترور و خشونت ابايي نداشته اند.
با توجه به مقدمات مذكور بديهي است كه دولت انگليس بايد به جاي پردازش به مسائل انحرافي و تمركز بر مفاهيم دوگانه و به كارگيري مباحث غير اصولي، تعهدات و مسئوليت هاي بين المللي خود در مبارزه با تروريسم را نه در مقام سخن كه در عرصه عمل پيگيري نمايد.
اما آنچه با مطالعه مواضع مسئولان ايراني به عنوان منتخبان ملت ايران از سويي و صداي رساي ملت مسلمان ايران از ديگر سو برداشت مي شود، آنكه ملت بزرگ ايران هرگز رفتارهاي دوگانه انگليس در قبال شعار مبارزه با تروريسم را قابل قبول ندانسته و اقدام شرم آور اخير دولت آن كشور در غير تروريست معرفي كردن اين گروه تروريستي را هرگز فراموش نخواهند كرد.
همانگونه كه نمايندگان ملت ايران بارها تاكيد كرده اند، ايرانيان اين رويكرد لندن را به عنوان اقدامي خصمانه عليه دولت و خود شان تلفي مي نمايد چرا كه به خوبي مي دانند اين گروه تروريستي در سال هاي گذشته خدمات زيادي را براي كشورهاي غربي و به ويژه انگليس با فعاليت هاي جاسوسي به نفع عناصر صهيونيست انجام داده و لذا به نظر مي رسد غرب پاداش خيانت اين گروه تروريستي به ملت ايران را اينگونه پرداخت مي كند.
از ديگر سو پرواضح است كه ملت ايران شديدا اين حكم سياسي را محكوم و استدلال دادگاه مجلس و دولت كارگري انگليس در مورد عدم وجود اسناد لازم دال بر تروريست بودن منافقين كه خون بسياري از مردم عادي و رهبران جمهوري اسلامي ايران بر گردن سران آن بوده را با هيچ معياري همخوان نمي دانند.
اما قطعا ملت ايران همزمان با اعلام تصميم انگلستان براي تبرئه گروهك منافقين كه در آستانه بزرگترين جنايت تروريستي آنان در هفتم تير 1361 كه منجر به شهادت 72 تن از جمله شهيد بهشتي شد را اقدامي عامدانه و خصمانه از سوي دولت آن كشور عليه مردم و اهانت به خون هزاران قرباني عمليات تروريستي گروهك مذكور تلقي مي نمايند.
نهايتا با توجه به مباحث مذكور و نوع رويكرد لندن به مسائل مربوط به كشورمان، مي توان چنين نتيجه گرفت كه جمهوري اسلامي ايران نيز دولت انگليس را مسئول اين تحول و تبعات بعدي آن و نيز هر گونه اقدام تروريستي بعدي اين گروهك قلمداد خواهد كرد.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]