واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "معتاد بيمار است" يك شعار انحرافي است
دكتر جاويد صلاحي معتقد است: اگر بخواهيم منصفانه بررسي كنيم معتاد نه تنها مريض نيست بلكه احتملا مجرم دوبله است زيرا مي دانيم كه در علم جرم شناسي هر كسي به هر صورت موجبات لطمه و خسارت مادي و معنوي به ديگران را فراهم كند مجرم است...برخي كارشناسان معتقدند كه تاكيد بيش از اندازه بر شعار "معتاد بيمار است" ضررهاي قابل توجهي را به جامعه و مردم وارد خواهد كرد.
به گزارش باشگاه جواني برنا، با وجود شعارهاي موجود در سطح جامعه مبني بر اينكه "معتاد بيمار است" برخي كارشناسان معتقدند كه تاكيد بيش از اندازه بر اين شعار ضررهاي قابل توجهي را به جامعه و مردم وارد خواهد كرد.
اين كارشناسان معتقدند كه علت اصلي اغتشاشات جوانان در كشورهاي اروپايي آزاد گذاشتن آنان در اعتياد به مواد مخدر است، اگرچه شورش و ناآرامي ها از سوي حاشيه نشينان انجام مي گيرد اما چون خيل كثيري از نوجوانان و جوانان آلوده به مواد مخدر، هيچ شغل و مسئوليتي ندارند هميشه خود را در ناآرامي ها و اغتشاشات وارد كرده و مي خواهند به اصطلاح از آب گل آلود ماهي بگيرند.
اين آزادي جوانان در كشورهاي اروپايي هيچ پايه و اساسي جز اظهارات پزشكان ندارد. چرا كه معتقدند "معتاد بيمار است و چون بيمار است نبايد مجازات شود و آزار ببيند بلكه بايد معالجه شود."
به گزارش برنا، دكتر جاويد صلاحي در اين باره معتقد است: اگر بخواهيم منصفانه بررسي كنيم معتاد نه تنها مريض نيست بلكه احتملا مجرم دوبله است زيرا مي دانيم كه در علم جرم شناسي هر كسي به هر صورت موجبات لطمه و خسارت مادي و معنوي به ديگران را فراهم كند مجرم است.
وي مي گويد: فرد معتاد مانند ديگر افراد يكي از اعضاي جامعه است و همين حضور و بهره مندي از مواهب جامعه – آزادي و امنيت – اين الزام را به وجود مي آورد كه به نوبه خود و در حد توان به جامعه خدمت كند.
صلاحي ادامه داد: متاسفانه شاهد هستيم كه معتاد بر اثر ابتلا به اين عارضه، توان كاري خود را از دست داده و به عنصري سربار و مصرف كننده تبديل مي شود و نه تنها خدمت نمي كند بلكه نوعي خيانت را هم انجام مي دهد.
نكته قابل ذكر ديگر اين است كه ضررهاي معتاد تنها در ضررهاي شخصي خلاصه نمي شود زيرا فرد مبتلا به اعتياد پس از مدتي توان كار كردن را از دست داده و از هيچگونه درآمدي هم برخوردار نخواهد بود كه بي پولي معتاد اين ظرفيت را در او بوجود خواهد آورد كه به ارتكاب جرايمي چون سرقت، كيف قاپي، كلاهبرداري و فروش مواد مخدر روي آورد.
عضو هيئت علمي دانشگاه زنجان معتقد است: معتاد با ارتكاب جرايم جهت ارتزاق مالي، مرتكب "جرم دوبله" خواهد شد كه هيچ وقت قابل اغماض نخواهد بود.
صلاحي با بيان اينكه اگر بپذيريم معتاد بيمار است در عين حال بايد توجه داشت كه او فرق بسياري با ديگر بيماران دارد، ميگويد: اين بيمار ديگر قابل ترحم نيست زيرا او با علم به ضررهاي اعتياد و بلاهايي كه گريبانگير او مي شود، دچار يك بيماري خود خواسته مي شود در حالي كه ديگر بيماري ها ناگهاني و بدون ميل باطني فرد ظهور مي كند.
به گزارش برنا، اصرار بيش از حد برخي معتادين بر استعمال مواد مخدر و آسيب هايي كه از اين راه فرد و اجتماع و خانواده او را تهديد مي كند يقينا اين شائبه را تقويت خواهد كرد كه معتادين خاص را مي توان در زمره مجرمين قرار داد.
برخي كارشناسان معتقدند: اگر سياست گذاران برنامه اي براي مجازات و محكوميت هايي چون حبس براي معتادين ندارند، بايد براي حفظ جامعه از شر اين افراد، آنها را در اردوگاه هاي كار نگهداري كرده تا هم به ترك اعتياد مجبور شوند و هم براي امرار معاش و ادامه زندگي خود حرفه و كار مناسبي را فرا گيرند. با اين همه در كشور ما با وجود محاصره مرزي از سوي بزرگترين توليد كنندگان مواد مخدر جهان، هنوز ساز و كار مناسبي براي معتادان در كشور در نظر گرفته نشده است.
***
در باشگاه جواني برنا ثبتنام كنيد: [email protected]
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]